סקר- כיריים

סקר- כיריים

שלום לכולם, חדשה בפורום
אנחנו עומדים להיכנס בקרוב לביתנו החדש ויש כמה דברים לטפל בהם.. וביניהם כיריים. ההתלבטות היא חשמליות VS. גז. אשמח לשמוע חוות דעת על שניהם מבחינת יתרונות וחסרונות, עלויות, וכו'. ואם זה משנה, נגור בבניין משותף שבו יש מים חמים לכל הדיירים ע"י גז. (משלמים לוועד הבית והם מטפלים בחשבון. זה עולה הון תועפות אבל זה כבר סיפור אחר). אז אם נקנה כיריים חשמליות לא נצטרך בכלל חשבון בחברת הגז.. תודה מראש!

ATAF151

New member
בדר"כ עדיף גז

1. הכיריים זולים יותר. 2. גז זול יותר מחשמל (אלא אם מבשלים ממש מעט ובגז יש גם תשלום קבוע). 3. בגז ניתן בקלות להפחית עוצמת חום, ואילו בחשמל, הפחתת עוצמת החום היא ארוכה. 4. גז יותר בטיחותי, כי לא כל המשטח נעשה חם, הוא מתקרר די מהר אחרי הכיבוי וכל ילד יכול לראות את האש ולהבין שאסור לגעת. בחשמלי לעומת זאת היתרון הוא ניקוי קל יותר כי לא צריך להתעסק עם ניקוי המבערים, ואם מדובר בדירה לזמן קצר, קל לשים כיריים חשמליים בכל מקום בלי תשתית של צינור גז.

avivab10

New member
נראה לי שהתשובות שלך הן בדיוק ההפך

מהמציאות. 1. הכיריים זולים יותר? איזה? החשמליות או גז? אני חושב שהגז. 2. גז יותר יקר מחשמל (בעיקר גז מרכזי). זה המצב נכון להיום 3. לא מכיר 4. גז יותר מסוכן, הרבה יותר מסוכן. (בעיקר אם לא מקפידים לבצע את הביקורת כל 5 שנים ולהחליף את צינורית הגז). בחשמלי אכן הניקוי יותר קל אבל בשביל כיריים חשמליות כמדומני שצריך תלת פאזי , אז זה עלול להיות יותר מסובך מאשר בכיריים על גז. (לרוב יש תשתית גז במטבח)

ATAF151

New member
לא מדויק

1. כיריים גז זולים יותר משמעותית. 2. גז פחות מסוכן, משום שהיום כל כיריים יודעים לכבות את עצמן במקרה שהאש כבתה, הבעיה בחשמל שהמשטח נשאר חם זמן רב ואפשר בהיסך הדעת לגעת בו כשהוא חם. ובבכלל כשרוצים להנמיך את החום, בגז זה פשוט מאוד ומיידי, בחשמלי צריך להמתין זמן ממושך עד שהחום יתנדף.

avivab10

New member
אבל מצד שני גז יכול לגרום לפיצוץ

(לא מהכיריים עצמם דווקא, דווקא מהצינורית גומי)

ATAF151

New member
לא כדאי למהר

ב 99% מהמקרים הבעיה בגז היא בתחזוקה לא נכונה של המיכל המרכזי בבניין ולא בכיריים הספציפיים בדירה מסויימת ולכן כיריים חשמליים בדירה אחת לא יפתרו את הסכנה. דווקא כיריים חשמליים עלולים להביא לבעיה בדירה, כגון קצר שיגרום לשריפה, והעובדה שמשטח הכיריים נשאר חם זמן רב אחרי סיום הבישול.

יש היום משטח חשמלי מזכוכית

שפועל רק במגע עם מתכת (של סיר) וכבה מיד אחרי, ומתקרר מהר. על זה אני זוממת.

נאנ3

New member
אבל בכל זאת יהי לכם חשבון בחברת הגז

וזאת בגלל שאתם מחממים מים ע"י גז. סתם שאלת תם - לא חסכוני יותר להשתמש בדוד שמש? בארצנו שופעת השמש אין צורך לתשלומים הגבוהים של גז או חשמל כדי לחמם את המים למקלחת. שיהיה לכם בהצלחה.

avivab10

New member
הכל בסדר, אלא אם הבניין מספיק גבוה והקבלן

לא מחויב להתקין קולטי שמש

ianiri

New member
אנחנו התחברנו לגז

ועכשיו אני מתחרט על זה, היינו צריכים לשים כיריים חשמליות. בסופו של יום, התשלום הקבוע לחברת הגז גבוה משמעותית מהצריכה שלנו.

avivab10

New member
אפשר להוריד את המחיר בצורה משמעותית.

כמה אתה משלמים (ללא מע"מ) לתשלום קבוע לחודשיים וכמה אתם משלמים לקוב ? (זה מופיע בחשבונית)

ianiri

New member
אני אבדוק

איך מורידים את המחיר בצורה משמעותית - בצורה הרגילה ? מבקשים להתנתק ?

avivab10

New member
מביאים הצעה מחברת גז אחרת.

אפשרות נוספת זה אכן להתנתק (אבל אז צריך לעבור לכיריים חשמליות)

revraananit

New member
שיקול נוסף?

לאמי יש כיריים חשמליים והיא מתלוננת שיש בהם מנגנון בטיחות שמכבה את הכיריים כשהם חמים מידי. כך קורה שכשהיא מנסה לבשל סיר גדול מאד, שיש לבשלו הרבה זמן (מרק למשל), פתאום באמצע הבישול הכיריים נכבים (בגלל שהסיר גדול כנראה הכיריים מתחממים ואין אוורור) והיא צריכה לחכות שיתקררו ושוב לחמם מחדש. כדאי לכם לבדוק את הנושא גם מההיבט הזה.

תודה לכולם, עזרתם מאוד!!

העלתם כמה נק' שלא הייתי מודעת אליהן. נראה לי שעכשיו אשב לעשות טבלת 'בעד ונגד' ולקבל החלטה.. יום טוב

למעלה