"סקר" - ירח דבש

ליל 2

New member
"סקר" - ירח דבש../images/Emo22.gif

בימים האחרונים עסקנו מעט בסקרים וברצוני לערוך עוד סקר והפעם בנושא "ירח דבש". 1. כמה זמן עבר מגילוי הסכרת ועד לתקופת ירח הדבש ? 2. האם הסוג 1, או 2 היה ודאי (עפ"י תוצאות הבדיקות). 3. כמה זמן התקופה ארכה ? 4. האם אחרי הירח דבש הייתה הידרדרות (לדוגמא סוג 2 , הפך לסוג 1 מוחלט, תלוי באינסולין)? תודה ליל

shay10000

New member
סוג 1

אהי זוכר שבשבוע הראשון של גילוי הסוכרת, הרופא משפחה ששלח אותי לבדיקת דם לא נתן לי כלום, רק דיאטה, לאחר שבוע הגעתי לרופא צעיר שבדיאבד התברר לי שהוא חוקר, שנתן לי ישר אינסולין, לא היה לו ספק, רזיתי המון, ירדתי מ49 ק"ג ל42 ק,ג תוך פרק זמן קצר, הוא היה בטוח שזה סוכרת נעורים אז קרו לה. התחלתי עם 20 יח' וירדתי ל12 אז היה רק זריקה של אינסולטרד, או לנט, פעם ויום, או רגולר, (כמו היום אקטרפיד), שעשו לי בדיקה ( לא זוכר איזה בדיקה עשו לי אז לאחר כחודשיים הרופא אמר לי חגיגית שזה סוכרת סוג 1,

King of pain

New member
ירח דבש - התנצלות ...

לצערי לא יכול לעזור בסקר הנוכחי - אני לא ממש זוכר חווית ירח-דבש בתחילת דרכי הסוכרתית - אינני בטוח כלל שחלפתי דרכה , ובכל מקרה לא בצורה ודאית מספיק על-מנת לציין זמנים ופרטים נחוצים נוספים . הסקר אכן מעניין - אני מניח , לעומת זאת , שתקופת ירח-הדבש היא אינדבידואלית , ואין להסיק ממקרה האחד לצפוי לרעהו . ברגע שזה יהיה רלוונטי , אגב - מוכן לנדב פרטים עסיסיים מירח-הדבש הלא-סוכרתי שלי ... בינתיים זה מתעכב קצת - בעיקר בגלל שכל-פעם שאני כבר בטוח שמצאתי את הבחורה המושלמת , מתברר לי לדאבוני שגם היא מחפשת את הגבר המושלם , ומיד אני יוצא מחוץ לתמונה ...
...

epy

New member
מצב ירח הדבש הסוכרתי שלי

הוא כמו זה של המלך... לא אוכל לעזור בסקר הזה לעומת זה זכיתי גם לירח דבש מהסוג האחר ואני מספרת לך רק כדי שלא תתייאש. מצאתי את הבעל המושלם שלמזלי לא חיפש אחר האשה המושלמת...

מיימוש

New member
ירח דבש קצרצר

כשמו כן הוא, ירח דבש אצלי נמשך כחודש, ואז בוקר אחד, קמתי עם סוכר 400 ומאז כמויות האינסולין עלו בהתאם. לקינג, נראה לי שאין גבר מושלם כמו שאין בחורה מושלמת. אין לי ספק שכתגיע הבחורה המתאימה (ולאו דווקא המושלמת) הסוכרת לא תשחק תפקיד חייבים להישאר אופטימיים לא?

