סקר כפול 3

gangrel

New member
סקר כפול 3

א- מה הוא הגזע האהוב עליכם ביותר? 1) אלף 2) חצי-אלף 3) ננס 4) גמד 5) בן-אדם 6) חצי-אורק 7) זוטון ואם השה"ם מרשה אז.... 8) אורק 9) חצי-דרקון ב- מהי השיטה האהובה עליכם ביותר מה-מו"ד? 1) D&D- מו"ד 2) AD&D- מוד"מ 3) D&D 3- מו"ד 3- מהדורה 3 ג- מה הוא המקצוע האהוב עליכם? 1) סייר 2) קוסם 3) כהן 4) נזיר 5) לוחם 6) גנב 7) מכשף

gangrel

New member
שחכתי להוסיף "ולמה?". אני אתחיל...

א- 2) חצי-אלף למה: אני לא יודע למה אני ממש אוהב אותם, אין סיבה מיוחדת. ב- 2) AD&D- מוד"מ למה: D&D- אני לא אוהב כי זה קצת מדי רול-פליי יותר מדי קרבות! וזה מעודד נק"ניזם. D&D 3- אני לא אוהב כי החוקים שם הרבה פחות טובים משל ה-AD&D ולדעתי זאת גירסה לשחקנים שכל מה שהם רוצים זה להיות הכי חזקים ושהמשחק יהיה קל, לעזעזל יש שם גלימה שהופכת לכנפיים ומגפי הליכה על מים! כל מה שחסר זאת חגורה שנותנת לך עוצמה של ענק וטבעת היעלמות (מה שיש שם) והופ! אתה סופר-מן. דוגמת משחק: מושל: תודה לך הרפתקן נועז על שהצלת את עירנו מהדרקון הנורא וזה הוא הפרס... טבעת העלמות! שחקן: אה...! יופי! נהדר, זה ילך טוב מאוד עם צמיד ההעלמות שלי ועם שרשרת ההעלמות התואמת! חוץ מזה מה שאני ממש לא אוהב זה שכולם מתקדמים רמות באותו נק"ן וזה ממש מעצבן שקוסם עולה דרגות כמו שגנב עולה! כי כולם יודעים שקוסם בדרגה 36 קורע את כל שאר הדמויות בדרגה 36 (מבחינת כוח). אני מצטער שזה נראה כאילו אני רוצה להשמיד את המהדורה ה-3, האמת שהיא בסדר פשוט היה לי שה"ם מאוד דפוק של המהדורה הזאת! בו נגיד שעד המפגש השני היו לי את כל חפצי הקסם שדיברתי עליהם ולא רק זה אלא הייתי חצי-דרקון זהב בדרגה 8. ואחרון ג- 6) גנב למה: הם כאלה אפלים ומוזרים עם עבר מעורפל... הדבר שהכי שונה ממני במציאות וזה למה אני אוהב לשחק אותם.

BluePrint

New member
הממ.... שה"ם גרוע.

D&D (C)1988, AD&D, D&D 3E... כולם אותו דבר. ההבדל הוא בחוקים מפורטים יותר ו\או "נכונים" יותר. את כל הטענות שלך נגד: סופר גיבורים, חפצים קסומים מתגלגלים ברחובות, עלילות משחק גרועות יותר מערוץ AXN. תאשים את השה"ם שלך. אני ו"החברה", כשעוד שיחקנו D&D, אמרנו יום אחד: "היום משחקים משחק תפקידים סיפורי במיוחד, עם תאורים והכל." וחוץ מזה שהמשחק היה הרבה יותר טוב (ואני מתכוון בהרבה) גם התקדמנו יותר מכרגיל. אבל השה"ם לא עמד בזה, היצירתיות שלו התייבשה. את החוקים המוזרים משהוא עקפנו בעזרת ההגיון. וגם, איפה ראית דרגה 36 בAD&D? אני שיחקתי קצת 2E ולא ראיתי סוף לדרגות. מדרגה 15?, 18?, העליה בדרגות הופכת לחישוב שאפשר להמשיך איתו לדרגה 200. השיטה לא עושה סופר גיבורים, השה"ם עושה. (ואני יודע, עשיתי את זה)

BluePrint

New member
ומה אם אני מעדיף שיטות אחרות?

א-5) אדם. למה? אני באמת לא יודע. ככה. ב-4) Dark Consipracy. מה? it´s cool, הכלאה בין DooM (משחק המחשב) למרוצללים עם אווירה של סימטאות אפלות. זמן: עתיד קרוב. (ימינו + שנה שנתיים) ג-8) the guy with the car. כאן אני באמת לא צריך להסביר את עצמי.

meir84

New member
אני אישית מעדיף

חצי אלף D&D כהן/קוסם שלום לכולם אני חדש כאן מקווה להשתלב...

meir84

New member
שכחתי להוסיף למה..

