סקר לא-רשמי :)

astronomi

New member
סקר לא-רשמי :)

שמתי לב שבאופן מתמיד חוזרים פה כמה אלמנטים, שאף שהם מקושרים קלות - הם לא קשורים ישירות לאהבת ההיסטוריה. אי לכך ובהתאם לזאת, אני קוראת לכם לענות לסקר הלא רשמי הבא - אני מבטיחה לסכם את התוצאות יפה, ולהודיע לכם מה המסקנה: א) האם אי פעם שיחקתם במשחק המחשב "ציוויליזציה" - Civilization? 1. שיחקתי? אני עדיין משחק/ת! סיו שולת!1 2. כן, שיחקתי - לא לאחרונה. 3. שמעתי, ראיתי, לא טעמתי. 4. ציווילי-מה? ב) האם קראת אי פעם את "שר הטבעות"? 1. פעם אחת? הרבה פעמים! טולקין שולת!1 2. קראתי, ספר טוב. 3. שמעתי עליו, אולי קראתי מזמן-מזמן. 4. לא. ג) לאיזו מוסיקה אתם מאזינים מתוך בחירה אישית? 1. מוסיקה לא מיינסטרימית - רוק מתקדם, מוסיקה אירית, מוסיקת עולם, משהו אחר. 2. להקות ספציפיות שאני אוהב/ת, מוכרות ברובן. 3. מיינסטרים ופופ בעיקר. 4. גלגלגלגל"צ. ד) באיזה תחום גילאים אתם נמצאים? 1. תיכון - 15 עד 18 2. צבא פלוס מינוס - 18 עד 21 3. אוניברסיטה פלוס מינוס - 22 עד 28 4. מעל 28 ה) האם אתם נוהגים לקרוא ספרים? 1. כן, תמיד, ללא הפסקה ומתי שרק אפשר. ספרים שולתים!1 2. כן, יותר מהממוצע. 3. לפעמים. 4. לא עד לא הרבה. יאללה, לשרשר תשובות. אני מחכה.

הלו, הלו! מה את פותחת ביוזמות

עצמאיות?? זה פה פורום סוציאליסטי וריכוזי! סתם, סתם..ובכל מקרה, מי יכול לרסן את נסיכת התוהו?
אז תשובותיי: 1. סיו שולט בטירוף. בדיוק כרגע יש לי קמפיין פעיל שבו שמות הערים הם שמות המשתתפים הקבועים בפורום (האמת שאזלתם לי, כי יש לי ימבה ערים, אז התחלתי לאלתר...) 2. שר הטבעות הוא יצירת מופת אלמותית לדעתי (אם כי יש אנשים שלוקחים את זה ****הרבה**** יותר מדי רחוק). אבל הפורום הזה **לא** הולך להפוך לפורום טולקין. יש כאלה ברשת העברית וכל החפצים יספקו את צרכי הטולקין שם. אני יודע שלא התכוונת, אבל זו סתם הבהרה כללית. 3. בלוז. הרוב דברים פחות מוכרים, אבל יש לי גם את מנות רוק הגיטרה שאני חייב להזריק במינונים קבועים. 4. מעל 28 (זקן יחסית אל רובכם, אני יודע...) 5. אני אולי לא דוגמא, היות שאני קורא ללא הפסקה בתוקף עבודתי, אבל גם ככה אני קורא ללא הפסקה.

hastings

New member
אז ככה

1. לאחרונה נחשפתי ל civ 2. ענק! 2. שרה. קראתי (פעם בתיכון, פעם לפני 4 שנים בערך). לא נפלתי באף אחת משתי הפעמים. ההוביט יותר מצא חן בעיני (עכשיו אפשר להביא את העטלפים). 3. כמעט הכל, הרבה מחוץ למיינסטרים. מכירה את Disposable Heros of Hiphopricity? 4. מעל 28. 5. אני קורא שלושה יחד כרגע (זה לא מאוד נדיר). עונה על שאלתך. חייב להודות - יש לי את ההתמכרויות שלי בטלוויזיה.

יהיה נחמד לעשות את זה במפגש ../images/Emo13.gif

לענות על שאלונים כאלה, הכוונה. ולתשובות: א) 4. לא אוהב משחקי מחשב. ב) 5. קראתי בגיל 17 ואהבתי מאד, ניסיתי לקרוא שוב בגיל 20 והפסקתי אחרי 10 עמודים. ג) 1. ג´ז, אתני, רוק. ד) 4. שלושים ושבע, אם לדייק. ה) 2. בוקר טוב

גמני גמני גמני גמני

1. לא יודעת מה זה 2. קוראת עכשיו ברגע זה פעם ראשונה בחי, אבל אני קוראת אותו ככה - כמה פרקים משר הטבעות, הפסקה בה אני אני קוראת איזה 3 ספרים אחרים ושוב חוזרת לשר הטבעות... 3. אני לא מגדירה את המוזיקה שאני מקשיבה לה לסוגים כי אני אוהבת גם משהו מג´ז, משהו מבלוז (הרבה), משהו מרוק, משהו ממוזיקה קובנית (הכל), משהו מפה משהו משם. אני יודעת מה אני לא אוהבת - שלמה ארצי אני לא אוהבת. 4. בת 22 אבל עוד לא באוניברסיטה 5. קוראת כל הזמן.

