סקר לבעלי ה- Nexus 4 ?

dan10011

New member
סקר לבעלי ה- Nexus 4 ?

איזה גרסאת אנדרויד יש לכם על המכשיר?
איזה רום צרבתם? או שעדין עם הסטוק?
האם מרוצים מהרום והביצועים שהוא נותן לכם?

תודה

jasam

New member
סטוק

אגב עוד לא הבנתי מה הקטע לבקנות נקסוס ולהחליף לו את הרום שהרי, עניין מעדכונים וממשק המערכת הפשוט זה בערך הערך המוסף היחידי שיש לסדרה הזאת להציע (למעט מחיר אטרקטיבי)

voguemaster

New member
זה לא הערך המוסף היחיד

המכשיר הוא מכשיר חזק במחיר אטרקטיבי, עוד לפני שמדברים בכלל על עדכונים. הממשק הפשוט - כן. זה לדעתי יתרון של הנקסוסים אבל יש שיגידו שממש לא. אני מכיר כמה אנשים שממש מעדיפים את הממשק של סמסונג על פני הממשק הנקי של אנדרויד. יש יתרונות וחסרונות לכל אחד, לדעתי הממשק הנקי עדיף.

ואגב, למרות זאת, בתור בנאדם מתעסק ויש לו דרישות מאוד ספציפיות מהמכשיר שלו, אין מצב שאני אוכל להיות בלי ROOT במכשיר ויש כמה פיצ'רים של רומים כמו CM שאני לא רוצה לוותר עליהם. אני כרגע עם PARANOID ANDROID והוא גם מוסיף לי פיצ'ר של HALO שזה בכלל משהו שאין בשום מקום אחר. פשוט כיף.

dan10011

New member
אילו פיצרים קשה לך לוותר עליהם ב CM\PA?

אשמח לשמוע על דברים רלוונטים שאני בטח לט מכיר ויכולים להוות לי יתרון למכשיר....
ושאלה על הסטוק 4.3 אפשר להוסיף אחוזי סוללה למעלה בבר מבלי לבצע התקנה של אפליקציה צד שלישי?
כשאני פותח את הטריס של הבר יש אחוזי סוללה אבל בשוטף זה מופיע רגיל.

em28

Well-known member
חלק מהפיצ'רים שאני זוכר

מדובר בעיקר ב-CM, החויה שלי עם ה-PA היתה קצרה.

- מסך נעילה: שינוי קיצורים, הגדלת וידג'טים, שליטה במוזיקה.
- סטטוס בר: סגנון סוללה, סגנון קליטה, שליטה בבהירות, מונה התראות לכל ישום.
- הוילון: שינוי אריחים, משיכה בשתי אצבעות, סגירה אוטומטית.
- Power Widget: שינוי, סידור.
- שולחן עבודה מורחב: שליטה בהופעת הסטטוסבר/הכפתורים הוירטואלים.
- תפריט כיבוי: שליטה בצילומסך, ריסטרט, פרופילים.
- תאורת לד: אפשרות שליטה ע"י אפליקציות.
- כפתורים וירטואלים: שינוי הסדר, הוספה והסרה.
- Quick Launch: קביעת 3 אפליקציות להפעלה מהירה.
- Pie Control: קביעת מיקום והמבנה.
- צלילים: שעות שקטות, ווליום אוטומטי, שליטה ברטט תוך כדי שיחה/מוזיקה,
הפעלה אוטומטית בחיבור אזניות.

ה-PA מאפשר גם את ממשק ההיברידי (המכשיר מתנהג כטאבלט) ואת ממשק ה-Holo.

בטח יש עוד פיצ'רים ששכחתי או לא שמתי לב אליהן.

voguemaster

New member

אני לא יכול בלי שינוי ה-TILES בוילון - זה פשוט MUST מבחינתי.
כל מה שאמרת על הסטטוס בר גם כן קריטי לי.

מעבר לזה - ל-CM יש אפליקצית הודעות שאני מאוד אוהב וחסרה לי (תמיכה ב-EMOJI וכד') ובנוסף - יש להם את הפיצ'ר שמאפשר לענות להודעה ישירות ממסך ההתראות. זה לא כך ב-PA אבל לפחות ה-HALO מפצה על זה

dan10011

New member
אם נתקין את הלאונצר נובה לא נקבל את רוב ?

אני חושב שרוב הפיצרים ניתנים שם לא ?

אגב בסטוק4.3 איך שמים אחוזי סוללה למעלה לפני פריסת הבר?

voguemaster

New member
אוקיי אז ככה

אני עם רום paranoid android 3.69 שהוא מבוסס על 4.2.2, עם קרנל של פרנקו M3.