חצי אלף: תאמת בגלל שממש אהבתי את "תניס חצי-אלף" ברומח הדרקון וסתם ככהה ההיא ממש נוחה D&D:כי התרגלתי לשחק אותו... ניסינו פעם לעבור למורחב אבל זה לא הלך אז רק העברנו את הדברים שמצאו חן בענינו... :) כהן:זאת הדמות הכי שוה במשחק נקודה. קוסם:לא יודע פשוט קסמה לי הדמות הזאת... וזהו אני חושב..

../images/Emo47.gif אני הכי אוהב ../images/Emo47.gif

א.5 גזע גמד ב.2 AD&D ג.5 לוחם

../images/Emo47.gif סליחה רק עכשיו ראיתי ../images/Emo47.gif

אז אני אוהב גמדים ביחוד האגרסיבים שבהם בגלל שאני אוהב לשחק דמות עצבנית. אני אוהב AD&D כי שיחתי בזה ובמהדורה השלישת ובזה אני יותר נהנה. גזע לוחם מהסיבה שזה שילוב של עצבים אם נשק והתוצאה לא נעימה במיוחד שהוא מנסה לשחוט את מי שמעצבן אותו.

DDN

New member
התשובות שלי.

קודם כל, גנגרל, אני לא זוכר שראיתי אותך פה בעבר - אז ברוך הבא! (חובב WWE במקרה?) א - 5. בן אדם. למה? כי חוץ מהם, שהם ALL AROUND PLAYERS, וגם הכי גמישים (הכי קל לעשות איתם כל מה שרוצים) השאר לוקים בחסר - הגמדים הם אחלה (קשוחים ואלימים) אבל הם נמוכים, מזוקנים ומוגבלים מגמישות ברקע, האורקים ממש מגניבים (אלימים, מרושעים ומסוכנים) אבל בעייתיים עם השה"ם לא מתאים (אני אוהב אותם בגלל WARCRAFT, הסיפור לא המשחק), אלפים הם סתם מלכחי עשבים יפי נפש שמסתירים את הרוע המוחלט במסווה של טוב, הנומים חמודים אבל לא בשבילי, ובקשר לזוטונים, אני עדיין לא מבין איך הם עדיין בחיים. . . ב - מו"ד מהדורה שלישית. בתור אחד ששיחק בD&D, AD&D אני יודע לזהות שיפור של שיטה. ג - לא שכחת את הפייטן, הפלאדין והברברי? בכל מקרה, המקצוע האהוב עליי הוא הפלאדין - כי אני אוהב לשחק דמויות עם אידיאלים של סופרמן, אחריהם אני אוהב את הלוחמים (THEY KICK ASS) ואת הגנבים (כי הם דמויות רומנטיות)

Sabre Runner

New member
למה אני לא אוהב שיטות קשוחות...

בעיקר בן-אדם. אני פשוט לא מוצא עניין בדמויות אחרות. אני בנאדם פשוט ואני מעדיף דברים, גם את הדמויות שלי, פשוטים. מהמו"דים שיחקתי רק את ה-D&D הראשון אבל זה, בתוספת העובדה שיש אחד במשחק TIC שמנסה לכפות אלינו חוקי D&D, היה מספיק כדי לפתח סלידה מהמשחק. ממש אין לי מקצוע מועדף, חוץ מסקרנות או הרפתקנות. לרוב הדמויות שלי הם חסרות מקצוע או בעלות הרבה מקצועות. הדמויות שלי הם כמובן הארכה כלשהי שלי אז הן גם לא אוהבות להיתקע עם דבר אחד אלא לחספס כמה דברים. אבל מה שאני שונא יותר מכל הוא קיבעון: למה להיתקע רק עם המו"דים? למה להגביל את עצמך לגזעים המוכרים ולא להמציא אחד חדש (נורא כיף לשחק הוריקס או אחד מגזע הציפורים)?

ד ג י

New member
.................

א) אלף אני לא יודע למה אבל אלפים הם פשוט גזע מיוחד וגם בגלל שאני אוהב קסם ומסיבה מסוימת אלפים מאוד מתקשרים לי איתו ב) AD&D כי זה יותר רחב ממו"ד ולא שיחקתי מוד"מ3 ג) קוסם מכשף כהן או דרואיד (גם שכחת) אני אוהב את הקסמים ואני לא נהנה לשחק לוחמים

Soul Cake Duck

New member
אפשר לחרוג מהאפשרויות?

