סקר לשבת

מתלבט13

New member
גועל נפש מרוכז

ומעורר מיחושי קיבה. אני עד היום לא מסוגל להבין את האנשים שלא יודעים שכאבי הבטן וההרגשה הרעה של מוצאי שבת קשורים הדוקות לגועל. ני מעריך שאנשים כל כך שבויים בהרגלים שלא מסוגלים לחשוב על לחדול מההרס העצמי.

כל אחד עם האהבות הישנות שלו

וכבר נאמר "על טעם ועל ריח אין להתווכח" (נימוסין א, ז) יש אנשים שאוהבים תמרים ויש כאלה שאוהבים חמין אבל אני אוהב להיות בבית עם התה והלימון והספרים הישנים בתור החדר האינטימי שלי, שלי החדר.

Le Fay

New member
מה שמטריד אותי בתרכובת הזאת

הוא לא ערכה התזונתי והבריאותי אלא העלבון למרכיביה, לחוש הטעם ולאסתטיקה. כה זה כשתרבות שלמה מתגרשת מיופי תמורת אובססיית פלפולי ביצים.

מתלבט13

New member
אוי הפרשנות

אני חושב שהמקור לגועל נפש הוא הרצון באוכל חם למרות מיגבלות הדת. בגבול האילוץ הדתי של לא לבשל בשבת זה הכי טוב שאפשר. אחרי שמשהו נהפך מסורת, אנשים משכנעים את עצמם שזה טוב, ומכאן ואילך ההשתלשלות של המציאות הדינמית אינה בהכרח הגיונית. (המחשה אכילת טשולנט בחמישי בערב). הטעמים שלנו גם משתנים. וכשאנו נחשפים למשהו הרבה לעתים זה גורם לנו לאהוב אותו וליהנות ממנו. נפלאות דרכי המוח האנושי. לגבי הגירושין מהיופי, אני מסכים איתך. זה בולט יחסית בחברה החרדית אשר בשיטתיות לא נותנת ערך ליופי שהוא לדעתי מרכיב חשוב בחיים. כמדומני שהגיוון וכו' מוסיפים לחיים ואפשר למדוד זאת אפילו אוביקטיבית. (אלמלא עצלנותי הייתי מביא לך רפרנסס)

Le Fay

New member
המקור לגועל הנפש הוא

הרצון להעניק תחושת שובע מתמשכת למספר דו ספרתי של בני משפחה (כולל סב וסבה, הדודה הערירית, ש"צ שנקלע אליך לשבת ולפחות בת אלמנה או עגונה אחת עם יתומיה) במינימום אמצעים, ובעיקר ממה שמשתמר יפה כל החורף בשקים שבמרתף (קמח, שעועית, גריסים, בצל, לפת ותפודים), בתוספת מעט בשר זול ושומן עם ארומה של בשר. זה לא צורך ייחודי ליהודים, רק שבתרבויות אחרות חשבו שמה שנכנס לפה צריך להיראות שונה ממה שיוצא מחור התחת ומצאו לזה פתרונות יפהפיים. אבל בתרבויות אחרות גם למדו לאכול לאט ולשבוע מפריטים אסתטיים בגודל ביס, לא לבלוס כפות גדושות להתפקע. וכדי להתחמם יש תה. לכבוד זה מניחים סמובר על התנור.

סלסרו

New member
ב-Second Ave Deli

היו מגישים צ'ולנט לארוחת צהרים.. אני חושב שצ'ולנט זה המאכל היהודי היחידי שיש. כל השאר שאול ממקורות אחרים. צ'ולנט נעשה רק בגלל מגבלות הבישול בשבת, לא בגלל הצורך להאכיל משפחות גדולות (כי כפי שכתבת, הצורך הזה לא ייחודי ליהודים). אישית לא אוהב צ'ולנט, אבל הקישקע בתוך הצ'ולנט... מממ... יכול להיות משו משו.

Le Fay

New member
אל'צפר לאפחד

(אבל אמתך מכורה לקישקע). ברור לך שקישקע זו גירסה כשרה של בלאק פודינג, נכון?

סלסרו

New member
הבלאק פודינג שטעמתי,

מהחנות הפולנית בשכונה, האמת, לא היה משהו. אולי כי לא בישלתי אותו בצ'ולנט...

Le Fay

New member
גם האנגלי, הוולשי והאירי

לא משו, אבל יותר טוב מהשעועית ברוטב עגבניות ליד.

Le Fay

New member
כמו שהיה מיחם תה

יכלו להחזיק מיחם וון טון, אז השבת היא רק תירוץ להרוג הכל ביסודיות, ודוקא באותו סיר. אמ'שלי אומרת שמרק עוף אכלו חם גם בשבת ואת הגעפילטע והרגל אכלו קר גם בימי חול.

uri80

New member
לגבי הטעם, אם היית טועמת פעם את

מה שאמא שלי מכינה, נראה לי שהיית נהנית מזה בלי קשר לאיך זה נראה. לא רע בכלל.

Le Fay

New member
הכי מוצלח שטעמתי עד כה

היה של בן הרב, אבל אני חושדת בהשפעת הילה של החברה המשובחת.

yaniv1216

New member
שהיה בישיבה

כשהיינו גונבים אחרי הטיול של ערב שבת.. עם איזו חלה עסיסית..

למעלה