סקר לקראת ההרצאה שלי

Nihau

New member
סקר לקראת ההרצאה שלי

1. האם תגדירו את עצמכם יותר כקוראי ספרים, צופי סרטים או כגיימרים? 2. האם יצא לך לשחק משחק תפקידים מבוסס ספר\סרט? 3. האם שחקת משחק תפקידים מבוסס ספר\סרט וחשת שחסר לך מידע אודות עולם המשחק?

תשובות

1) קורא ספרים. בהחלט קורא ספרים. מה זה גיימר לעזאזל? זן של ארנבת? 2) כן - סטורמברינגר וMERP 3) קצת. בMERP ממילא מניחים מראש שאתה מכיר את עולם המשחק של שר הטבעות, ואז קורעים לו את הצורה עם אביזרים של פנטזיית חרב-כשפים ממוצעת כמו ערימות של קוסמים וכוהנים, לחשים שגנדלף בחיים לא שמע אליהם (אבל העתיקו אותם מרולמאסטר), ופרשנויות לא ברורות לכל מיני מפלצים טולקינאיים. בסטורמברינגר יש בספר הכללים את כל המידע על עולם המשחק שהופיע בספרים, וזה די דל - כי מורקוק די קמצן בקטע הזה. את החלקים הבאמת מעניינים, הכותבים היו צריכים להמציא בעצמם.

ננסק

New member
תשובות

1. גיימר, בהחלט. בעבר קורא ספרים. 2. כן, ובדרך כלל זה לא היה משהו. 3. כן, תמיד. כשאתה משחק במשחק מבוסס עולם כלשהו, אתה תמיד מרגיש שאתה "לא עושה את זה נכון" אם אתה לא לומד להכיר ניואנסים קטנים ולהשתמש בהם. כדי לשחק רופא בסטאר טראק, אני צריך להכיר את הטכנובאבל של המכשירים שלי - אחרת, זה לא "מספיק" סטאר טראק, ואז מה הטעם? אפשר באותה קלות לשחק משהו אחר.

Super Monkey

New member
עונה לפי הסדר:

1 - צופה סרטים (חח...במאי מתוסכל שהלך ללמוד בטכניון בגלל בצע כסף). זה לא אומר שאני לא קורא ספרים בכמויות (עדיין נאמן לספרי נוסחה של ר.א.סלבטורה...חח) ואני טוחן משחקי מחשב (למרות שאני בתהליכי גמילה, לאחרונה). 2- יצא לי לשחק בגרסת D20 של WOW. 3- הקטע הטוב הוא שאותם חבר'ה שעבדו על הבניה של WOW ONLINE עבדו גם על ספרי השיטה. ההיסטוריה מפורטת ועשירה מאוד, אפילו מרחיבה בהמון מעבר למשחקי המחשב. למרות שזה D20 וההשוואה לD&D "קלאסי" מתבקשת - WOW מאוד צבעוני ועשיר. נראה שהדמיון של המפתחים עבד שעות נוספות והם הרשו לעצמם לקחת את כל הקטע של עולם פנטזיה אפי וגדול מהחיים צעד אחד קדימה. בשונה מWOW ONLINE, שיטת המשחק לא מעודדת H&S אלא הולכת לכיוון של חקירת מיתוסים עתיקים והתעמקות במיתולוגיה של המשחק (האווירה היא אינדיאנה ג'ונס פוגש את שר הטבעות) - ויוצרי המשחק השקיעו המון שעות נוספות בהיסטוריה והמקור של כל גזע. מומלץ.

Painkiller1989

New member
קראתי את ספרי השיטה

עוד לא יצא לי לשחק הרבה אבל באמת הספרים מענינים מאוד

tapas tapas

New member
תשובות

1. גיימר 2. לא 3. הבעיה עם השאלה הזאת היא שהיא ההמדך של שאלה 2 במקרה וענית כן על 2. אז זה לא רלוונטי

Serpent Axis

New member
תשובות לסקר שלך

1. לא. אני לא מגדיר את עצמי כ"גיימר", "שחקן X", "קורא ספרים", "צופה סרטים" או כל דבר אחר. אני משחק במשחקים שונים, אני צופה בסרטים ואני קורא ספרים - אף אחד מהם לא מגדיר אותי כאדם ולא מגדיר את מהות הקיום שלי. אחרי שזה נאמר, אם השאלה היא יותר איפה אני נמצא בסקלה הזו, אז אני נוטה יותר ל"גיימר". אני משחק יותר משאני קורא או צופה. 2. לא בדיוק. משחקי V:TM בהם השתתפתי מתבססים על אירועי הנובלות השונות שיצאו בעקבות המשחק, אבל עולם המשחק ואופיו כבר הוצגו בספר הליבה ולא כל המשתתפים באמת קראו את הנובלות. סט"ב וקש"ק מבוססי סדרות ספרים וסיפורים שונים, יש לי את ספרי הבסיס של שני המשחקים אבל לא יצא לי לשחק באף אחד מהם. מאידך, ניתן לומר שקבוצת פנלטהורן מתבססת באופן חופשי על כמה ספרים. משהו כמו "חולית" פוגשת את "מבוכים ודרקונים". בקשר לשאלה השלישית - אם אני אכן רלוונטי, אז לא. לא הרגשתי חוסר בגלל שאת החורים אנחנו ממלאים.