מממ... ../images/Emo12.gif

אצלי ה-
דבש נימשך קרוב לשנה... (סוג 1). בזמנו, היה לי מאוד קל להיות באיזון.. אבל גם זה ניגמר..

sassonc

New member
תגובה

היי ליל2 אני סוכרתי רשמי פחות משבועיים ומטופל כ-type1 למרות שעוד לא אובחנתי רשמית. השבוע אעשה את בדיקת הנוגדנים ובדיקת ה-c-peptide נכון לעכשיו אני עם מינון של 14 בוקר (humalog mix), 6 צהריים (humalog regular) ו-12 ערב (שוב ה-mix) אני שומר על רמות סוכר נפלאות ודבק לדיאטה (אך סובל מאוד בט"ו בשבט - מכור לפירות יבשים, אבל לא נוגע!!!
) נפלאות אומר בסביבות 80-120 כל היום עם מיני היפואים פעם ביום בממוצע הרופאה הסבירה לי על ירח הדבש שעלול להגיע (או שכבר הגיע) ושאפקסס לה את המעקבים שלי לשינוי מינון. האם עלי לצפות להדרדרות במצבי בתום ירח הדבש? אני ממש מרגיש שירח הדבש הוא ממש טראגי. יודעים שהלבלב עוד סוחב, ופשוט מחכים שהגוף שלנו יהרוס את שאריות תאי הביתא, בלי שניתן לעשות דבר. ממש מדכא אותי

בכלל לא בטוח שאתה בירח הדבש.

אולי זה המצב הרגיל אצלך, ירח הדבש עוד יגיע ואז יהיו לך היפואים הרבה יותר חזקים. דרך הגב: אם הייתה סוכרתי וותיק (מזריק) הייתי ממליץ לך לאכול מעט פירות יבשים. במקרה הגרוע מוסיפים עוד יחידת אינסולין, אם בכלל...

ליל 2

New member
-תגובה ל"תגובה"

הסיבה שנושא ירח הדבש מענין אותי כמובן נוגע אליי אישית. קצת רקע : אני אובחנתי לפני כ-7 חודשים כשהערכים שלי בצום היו בסביבות ה-300 אך לשמחתי AIC היה 7 . אני בת 42 ובזמנו שקלתי 58 ק"ג בגובה 156 כך ששמנה לא הייתי וגם אין לי סוכרת במשפחה. התחלתי לקחת כדור גלוקפז' אחד ביום ותוך 3 חודשים התאזנתי וגם השלתי מעצמי 10 ק"ג AIC 5.4 . הרופא המליץ להפסיק את הכדור. בדיקות לנוגדנים בצעתי חודש מגילוי המחלה ואת התוצאות קבלתי רק כעבור 4 חודשים ואבוי נמצאו בגופי נוגדים ברמה כזו שאני מוגדרת כסוג 1 לכל הדיעות, כמובן שנועצתי ברופאים , הפרופ' אמר לא להתיחס לבדיקה, מה שחשוב איך אני מרגישה, והבדיקות היומיות מראות איזון וגם הבדיקות בבית החולים מלפני כ-3 שבועות מעידות על כך. אך... הרופא האינדו' במרפאת סכרת אומר שאני בירח דבש. לעומת זאת הרופא השלישי אומר שרק מי שטופל באינסולין חווה ירח דבש. ואני ? בינתיים ממשיכה לדבוק בדיאטה, עושה פעילות גופנית כל יום, מרגישה נהדר, ולא נעים לי להגיד אבל כבר הרבה מאוד זמן לא הרגשתי טוב כמו עכשיו. אני מרגישה קלילה ואנרגטית. ליל

sassonc

New member
וואו - לליל 2

אני רואה שהתייעצת עם המון רופים. טוב, המקרה שלך מעניין. הוא לא חד משמעית לכאן או לכאן. כשלי גילו הייתי עם 242 בצום, ובבדיקה חוזרת 313 בצום. A1C - 8.1 אצלי היו חילוקי דיעות בטיפול. האנדו שראתה אותי נתנה לי אינסולין ואמרה שכאשר תוצאות בדיקות הנוגדנים וה- c-peptide יחזרו וידעו מה יש לי, אוכל לרדת לכדורים (הלוואי...) אצלי גם כן אין עבר תורשתי. אני חבר במכבי. האם את מכירה פרופסור מומלץ בחום שאוכל לראות? את מוזמנת לענות לי בפרטי המשיכי להינות מהחיים, הם באמת מדהימים

יש לי רעיון בשבילך, לצאת מהדיכאון.

