כמה דברים
המחיר הוא גם שיקול, אבל לא השיקול היחיד. כשעמדתי לקנות חשבתי לקנות גם S4 אבל ירדתי מהרעיון.
אני לא אוהב ולא רוצה את הממשק של סמסונג. די נמאס לי ממנו, לא נוח לי. מה גם, הטלפון מזובל וכבד לשימוש ואנשים כבר חוו מספיק בעיות ביצועים. יתרה מכך - אני רוצה CM (או במקרה הזה PA שדי דומה לו אבל מוסיף כמה פיצ'רים). מבחינתי cyanogenmod מנצח, חד משמעית. לאור ההיסטוריה העגומה של עדכוני מערכת שיש לסמסונגים (והם עוד הכי טובים), לאור העובדה שאפילו גוגל בכבודם ובעצמם אחרי שנה וחצי מספיקים לעדכן
מכשירים - אפשר רק לסמוך על CM והם גם עושים עבודה מעולה. לעניות דעתי הגישה שלהם לפיתוח פשוט טובה יותר וזה מוכיח את עצמו בתוצאות בשטח.
יש לרומים האלה גם כמה פיצ'רים שאני רוצה ולכן מבחינתי טלפון שאין לו CM זה לא משהו שאני ארצה לקנות.
הנקסוס לא סובל מהבעיות של ה-S4 והוא טלפון חזק, מהיר ונותן לי בדיוק את הדברים שאני צריך. לא קריטי לי שאין כרטיס SD, ממש לא מפריע לי. אפילו אם הייתי נשאר ברום סטוק הטלפון היה עובד מספיק מהר אבל
אני בנאדם מתעסק וכידוע - נקסוס זה המכשיר למתעסקים
.
יש ל-S4 עוד פיצ'רים שתכלס הם מגניבים אבל רק יאטו אותי. לא מעניין.
סוללה ניתנת להחלפה זה בערך היתרון הכי גדול שאני רואה למכשיר הזה ובשביל זה לא שווה לשלם עוד 800 ש"ח. גם לא בשביל FULL HD. גם ככה המסך של הנקסוס מעולה - גם גדול וגם ברזולוציה מספיק גבוהה שלי זה כבר לא חשוב (ואני רוצה לראות בנאדם אחד שיגיד שעל מסך 5 אינץ' או 4.7 אינץ' הוא יכול להבדיל בין HD רגיל ל-FULL HD).
אז בשביל לסכם:
1. אני לא אוהב ממשק סמסונג או HTC אלא של גוגל.
2. אני רוצה CM או רום מבוסס עליו. זה מאוד חשוב לי.
3. יש לי דרישות מאוד ספציפיות מהמכשיר (ROOT ודברים אחרים) ובתור בנאדם מתעסק לנקסוס יש יתרון מהותי על האחרים.
4. שומר על ביצועים לאורך זמן ועם קרנל מתאים אפילו עובד מהר יותר מסטוק.
5. הפיצ'רים המאגניבים, המסך היותר גדול עם FULL HD והסוללה הנשלפת - כל היתרונות של מכשיר כמו S4 - לא שווים לי את התוספת במחיר ואת ההפסד של CM.