מכשיר חלק בצורה בלתי רגילה, הסוללה מחזיקה לי יומיים בשימוש צנוע ויום בשימוש רציני. בגדול, המכשיר מאפשר בין 4 ל-5 שעות מסך רצוף, תלוי בשימוש ב-3G או WIFI וכד'.

אני מרוצה מאוד. מכיוון שבשבילי זה די טריויאלי לצרוב גרסאות חדשות ממש לא מפריע לי לא לקבל עדכונים מגוגל. יש פיצ'רים חשובים יותר ברומים האלה (PA ו-CM) שעושים בשבילי את ההבדל.

noa_f

New member
אז למה קנית נקסוס? אני שואלת ברצינות.

בגלל המחיר?

voguemaster

New member
כמה דברים

המחיר הוא גם שיקול, אבל לא השיקול היחיד. כשעמדתי לקנות חשבתי לקנות גם S4 אבל ירדתי מהרעיון.

אני לא אוהב ולא רוצה את הממשק של סמסונג. די נמאס לי ממנו, לא נוח לי. מה גם, הטלפון מזובל וכבד לשימוש ואנשים כבר חוו מספיק בעיות ביצועים. יתרה מכך - אני רוצה CM (או במקרה הזה PA שדי דומה לו אבל מוסיף כמה פיצ'רים). מבחינתי cyanogenmod מנצח, חד משמעית. לאור ההיסטוריה העגומה של עדכוני מערכת שיש לסמסונגים (והם עוד הכי טובים), לאור העובדה שאפילו גוגל בכבודם ובעצמם אחרי שנה וחצי מספיקים לעדכן
מכשירים - אפשר רק לסמוך על CM והם גם עושים עבודה מעולה. לעניות דעתי הגישה שלהם לפיתוח פשוט טובה יותר וזה מוכיח את עצמו בתוצאות בשטח.
יש לרומים האלה גם כמה פיצ'רים שאני רוצה ולכן מבחינתי טלפון שאין לו CM זה לא משהו שאני ארצה לקנות.

הנקסוס לא סובל מהבעיות של ה-S4 והוא טלפון חזק, מהיר ונותן לי בדיוק את הדברים שאני צריך. לא קריטי לי שאין כרטיס SD, ממש לא מפריע לי. אפילו אם הייתי נשאר ברום סטוק הטלפון היה עובד מספיק מהר אבל
אני בנאדם מתעסק וכידוע - נקסוס זה המכשיר למתעסקים
.

יש ל-S4 עוד פיצ'רים שתכלס הם מגניבים אבל רק יאטו אותי. לא מעניין.
סוללה ניתנת להחלפה זה בערך היתרון הכי גדול שאני רואה למכשיר הזה ובשביל זה לא שווה לשלם עוד 800 ש"ח. גם לא בשביל FULL HD. גם ככה המסך של הנקסוס מעולה - גם גדול וגם ברזולוציה מספיק גבוהה שלי זה כבר לא חשוב (ואני רוצה לראות בנאדם אחד שיגיד שעל מסך 5 אינץ' או 4.7 אינץ' הוא יכול להבדיל בין HD רגיל ל-FULL HD).

אז בשביל לסכם:

1. אני לא אוהב ממשק סמסונג או HTC אלא של גוגל.
2. אני רוצה CM או רום מבוסס עליו. זה מאוד חשוב לי.
3. יש לי דרישות מאוד ספציפיות מהמכשיר (ROOT ודברים אחרים) ובתור בנאדם מתעסק לנקסוס יש יתרון מהותי על האחרים.
4. שומר על ביצועים לאורך זמן ועם קרנל מתאים אפילו עובד מהר יותר מסטוק.
5. הפיצ'רים המאגניבים, המסך היותר גדול עם FULL HD והסוללה הנשלפת - כל היתרונות של מכשיר כמו S4 - לא שווים לי את התוספת במחיר ואת ההפסד של CM.

voguemaster

New member
דווקא מבחינתי

העדכונים זה לא השיקול המניע, בגלל שאני בנאדם מתעסק. שכחתי לציין את זה

BobboVilla

New member
איזה דגם?

ל-I9505 יש איזה משהו, אבל למיטב זיכרוני ל-I9500 עדיין אין, לפחות לא משהו יציב.

voguemaster

New member
לא ל-S4 הרגיל, לא באותו זמן

ולמיטב ידיעתי היא לא STABLE בכלל.

לא בדקתי לגבי ה-9505 אבל ההפרש במחיר כבר הכריע.

Shpritz

New member
4.3 סטוק

מאוד מרוצה מהמכשיר באופן כללי.
הייתי שמח אם הסוללה הייתה חזקה יותר אבל בקטנה.

z1george

Member
מנהל
סטוק + Nova Launcher

כמו כן בחרתי בטפט כהה וסטטי (הlive wallpapers שותה את הסוללה)

למעלה