סקר למניקות

galit74

New member
התכוונתי להנקה עצמה

אפשר לשאוב חלב ולתת לילד (כך עשתה חברה שלי). אם זה לא מפריע אני חושבת שכל אחת צריכה לעשות מה שנוח לה, אבל כששואלים פה בפורום שאלה צריך להבין שתמיד יהיו דעות לכאן ולכאן ובסוף כל אחת תחליט מה מתאים לה. השאלה הייתה בעד או נגד הנקה מעל גיל שנה וחצי ופשוט אמרתי את דעתי אפשר לקבל ואפשר לא.

shapir1

New member
אבל למה להתעסק עם שאיבות כשהרבה

יותר פשוט להמשיך להיניק? (מה גם שלא לכולן יש משאבה או שבכלל לא מצליח להן כל הסיפור של השאיבות, או שאין זמן בכלל להתעסק עם זה...). ובאמת מעניין אותי לדעת (לא הצלחתי להבין מהתשובה שלך), מדוע לדעתך צריך לגמול מהנקה ישירות מהשד כאשר התינוק מתחיל עם ארוחות? האם תוכלי להסביר קצת יותר? (פשוט זו פעם ראשונה שאני נתקלת בדעה כזו וזה מסקרן אותי).

lulyK

New member
לגמול מהנקה כדי לעבר בקבוק

שגם ממנו צריך להגמל בהמשך... גם אני לא מבינה את ההגיון.

shapir1

New member
מה גם שההנקה מספקת לא רק את

הצרכים התזונתיים של התינוק, אלא הרבה מעבר. טוב, נחכה לתשובתה, זה באמת מעניין.

galit74

New member
אני לא הבנתי את המתקפה עליי

בסך הכל נתתי דוגמא של מה שעשתה חברה, כי כמו שציינתי, אני לצערי לא מניקה. הכוונה היא לגמול את הילד מהציצי, כי הוא התחיל "לבקש לינוק" בתור מוצץ או סתם כי ככה בא לו, אבל בכל זאת לא לוותר על היתרונות שבחלב אם ולכן לתת לו בבקבוק. חברה שלי בכל מקרה הייתה שואבת כי היא חזרה לעבודה כך שהכוונה הייתה לא להתחיל בקבוק עכשיו אלא שיש הרבה שנותנות במקביל גם ביניקה וגם חלב שאוב בבקבוק. בסה"כ ילד בן שנה וחצי צריך גם ללמוד להרדם לבד ולא תוך כדיי יניקה (שוב כך היה אצל החברה וכך היא הסבירה את זה ולדעתי זה הגיוני).

a y a l u l a

New member
אף אחד לא תקף אותך

כמו שאת הבעת את דעתך גם אני ואחרות הבענו את דעתינו. ודעתך יש לומר קצת מוזרה במיוחד בעצם העובדה שאת מסתמכת על חברה שלך. כשהילד מבקש לינוק. הוא כנראה צריך את זה. אני רואה את זה כצורך ולא כפינוק. הילד שלי כשהוא קם בבוקר הוא מקבל ציצי. בדיוק כמו שילד אחר מקבל תמ"ל. זה לא שכל היום הוא מחובר לציצי (מלבד בימי מחלה) הוא אוכל הכל.

galit74

New member
אני זוכרת שגם אצל גיסתי הילד

היה מבקש ציצי כל פעם שהוא רצה לישון בפרוש בתור מין מוצץ. היא הפסיקה בגיל שנה כי היא לא יכלה יותר. עצם השאלה אם להמשיך להניק או לא מראה שאולי לא הכל סבבה כמו אצלך ויש גורם להתלבטות הזו. לא הבנתי את ההערה על ימי מחלה כשהוא חולה הוא לא יונק?-לא הבנתי.

yoyo10

New member
כמו לכל דבר אפשר לשים גבולות

בדיוק כמו ילד ששותה מבקבוק אפשר להגיד לילד בן שנה וחצי שעכשיו לא מקבלים ציצי ואני לא רואה מה רע שהוא נרדם תוך כדי הנקה למה הוא חייב לדעת להרדם אחרת אולי רצוי להורים שלו שהוא ילמד אבל זאת לא חובה

galit74

New member
אם ההורים רוצים לצאת

ולהשאיר את הילד עם בייביסיטר או אפילו סבתא איך היא תרדים אותו?