Serpent Axis

New member
כפתור "שלח" מעצבן

לא ממש הרגשתי חסר ידע לגבי עולם המשחק כי V:TM מספק את המידע הזה. בכוונה, הכותבים של המשחק לא מספקים את הכל. יש הרבה "סודות" ודברים נסתרים (חלק מתגלים בספרים מסויימים, חלק לא וגם אלו שכן - רק באופן חלקי) והם משאירים הרבה למנחה ולשחקנים להשלים מדמיונם. היו מקרים בהם הרגשתי שחסר לי מידע מסויים, אבל מאחר ואנחנו משלימים את מה שאנחנו לא יודעים בדמיוננו זה לא ממש מורגש כ"חוסר ידע".

BluePrint

New member
שאלות נוספות.

1. קורא ספרים שצופה בסרטים. שחקן בעברי. 2. לא. בעצם... כן, אבל לא ידעתי את זה בשעתו. 3. קרה לי רק פעם אחת, אבל כן, מאד. (כל כך לא ידעתי מה קורה, עד שעדיף היה שלא הייתי משתתף בכלל)

BluePrint

New member
אמרתי שיהיו שאלות נוספות : )

בפסטיבל בשנה שעברה, ביצה לקחה אותי למשחק Unknown Armies. בשעתו לא ידעתי שעולם המשחק צמח מספרי טים פאוורס (אותם לא קראתי), ולא ממש הבנתי את המתרחש. טוב, את המתרחש כן הבנתי, אבל את שאר העולם, לא. התחברתי לזה בערך כמו למשחק גיבורי על.

Nihau

New member
WOW המון תשובות מכולם! איזה יופי לי

המון תודה לכולם, אל תתנו להודעה הזו לעצור אתכם מלהוסיף עוד תשובות :) כל המרבה הרי זה משובח

בן קדם

New member
תשובות

1. יותר קורא ספרים, אם כי כמו כל מי שגדל בעשורים האחרונים, טלביזיה וקולנוע הם מדיומים תרבותיים מאוד חשובים ומרכזיים אצלי. 2. כן כמה פעמים - אמבר, wow, וכמה שיטות עצמאיות של חברים שלי שהיו מבוססות ספרים וסרטים (שר הטבעות, חולית ועוד כמה). 3. כמו שכבר אמרו - כמעט תמיד, וכמו שכבר ציינו, זוהי בעיה מובנית - יצירות ספרותיות או קולנועיות, שבוראות עולמות רחבי יריעה ככל שיהיו, אינן יכולות אף פעם להקיף את כל התחומים והפרטים שנזקקים להם במהלך משחקי תפקידים עמוקים וממושכים.

Blue Beetle

New member
1.בהחלט תולעת ספרים

ולא רק ספרי פנטזיה/מד"ב. חוץ מספרי הפנטזיה/מד"ב המוכרים לכולם אני אשמח להמליץ על סופרים שאני אוהב מחוץ לתחום. אבל זה כבר חורג מהנושא. 2. כן יצא לי לשחק בתום התיכון במשחק פארודי (ולא יאמן - זה היה קמפיין) על מסע בין כוכבים, המדריך לטרמפיסט , בבילון וכו.. 3. כיוון שהמשחק היה פארודי הוא לא היה כפוף לכללי הגיון וניואנסים של עולם. כמובן שבדיחות שהתייחסו ישירות לפרק מסויים או לספר מסויים עזרו לחוויה, אבל לא תמיד העלילה התקשרה ישירות לאלמנט כלשהו בסדרות/ספרים.

backdoorslam

New member
תשובות

1. קורא ספרים. 2. יצא לי. היה איזה קמפיין מבוסס מטריקס וגם נזכרתי ממש עכשיו בחד-לילי שהריצה wolfdragon comeback (יש כמה שזוכרים אותה בטח) שהיה מבוסס על Tron. 3. בגלל ששיחקתי את שני הנ"ל תחת מנחים מצויינים לא היתה לי הרגשה כזאת. הם בנו את עלילת המשחק באופן הדרגתי שגם לא זורק את השחקנים ישר למים העמוקים של ליבת העולם המשוחק.

snift

New member
תשובותי:

1. קורא ספרים. 2. מעט מאוד, לא אהבתי. 3. לא יצא לי לחוש שחסר לי מידע על העולם מאחר ושיחקתי מעט מאוד פעמים כאלו ולא הטריד אותי חוסר ידע על העולם. את מה שהיה חסר בידע השלמתי ביצירת אקסיומות.

למעלה