קוכולין

New member
../images/Emo6.gifתשובות תשובות תשובות!

והרי תשובותי לבוחן הקצר: 1. אכן שיחקתי בזמנו ב-civ, גם 1 וגם 2, ומאד מאד אהבתי אותו. מדובר באמת במשחק מהמתוחכמים והאינטליגנטיים ביותר, ויש להשקיע בו מחשבה רבה. במיוחד אהבתי, דרך אגב, את תרחיש מלחמת העולם השנייה. אבל עבר זמן רב מאד מאז שנגעתי בו (או בכל משחק מחשב אחר) בפעם האחרונה, וזאת למרבה הצער. 2. אכן, טולקין הוא אחד מגדולי עולם, ולדעתי שר הטבעות הוא יצירה נפלאה ואלמותית, ואחד הספרים הטובים ביותר שנכתבו אי פעם. לכך יש להוסיף גם את יצירותיו האחרות, אבל אני לא אפרט פה כי כאן זה לא פורום טולקין, בו אני כותב באופן קבוע, דרך אגב. בכל מקרה, אם את מתעניינת את מוזמנת לכתוב גם בפורומים שלנו (טולקין תפוז וטולקין אורט). הלינקים בקצה ההודעה. 3. האמת היא שאני אוהב במיוחד מוסיקת עולם (במיוחד אירית), וזמרים בסגנון אמה שפלאן ואנדריאה בוצ´לי. חוץ מזה אני מת על מוסיקה עברית (גם חדשה, גם בינונית וגם ישנה, אבל לא "רוק" עברי כסחיסטי). בעיקרון אני שומע כל דבר יפה, ואוהב גם מוסיקה של שנות ה-60, ואפילו חסידית ומזרחית רכה. אני מוכן להקשיב לכל דבר יפה בלי קשר לסגנון. הדברים היחידים שאני לא אוהב (ואפילו סולד מהם) זה טראנס וטכנו לסוגיהם, רוק כבד, מזרחית כבדה מדי (למשל יוסי עדן או עופר לוי) ופופ זול ומסחרי של MTV. 4. אני בן 21, ונמצא כרגע בסוף השירות הצבאי. 5. אני בעיקרון קורא כל הזמן. מאחר (כפי שאחדים מחברי הפורום יודעים) אני נמצא בסיום כתיבתו של מחקר היסטורי לפרסום, אני קורא הרבה מאד ספרי היסטוריה בנושא הרלוונטי, ובמיוחד בגרמנית. חוץ מזה אני קורא עכשיו כמה ספרים ביחד. "שר הטבעות" בתרגום גרמני, "במשעול הצר", רומן די מעניין על ישו, ואני מתכוון להתחיל לקרוא עוד מעט גם את "never ending story". זהו, מקווה שעניתי כמו שצריך. מה הציון שלי?

קוכולין

New member
מוזר, הם לא הודפסו בהודעה

אז הלינקים הם: פורום טולקין בתפוז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=441 פורום טולקין באורט (למתקדמים): http://forums.ort.org.il/scripts/index.asp?forum=18&mess=1292450

almog4

New member
תגובה

להלן התשובות שלי: 1. שיחקתי בציויליזציה
באמת הרבה, והייתי ממשיך לשחק, אבל גם יש לי באג בתוכנה שאני לא יודע להתמודד איתו, וגם נפגשתי עם הסימז (The Sims), שהוא קפיצה אחת קדימה. 2. את שר הטבעות
התחלתי פעם כשהייתי ילד, מעולם לא סיימתי. לאחרונה ראיתי את הסרט כדי להשלים. לא התלהבתי. 2. מוזיקה
: לא משהו מיוחד, רדיו- גלגל"צ... 3. עברתי את ה- 30.
אז אני לא מייצג, אז מה ? הערה: הציויליזציה הוא אכן משחק גדול. אלמוג

פראזניק

New member
מה זה?

אני אפ´פם לא עונה לסוקרים:))) א. 4 ב. 4 ג. כל סוגי המוזיקה (לא כולל ראפ ומוזיקה חסידית
) ד. 3 ה. 1 (תמיד, בכל עת ובכל שעה, בכל מצב ובכל פוזה, כל ספר שיהיה). תודה ששאלתם

gkaz

New member
תשובון...

1. שמעתי על המשחק, ניסיתי פעם אחת, נראה מגניב אבל אני לא בקטע של משחקי מחשב. 2. ניסיתי להתחיל לקרוא את ההוביט אינספור פעמים, זה לא הולך...אני תמיד נתקע באותו מקום ומכאן שאף פעם לא קראתי את שר הטבעות( היה בתכנון לקרוא אחרי ההוביט). 3. מוזיקה עברית עכשווית - רוק עברי, רוק לועזי. 4. אני בן 18, בן תיכון לשנת שירות. 5. למרבה הצער אני לא מצליח להביא את עצמי לידי קריאת ספרים.