yoyo10

New member
בנתיים אשארתי את עדי רק פעם אחת

בלילה עם אבא שלו ועדי נרדם איתי רק בהנקה ועובדה שהוא נרדם בסוף ילד יודע להבדיל מתי אמא שלו נמצאת ומתי משהו אחר איתו כמו שתינוק יונק נרדם במהלך היום עם המטפלת אולי פעם פעמיים ראשונות לא יהיה קל אבל אחר כך הילד ילמד

a y a l u l a

New member
זאת בעיה אחרת

בדר"כ ילדים בגיל הזה יודעים להרדם גם בלי ציצי. אז נכון שכשהוא בבית איתי הוא כמעט תמיד נרדם בלילה על הציצי אבל בפעם היחידה שהשארתי אותו בערב אצל אמא שלי הוא נרדם יופי ולא עשה בעיות. לפעמים הוא מבקש לינוק באמצע היום וזה לא מתאים לי באותו הרגע אז אני אומרת לו שעכשיו אין ציצי. זה גיל שכבר אפשר לשים גבולות. לי באופן אישי זה מתאים. ואין לי שום בעיה עם אף אחת שלה זה לא מתאים.

אביטלתל

New member
לא התנפלו עלייך

אבל כנראה שלא הבינו את ההגיון שמאחורי הדברים הרבה אמהות ממשיכות להניק אחרי שהתינוק התחיל לאכול, ובלי שום בעייה נכון שיש ילדים שמשתמשים בציצי כמוצץ, ויש ילדים שנרדמים בהנקה לכן ההנקה צריכה להיות בגבולות שנוחים לאמא ולילד כלומר, אפשר לשים גבולות - הנקה כמזון ולא כמוצץ או אמצעי הרדמה

shapir1

New member
עכשיו ראיתי את ההסבר שלך וכל מה

שנכתב לך ולא נותר לי אלא להצטרף. ראיתי שהעלית את נושא ההירדמות תוך כדי הנקה. אצלנו זה ככה, אבל דווקא לי זה לא מפריע, להפך, אני חושבת שזו שיטה מצוינת (וזה, אגב, לא מפריע לו להירדם אצל אחרים). אני כן מסכימה שאם לאימא לא נוח לשמש כ"מוציצי" היא צריכה להציב את הגבולות שלה (למשל, לנסות שיטה אחרת להרדמה), אבל אפשר לעשות את כל זה ובכל זאת להמשיך בהנקה בכייף

michal@gal

Active member
מנהל
אבל מה ההבדל

בין תינוק שנרדם בהנקה לבין תינוק שנרדם עם בקבוק סימילאק? למה נראה לך שחשוב לגמול מהרדמה בהנקה, אבל הרדמה עם בקבוק היא בסדר גמור?

lulyK

New member
את ההגיון בזה אפילו אני מבינה:

פעוט שנרדם עם בקבוק, יכול להרדם לבד.

a y a l u l a

New member
בעד. אם זה מתאים למניקה וליונק/ת

(אני מניקה פעוט בן שנה וחצי+)ולא רואה שזה הולך להיפסק בקרוב

She Dolphin

New member
זו שאלה עקרונית או העדפה אישית?

אם השאלה היא עקרונית - אז אני לא בעד ולא נגד, אני בעד שהמניקה והיונק יעשו מה שטוב להם. ואם אישית - את שני ילדי הגדולים יותר הנקתי בשמחה ובששון בגיל שנה וחצי ואף הרבה למעלה מזה, ומקווה שגם עם היונק השלישי יהיה כך.

ענתש

New member
../images/Emo45.gif כנ"ל בתאוריה.

בפועל מאד מתבאסת שליאור בגיל שנה עושה קולות של בדרך להגמל (יונק כבר רק בוקר, צהרים ולילה פעם אחת). מקווה שזה רק נדמה לי ושיעבור לו... מי זה אמר שהיונק יכול לעשות מה שטוב לו, מי ??? זה טוב רק בתאוריה. ככה לשבור לב של אמא ?

למעלה