סקר לשבת

סקר לשבת

הטשולנט של מי הכי טעים

לי קל מאד לענות

אכלתי מהעונג-שבת הזה אצל קרובי משפחה, אצל חברים, בשטיבלאך בקידושים שעושה מי שנולדה לו בת (קדיישים), במסעדות מזרח אירופאיות. ממטבחים הונגריים, יקים, פולניים, עיראקיים ותימניים (אצל שני האחרונים יש לזה שמות אחרים שאני לא זוכר). כולם טעימים כולם ערבים וכולם עושים באהבה ובשמחה רצון קונם. אבל עכשיו אני מתגעגע לטשולנט של סבתא שלי. לעולם לא אוכל לתאר לכם את החמימות במרפסת הצרה של המטבח בליל שבת שם עמדה הפלטה ועליה הסירים של המרק והטשולנט שהתבשלו כבר מערב יום חמישי. את המראה של השמיכות והמגבות הישנות שכיסו באהבה את הסירים וששמרו על חומם. חום יהודי. חום שמתפשט באוויר השבתי, נוגע בגוף הטהור ונכנס אל הלב. ושבת בבוקר גופא, אילו פי מלא שירה כים ולשוני רינה כהמון גליו ושפתותי שבח כמרחבי רקיע, אין אני יכול לתאר אחת מאלף אלפי אלפים את רגש הקדושה כשסבי עשה קידוש על היין, "על כן ברך יי את יום השבת ויקדשהו". אוי... תפסה אותי פתאום חולשה... טועמיה חיים זכו
שבת שלום

יש לי חום ולא מטמפרטורה

געגוע געגוע בי מעולם ולעולם מייחל מתפתל עיתים בנשף תוקף פעמים עם אשמורת מתעורר צובט צורב אי כאן אי שם זורם כמעט נעלם נאלם

barr1969

New member
פעם עלתה הצעה

לא פומבית, אבל אצל כמה אנ"שות, לערוך תחרות, יען כל אחת מאיתנו חושבת שלה אין מתחרים בתחום החמין. אולי נרחיב את הרעיון לעוד כמה שרוצים להוכיח יצירתיות? אבל בלי דעות מוקדמות. ברור מעל לכל ספק שאי אפשר להתחרות עם חמין של סבתות, בטח לא עם הניחוח שרק הו ידעו לצקת בו. היום החמין הוא של המאה העשרים ואחת, וחסר בו תבלין ישן שנקרא בית סבתא.

של אמא.

טעם גן עדן. (האמת שיש קלויז קטן ולא מוכר במלכי ישראל, ויש שם צ'ונט שלא הייתי מחליף באף מאכל אחר)

uri80

New member
חוזה עתידות שרשורים:

אבזץ יתן בקרוב תגובה אופיינית בשרשור זה.

rigoletto111

New member
אל תגידי את זה!

מי שלא אוכל צ'ולנט בשבת, יש מקום להטיל ספק בדבר יהדותו..!

מתלבט13

New member
"חמין" מספיק

רק עמי הארצות חושבים שזה דווקא טשולנט. הטלת הספק היא על זה שהוא דתי מסורתי ("דתי" או "חרדי"), ולא קראי. כי הקראים אל משאירים מים חמים בשבת, כי אצלם איסור הבישול בשבת כולל לא להשאיר אוכל חם על הפלטה. לכן גם מים חמים מהמיחם מספיק להסרת החשד.

סלסרו

New member
אגב, את בחברה טובה..

>סלסרו זקוק לטשולנט כמו שאופנים זקוקים למים<

Le Fay

New member
לא נורא. ניקיתי את תזכורות הזוועה

בקיר רויאל, קוקי סאן ז'ק, שרימפ קריסטל, חצי לובסטר וקינוח עם דפי זהב. טעם גן עדן. במיוחד כשאוכלים בידיים. ופתיח ההרינג הזכיר לי שגם בפולניה יש דבר אחד טוב (ומי ששם אותו שם הם הסקנדינבים).

Le Fay

New member
רק אל תבוא אלי להתלונן

כשהדוושות ידפקו לו את הזנב.

למעלה