סקר לימנים.

sharonhaimov

New member
סקר לימנים.

מה הסיבות שלכם להתנגד למדינה פלסתינית, או בעד הפרדה גם של ערבי ישראל. 1. מסיבות דתיות (הבטחת הארץ לעם היהודי). 2. ציונות בלי שום קשר לשום הבטחה של הארץ.

phoenix100

New member
מתנגד לחלק.

לתת להם מדינה שיעופו כבר מאיתנו בתנאי שערביי ישראל מצטרפים אליהם!!! בלי שם חלק מירושלים אפילו לא רבע מטר. ובעד גדר!

nikkey

New member
רוצה להפתיע אותך.

יש צבור ימני שמבין את הצורך של הפלסטינים למדינה.

sharonhaimov

New member
אני רוצה להפתיע אותך!

אני יודע את זה! הסקר מופנה לאלה שלא מסכימים למדינה פלסטינית!

masorti

New member
1. בטחונית. 2. לאומית-הסטורית.

אני לא צריך את התנ"ך כדי לחשוב שזו המולדת העתיקה של אבות אבותי. בשנת 1208 לפנה"ס כתב פרעה מרנפתח (בנו של רעמסס השני) על אבן גדולה שבמהלך מסע צבאי בכנען הוא היכה בקרב את בני ישראל. מכאן אני יודע שאבות אבותי חיו כאן כבר לפני 3200 שנה.

nikkey

New member
../images/Emo45.gif על זה אין ויכוח.

הערבים\פלסטינים קבעו חזקה מעצם ישיבתם בארץ מאות בשנים, לכן נותרו שתי ברירות: 1. להיות תושבי הארץ,ולהתמזג עם האוכלוסיה היהודית. 2. להאבק על מדינה. הם בחרו להאבק,כשהם מקבלים לגיטימציה מכל המוסלמים בעולם,שאר המדינות,ומחלק מהצבור היהודי. לנו לא נותרה ברירה,או להלחם עד קץ הימים,או לחלק את א"י, כנראה שהצבור הישראלי נתן את דברו. ההיסטוריה מעצם קוימה נתונה לשינויים,ולנו לא נותר אלא להשתנות איתה.

masorti

New member
הניתוח שלך שגוי...

ראשית, ישיבה של 200 שנה לא נותנת חזקה. לפי הלוגיקה שלך ניצולי השואה לא זכאים להחזרת רכושם באירופה כי המקומיים תפשו שם חזקה והפכו לבעלים לגיטימיים. שנית, הפלשתינים לא נלחמים על מדינה אלא על חיסול היישות הציונית. לכן אין שתי ברירות אלא אחת בלבד - להילחם עד שאחד הצדדים יובס (בתקווה שזה לא יהיה הצד שלנו).

nikkey

New member
ממש לא.

לצערי הם יושבים בארץ הרבה יותר מ-200 שנה. לפי הלוגיקה שלי,מגיע ליהודים לקבל פיצוי על רכושם,ולא רק ליהודים שעברו את השואה,אלא במהלך כל שנות ההיסטוריה. שמע! הפלסטינים הדורשים לחזור לארץ,או לקבל פיצויים, יוצרים תקדים במשפט הבינלאומי. אני מאד מקווה,שאם הפלסטינים יוחזרו לארץ או יקבלו פיצויים,יקומו כל הקבוצות,והעמים שגורשו מאדמתם (ארמנים,יהודים,(מספרד,עירק,פולין,ועוד) טיבטים,ועוד) ויבקשו פיצוי או החזר.

masorti

New member
לצערך אינך מכיר את ההסטוריה היטב...

הפלשתינים החיים היום בארץ הם ברובם הגדול צאצאים של מהגרים שהגיעו לא"י ב- 200 השנים האחרונות. והפלשתינים לא דורשים לחזור או לקבל פיצויים. הם דורשים לחזור. נקודה. אם הפלשתינים יוחזרו לארץ, היהודים יהפכו למיעוט ויושלכו לים. במקרה כזה כל התקדימים המשפטיים יהיו לא יותר מאשר שעשוע אינטלקטואלי.

motyka

New member
זו היסטוריה שהמצאת ברגע זה?

אמנם יש בין הפלסטינים צאצאי מהגרים, אבל להגיד שרובם כאלו זו הגזמה המנותקת מהמציאות וההיסטוריה.

masorti

New member
זו הסטוריה ידועה...

היא רק לא נוחה לקובעי הטעם הטוב. תבדוק בעצמך את נתוני האוכלוסין באימפריה העותומנית במאה ה-18, ואת ההגירה הערבית לפלשתין ב- 200 השנים האחרונות.

בדקתי את הנתונים יותר מפעם אחת

בין 1800 ל 1948 היתה הגירה לפלסטין של כ 15 אחוז מהאוכלוסיה שהיתה בפלסטין סביב 1800, שאר הריבוי היה ריבוי טבעי.

motyka

New member
מהם הנתונים לטענתך?

מהם הנתונים עליהם אתה מסתמך, ומהיכן שאבת אותם?

nikkey

New member
מכירה ועוד איך מכירה.

"פלסטינים" זה מונח לאומי חדש שאומץ לאחר כיבוש א"י ע"י הבריטים. מה היה לפני-כן? קבוצות אתניות שהגיעו מארצות השכנות במהלך 2000 שנות היסטוריה,ואף לפני הגירוש היהודי ע"י הרומים.קרי: סוריה,עירק,ערב-הסעודית,ארצות מצפון אפריקה,(מצרים,ועוד) עם הזמן נוצרה סינתיזה תרבותית.

זה נכון

לפני 1920, ערביי ארץ ישראל זיהו את עצמם כ"סורים", אם בכלל (כן, זה מתועד). הרעיון הפלסטיני, של זהות לאומית משותפת ומיוחדת לערבים החיים בארץ, בא במסגרת תגובה להתיישבות הציונית, שהחלה במאה הקודמת. גם פרעות תרפ"ט וההתקפה המפורסמת על תל חי, שבה נהרג טרומפלדור, באו באותה מסגרת.

ערןממ

New member
למה להתנגד?

אני בעד מדינה פלשתינית, לכל ערביי ארץ ישראל. הפרדה מלאה בינינו.

למעלה