Marinette

New member
מה יהיו המסקנות?

א) Wise men say, only a fool would build an empire without luxuries... king! ב) שר הטבעות - קראתי בבי"ס, לפני 15 שנים בערך. אני זוכרת שנהניתי, אני זוכרת שקראתי את שלושת החלקים בשטף ובעניין מההתחלה עד הסוף, אבל אני זוכרת מעט מאוד ממה שקרה בספר, דבר מאוד לא אופייני לי, וזה מראה שהספר כנראה לא ממש השפיע עלי עמוקות או משהו. ג) עדיפות ברורה לשחורה מסוגים שונים. השחורים פשוט יודעים איך לעשות את זה! הרבה ג´ז. ד) אה, שנתיים מעל 28 (החיים יפים-יפים בגיל 30, trust me!) ה) כן, הרבה. עד שבא האינטרנט. מאז, קצת פחות.

astronomi

New member
נו, יפה! סיכום ביניים -

שיחשב כתוצאות סופיות במידה ולא יהיו עוד תשובות :) קודםכל, מסקנות ספציפיות לגבי הסעיפים: א. *כל* מי שמכיר את המשחק ציוויליזציה והוא חלק מהפורום חושב שהוא, לפחות, "בעל רעיון מגניב". שמונה מתוך שנים-עשר מהמשתתפים בסקר אהבו את המשחק מאוד - כל השאר לא שחקו בו. כאן הקישור לפורום די ברור - מי שאוהב הסטוריה, סביר שירצה לשחק איתה :) ב. שניים מתוך שנים-עשר המשתתפים לא קראו את שרה. שניים! מעשרת הקוראים, רוב מצומצם של שישה חושב שזה ספר מצוין עד כדי שולת!1. הקישור יכול להיות גלוי לעין אם בוחנים את האפוס ההסטורי רחב היריעה של שרה, ומצד שני - את חיבתם לקריאה של משתתפי הפורום. ג. כולם - פרט לאחד - ציינו סגנונות איניוידואליים של מוסיקה, שברובה אינה מיינסטרים. וואו! האם חובבי הסטוריה הם אנשים בעלי טעם מיוחד ואישיות לא-עדרית? אני תוהה. ד. כולם, פרט לאחד, מעל גיל 18. חצי הם בגיל 27-28 ומעל, ארבעה בין 21-28, אחד בן 18 ואחד בין 15-18. צריך להתנער מהשפעת בית הספר כדי לאהוב הסטוריה בכל הלב, אני חושדת - מה גם שצריך פרק זמן לא מצומצם כדי לדעת עליה מספיק. ה. כולם, עודפם פרט לאחד, קוראים מעל הממוצע עד כדי תולעות-ספרים מקצועית. אולי זה הגורם שמביא לקריאת הסטוריה, אולי זה ההבדל בין מישהו שחושב שהסטוריה זה נחמד אבל לא קורא עליה מספיק לבין חובב שכמונו, ואולי... אולי זה חלק מהאופי של חובב הסטוריה :) ומסקנה כללית מכלילה עד מאוד: חובבי הסטוריה בסביבה הם אנשים בוגרים, אינדיווידואלים ולא-עדריים, קוראים, בעלי דמיון ועם אשליית אלוהות. או שלא :)

hastings

New member
כפי שאמרו אנשי מונטי פייתון

BRIAN: No. No, please! Please! Please listen. I´ve got one or two things to say. xx FOLLOWERS: Tell us. Tell us both of them. xx BRIAN: Look. You´ve got it all wrong. You don´t need to follow me. You don´t need to follow anybody! You´ve got to think for yourselves. You´re all individuals! xx FOLLOWERS: Yes, we´re all individuals ! xx BRIAN: You´re all different! xx FOLLOWERS: Yes, we are all different! xx DENNIS: I´m not. xx ARTHUR: Shhhh. xx FOLLOWERS: Shh. Shhhh. Shhh. xx BRIAN: You´ve all got to work it out for yourselves! xx FOLLOWERS: Yes! We´ve got to work it out for ourselves! xx BRIAN: Exactly! xx FOLLOWERS: Tell us more! xx

לכלכת אותה, נסיכתנו...

תשעה שיחקו סיו ואהבו. לא ספרת את אהובתי, שענתה לך בציטוט של שר המורל מהמועצה בסיו... את מן הסתם משחקת במוד חוסך זיכרון, ולא רואה את חברי המועצה המשעשעים

astronomi

New member
האמת שדפקא כן ספרתיה...

אבל אם אתה אומר, אני אאמין לך. תשע מתוך שתים-עשרה. יש!

פראזניק

New member
יווווווו מסקנות מעודדות ../images/Emo6.gif

ראיתם מה זה? אנחנו יצורים לא עדריים (שזה מחמאה אדירה אני חושב). אנחנו תולעי ספרים (וזה נכון ביחס לרובינו) אנחנו פשוט אנשים מיוחדים. איזה כיף לנו:)))) פראזנק שמעולם לא היה צריך שיאמרו לו שהוא "יצור לא עדרי"

למעלה