אם אפשר לחרוג מהאפשרויות שרשמת, אחי הכין גזע חדש משלו, בשיטת מו"ד-3, במסגרת הכנה למערכה חדשה. מדובר בגזע של אנשי-חתול, או פלין (Feline, באנגלית). הייתי מפרסם כאן את כל הנתונים הרשמיים, אבל הקובץ לא ברשותי כרגע. אפרסם אותו בהזדמנות, לפי בקשה. בכל מקרה, מדובר בגזע שאינו נופל מכל גזע אחר, אך גם אינו עולה על האחרים. זהו בהחלט הגזע האהוב עלי. באשר לשיטה אהובה, נפרדתי בעצב ממוד"מ. ספר החוקים של מו"ד-3 אולי כתוב עבור בעלי מנת משכל של 40 (D&D for dummies, כפי שאני מכנה את זה), אבל האפשרויות רבות הרבה יותר. ניתן לערוך ולפתח את השיטה הזאת באופנים שלא מתאפשרים בשיטת מוד"מ, ולמעשה, עוד לפני שהכרתי את מו"ד-3 ערכתי שיטת מוד"מ שפועלת על סיבובים של שש שניות כל אחד ועוד מספר שינויים שקצת נדהמתי לגלות בסופו של דבר מודפסים בספר חוקים שלא אני כתבתי. אם מו"ד-3 לא מוצא חן בעיני מישהו - היופי בשיטה הוא שניתן לשנות אותה. חלק מהעניין של לשחק במשחק תפקידים, ובייחוד מי שמשמש שה"מ, הוא לשנות את השיטה כך שתתאים לצרכיך. מי שכתב את ספר השחקן של מו"ד-3 חיפש את המכנה המשותף הנמוך ביותר, ילדים בני 8 או 9 שצריכים שיספקו להם הכל מוכן מראש כדי לשחק (ספר השה"מ של מו"ד-3 ברמה גבוהה הרבה יותר מזה), וכל שה"מ שמכבד את עצמו יערוך שינויים בחוקים בהתאם למערכה שלו. השיטה המפורטת של כישורים ומיומנויות עושה את המשחק, אין מה לומר. מוד"מ אולי נכתב עם יותר רוח בעצמותיו, אבל מזמן. הזמנים משתנים. באשר לסוג דמות אהוב, אני אוהב את הסייר, אם כי לא הרבה יותר מסוגי דמות אחרים. אנשים לא מעריכים את הדמות כראוי. יש לה אפשרויות פיתוח עלילתיות שמתעלמים מהן לחלוטין, ולא אפרט.

gangrel

New member
Soul Cake Duck תכנס להודעה.

זה אתה? איש, נראה לי שאני מכיר אותך. אתה ואחיך במקרה תאומים ואחד ממכם נולד באמריקה או משהו כזה? ואח שלך ניסה לפתוח קבוצת משחק כדי שתבדוק את החוקים החדשים שלו? כי אני זוכר שבאתי אל 2 אנשים ושיחקתי את אותו גזע בדיוק!

Soul Cake Duck

New member
לא.

אחי ואני לא תאומים ואיש מאיתנו לא היה באמריקה. אחי לא כל כך ממציא חוקים חדשים, זה דווקא אני. אם עוד מישהו פיתח גזע אנשי-חתול, זה רק טבעי מפני שזה לא הרעיון הכי מקורי בעולם. אני לא מכיר את האנשים או הפיתוח שאתה מדבר עליהם, אבל קרוב לוודאי שמדובר במשהו שלא נעשה באותה רמה של יסודיות, בלי רצון להעליב אף אחד.

gangrel

New member
אבל.....

גם להם קראו פליניאן (או משהו כזה) ותאמין לי אין לך מושג כמה הבן-אדם הזה יסודי. לעזעזל הבן-אדם מוכשר- וורנר בראדרז רצו לקנות ממנו המשך שהוא המציא לסופר-מן! נ.ב: יש לאנשי חתול האלה משהו כמו בעיה ללבוש בגדים שנה אחת?

Soul Cake Duck

New member
שוב לא. די לנדנד.

אין להם בעיה ללבוש בגדים. אם כבר, אז נעליים. הם אוהבים להלך יחפים. בנוגע לחבר שלך, אמרתי שאני לא מכיר אותו. יכול להיות שהוא יסודי יותר ממני, מאחי ומקן של טרמיטים ביחד. יכול להיות שלא. אשמח לקבל מידע על הפליניאן (או משהו כזה) שלו, לצורך השוואה. אם יש לך מידע כזה, כמובן. באשר לשם הדומה, ניתן לצפות לזה. Feline זו משפחת החתוליים, נגזר מלטינית. השם הכפול אנשי-חתול (Catfolk באנגלית) ופלין (Feline באנגלית) היה רעיון שלי דווקא, כשאחי התקשה במציאת שם מתאים. אמרתי לו שאין צורך לקשקש משהו ואפשר סתם למצוא משהו בעל משמעות שגם מצלצל טוב. זה שהחבר שלך עלה על אותו רעיון לשם זו מקריות בלתי מפתיעה. ולמה Warner Brothers רק "רצו לקנות" את ההמשך ולא "קנו"? לא התאים להם כל כך? אגב, מן הסתם כל הזכויות שמורות להם בלאו הכי, ולמרות שהם לאיכולים לקחת ממנו סתם כך משהו שכתב בעצמו, הם בוודאי שיכולים למנוע ממנו להשתמש בזה בכל דרך מסחרית. באסה.

Soul Cake Duck

New member
כן, אם מדובר באנגלית.

זאת אומרת, אם אחי היה מנהל את המשחק שלו שאנגלית, הוא היה מבטא את זה פיליין. אבל פלין זה יותר מתאים לעברית מבלי לפגום ברוח הדברים.

למעלה