סקר מהבוקר

סקר מהבוקר

לראשונה מזה זמן רב, נרשם שינוי חיובי במצבה של מפלגת "העבודה" בסקרים והיא עוברת את קו ה-20 מנדטים. בסקר של מכון גיאוקרטוגרפיה והפרופ' אבי דגני המתפרסם הבוקר בגלי צה"ל, מקבלת המפלגה 21 מנדטים. עם זאת, 49% מהנשאלים אמרו כי לרשימת המפלגה החדשה אין השפעה על הצבעתם. נתון משמעותי נוסף בסקר הינו ירידה במספר המנדטים של מפלגת "קדימה" שמקבלת 40 מנדטים - ירידה של שניים לעומת הסקרים האחרונים. "הליכוד" שוב מדשדש ויורד ל-13 מנדטים בלבד. "שינוי", לאחר שבוע סוער בו עומדת המפלגה בפני פיצול, לא עוברת את אחוז החסימה. עוד עולה מהסקר כי יושב ראש "קדימה", אהוד אולמרט, שהראה השבוע לראשונה סימני מעורבות בתחום המדיני והבטחוני, ממשיך להיות המועמד הראוי ביותר לראשות הממשלה, עם תמיכה של 41%. יושב-ראש הליכוד, בנימין נתניהו, זוכה ל-22% בעוד יושב-ראש העבודה, עמיר פרץ, מקבל רק 12%.

simlev1981

New member
לא יאומן!

נראה לי שהקולות של שינוי הלכו לקדימה, ואלו חלק מקדימה חזר לליכוד! אם זה נכון, היתי מציע למרץ להתמקד בנושאים אזרחים שקרובים לליבם גם למצביעי שינוי, כמו הפרדת דת ומדינה, נשואים אזרחים, תחבורה ציבורית בשבתות וכו' אז יללה לעבודה!!! sim sim

NIKESTYLE

New member
כתומך עבודה אני מאוד מקווה

שאתם לא הולכים להתעלק עוד פעם על מפלגת העבודה ולחבק אותה עם אותו חיבוק הדוב שחיבקתם את רבין ז"ל בשנת 1992. תנסו להסתדר קצת בעצמכם עם העקרונות שאתם מייצגים שחלקם מובנים לי וחלקם לא. בכל מקרה תפנימו שעבודה זו לא מרצ ומצר זו לא עבודה. מפלגת העבודה מחוייבת היום יותר מתמיד לחזרה לערכיות ,למוסר ולמסורת. יש בתוך המפלגה גם אנשים דתיים ומסורתיים והקריצה של שלי יחימוביץ' בנושא הזה והאיתות של פרץ בנושאי מסורת מבשרת אני מקוהה בשורת טובות בעניין.

איזה חיבוק ואיזה דוב?

מרצ תעשה הכל כדי להוכיח שהיא לא מפלגת העבודה. אחרת, מנין יבואו הבוחרים? באשר למפלגת העבודה מספיק לראות את וילנאי ובן-אליעזר ברשימה כדי לדעת מה היא שווה באמת מהבחינה המדינית, וברוורמאן, אנחנו שומעים תומך במדיניות הכלכלית של ביבי. במפלגת העבודה רבים מידי שיעשו הכל, אבל הכל, כדי לשבת בממשלה, כל ממשלה, ומרצ, כך אני מקווה, תעשה הכל כדי שאיש לא יתבלבל.

|כן נכון, כשפרץ מדבר על חברה וכלכלה

הוא שוכח שדווקא אותם חלקים בחברה שהוא אמור לייצג, מזרחיים וחלשים, טוענים שלהיות ראש ממשלה זה 'כבד עליו'. אז יאללה, לעזוב את הזהירות וללכת לצד המסרים הסוציאליים גם על המסרים האזרחיים, אלו שציינת - תחבורה ציבורית בשבת ונשואין אזרחיים.

אשרת

New member
של שינוי ילכו בעיקר לתפנית ולעלה

ירוק, ואולי המיעוט שבהם , שבאו ממרצ-יחד, יחזרו אליכם.

worrywort

New member
את עד כדי כך שונאת אותנו

שאת מוכנה להאמין שיש יותר סטלנים בשינוי מאשר שמאלנים.? תתפלאי לשמוע שנושא הכפייה הדתית הוא מהנושאים שמטרידים יותר את מצביעי מרצ ויכולים לגרום להם להצביע שינוי.

אשרת

New member
ממש לא הבנתי את ההודעה שלך

מה שאמרתי זה, שהצבעה לעלה ירוק היא יכולה להיות הצבעת מחאה, וזהו זה. ללא ממש מעניין אותי איפה יש יותר סטלנים, האמת.
כן, אני יודעת, אני עצמי הייתי כזאת. אבל הסיכוי שהם יצביעו הפעם לשינוי, הוא קצת נמוך טעמי.

למעלה