סקר מאכלי שבת (דגים)

chocolada1

New member
סקר מאכלי שבת (דגים)

מאיפה נלקח המנהג היהודי לאכול דגים בשבת? אתם אוכלים דגים בשבת? 2. במידה וכן, איזה דגים? 3. באיזה צורה. מבושל ברוטב? או אפוי?

עונה

1) לא יודעת מה המנהג אני יודעת רק בשר ודגים וכל מטעמים... ברור שאוכלים בכל שלושת הסעודות 2) יש אצלי לפחות 3 סוגים יש את הגפילטע הפשוט ויש שני סוגי סלמון חריפים אחד עם ירקות והשני עם חרדל הילדים שלי אוהבים חריף 3) הגפילטע מבושל הסלמון ברוטב ואפוי

רוזנר

New member
העניין לאכול דגים הוא...

על פי הרמז המילה ד"ג בגימטריה שווה שבע וזה כנגד שבעה ימי השבוע. אני אוכל באופן כללי מוסר אפוי עם עשבי תיבול תבלינים ושום. אם אין מוסר בעונה אז לברק .ציפ'ורה .מליטה .לוקוס. אני מת על דגים .

odery

New member
האוכל דג ביום דג(השביעי) ניצול מדג

(דין גיהנום) אני מניחה שזה המקור. אצלינו אוכלים חריימה חריף ואני מכינה או ממוסר או מברמונדי.סלומון סול וטונה הם דגים של יום חול. לפעמים בשלישית אוכלים דניס.

לביא4

New member
"האוכל דג ביום ד"ג ניצול מד"ג"....

כל אחד מכיר את הפתגם היפהפה, ובהחלט סקר יפה ומעניין, כמעט כל בית יהודי אוכל דגים בשבת, והשאלה נבונה מאד, מניין המנהג לאכול דווקא דג בשבת? התשובה לכך, כתוב שבדגים מתגלגלים נשמות הצדיקים, והבירור שלהם הוא ביום השבת, שאז קדושת השבת מאפשרת בירור כזה גבוה, ואת זה לומדים מהפסוק: במדבר פרק יא פסוק כ"ב: הֲצֹאן וּבָקָר יִשָּׁחֵט לָהֶם, וּמָצָא לָהֶם; אִם אֶת-כָּל-דְּגֵי הַיָּם יֵאָסֵף לָהֶם, וּמָצָא לָהֶם. {פ} ומהמילה "יאסף להם" לומדים שהכוונה לצדיקים, שכל צדיק שנפטר, התורה השתמשה בשם "ויאסף אל עמיו" בכל שבוע אצלנו אוכלים דגים אחרים, ולא תמיד דומה ההכנה של שבת זו לאחרת, לרוב דג אפוי בתנור, מושט, בורי, סלומון, או נסיכת הנילוס, גפילטע ישנו באופן קבוע, לעיתים קרובות הסוג השני של הדג חריף, אנחנו מגוונים בכל הצורות, מבושל, אפוי ואף מטוגן.

אתם לא פיירים זה סתם מגרה אותי ואני אפיל בסוף את הסכום

scarletpipernel

New member
אישית, מעדיף חלבי משובח

גם ככה קשה לשמור 6 שעות !!! ועוד בשבת חורפית מה יהיה עם הקפה????

scarletpipernel

New member
בערב תוכלו בשר

ובבוקר תסבעו בחלבי תחליף חלב - איכסה (שש, לא אומרים איכס על אוכל)

למעלה