אפשר לחרוג מהאפשרויות?
אם אפשר לחרוג מהאפשרויות שרשמת, אחי הכין גזע חדש משלו, בשיטת מו"ד-3, במסגרת הכנה למערכה חדשה. מדובר בגזע של אנשי-חתול, או פלין (Feline, באנגלית). הייתי מפרסם כאן את כל הנתונים הרשמיים, אבל הקובץ לא ברשותי כרגע. אפרסם אותו בהזדמנות, לפי בקשה. בכל מקרה, מדובר בגזע שאינו נופל מכל גזע אחר, אך גם אינו עולה על האחרים. זהו בהחלט הגזע האהוב עלי. באשר לשיטה אהובה, נפרדתי בעצב ממוד"מ. ספר החוקים של מו"ד-3 אולי כתוב עבור בעלי מנת משכל של 40 (D&D for dummies, כפי שאני מכנה את זה), אבל האפשרויות רבות הרבה יותר. ניתן לערוך ולפתח את השיטה הזאת באופנים שלא מתאפשרים בשיטת מוד"מ, ולמעשה, עוד לפני שהכרתי את מו"ד-3 ערכתי שיטת מוד"מ שפועלת על סיבובים של שש שניות כל אחד ועוד מספר שינויים שקצת נדהמתי לגלות בסופו של דבר מודפסים בספר חוקים שלא אני כתבתי. אם מו"ד-3 לא מוצא חן בעיני מישהו - היופי בשיטה הוא שניתן לשנות אותה. חלק מהעניין של לשחק במשחק תפקידים, ובייחוד מי שמשמש שה"מ, הוא לשנות את השיטה כך שתתאים לצרכיך. מי שכתב את ספר השחקן של מו"ד-3 חיפש את המכנה המשותף הנמוך ביותר, ילדים בני 8 או 9 שצריכים שיספקו להם הכל מוכן מראש כדי לשחק (ספר השה"מ של מו"ד-3 ברמה גבוהה הרבה יותר מזה), וכל שה"מ שמכבד את עצמו יערוך שינויים בחוקים בהתאם למערכה שלו. השיטה המפורטת של כישורים ומיומנויות עושה את המשחק, אין מה לומר. מוד"מ אולי נכתב עם יותר רוח בעצמותיו, אבל מזמן. הזמנים משתנים. באשר לסוג דמות אהוב, אני אוהב את הסייר, אם כי לא הרבה יותר מסוגי דמות אחרים. אנשים לא מעריכים את הדמות כראוי. יש לה אפשרויות פיתוח עלילתיות שמתעלמים מהן לחלוטין, ולא אפרט.