ירח הדבש הוא באמת טראגי. יודעים שהלבלב עוד סוחב, ופשוט מחכים שהגוף שלנו יהרוס את שאריות תאי הביתא, בלי שניתן לעשות דבר. בוא אגלה לך כמה סודות, וכבר יהיה לך יותר קל: הלב שלך נחלש מרגע לרגע. כל פעימה מורידה מיכולת השרירים להמשיך ולשאת בעול, ואין שום דבר שאתה יכול לעשות בנדון. הכליות שלך מתדרדרות כל הזמן. עוד כמה עשרות שנים, מי יודע, כל הנראה יפסיקו לתפקד. השרירים בכל הגוף אינם כמו שהיו. אתה יכול לעשות מה שעשית בגיל 20? רואה? על הפנים. הכי גרוע זה המוח. ידעת שתאי מוח אינם מתחדשים אלא רק מתים? כמעט כמו השערות על הראש - הרס המוח וגידול הקרחת אינם הפיכים. עובדה. השיניים. גם הן מצהיבות, מקבלות חורים, עששת, נרקבות ונושרות. יש לך כבר גשרים בפה? תותבות? אם לא, חכה. עוד מעט ואולי יהיו. משקפיים כבר יש לך? כמה זמן יעבור לדעתך עד שלא תוכל לקרוא עיתון? יכול להיות בהחלט שבתוך זמן קצר לא תראה כלום! להמשיך? וברצינות: צא מזה. יכול להיות שהסוכרת שלך תחמיר. יכול להיות שלא. איכות החיים שלך נמצאת במידה רבה בידיך. אתה בוחר למה לחכות, ומה לדמיין בחלום: את הלבלב ההרוס או את החיים הנפלאים שאתה יכול לחיות בלי לבלב. הרי עד היום לא ישבת וחשבת כל הזמן על כל מערכות הגוף שלך שהולכות ומתכלות. בסוף נמות, אבל למה לעשות את זה יום יום? לא מספיק לך פעם אחת? ראבק, יש לך אשה שאוהבת אותך, ילדים שמעריצים אותך, הורים שדואגים, חברים שמתעניינים. תפסיק להתבכיין, קח את עצמך בידיים ותתחיל להנות מהחיים המחורבנים האלה. חיים אחרים לא יהיו לך, לפחות בגלגול הזה. (ולסיום: גם אני התלבטתי איזה פירות יבשים יותר טוב לאכול. התלבטתי, התלבטתי, ובסוף עשיתי עוגה מכל מיני, ואכלתי פרוסה דקה עם כוס תה. כל הציפורים במכה אחת...)

sassonc

New member
לאבא של נעם

כרגיל, אין לי מילים אני עדיין בחרדה של ההתחלה. אני בטוח שזה יעבור לי, כמו לכולם אני לא מכיר מישהו ששבועיים אחרי שהתחיל אינסולין (או שבועיים לאחר גילוי המחלה), כבר חייך וזרח והיה מאושר. תבין, אצלי במשפחה לדורותיה, לא יודעים מה זו מחלה כרונית והתגובות הכואבות שלהם מסביב לא בדיוק עוזרות לי. אבל יש לי כוח רצון מטורף (אם יש משהו שאלוהים חנן אותי בו, זה כוח רצון) ואני לא מתכוון להרים ידים
לגבי הפירות היבשים, לצערי אני עדיין לא יכול להרשות לעצמי, כי אני עדיין לא בשליטה על נוהל חיי החדש (תזונה, אינסולין, מה מותר, מה אסור ומתי) אבל לא נורא. אני בטוח שט"ו בשבט הבא, הכל יראה הרבה יותר ורוד תודה לך

רוז22בר

New member
אולי מישהו יסביר ל../images/Emo163.gif כמוני, מה

זה הירח דבש שאתם מדברים עליו? איך בעצם אפשר לדעת אם הלבלב עדיין מתפקד, ובאיזו רמת תיפקוד? יום נפלא לכל המתוקים

חס וחלילה שהחרדה תעבור -

החרדה, או יותר נכון הפחד, הוא מה שישמור עליך בריא וחי. שבועיים אלרי הגילוי אתה עוד צריך לפחד מאוד, וזה בסדר גמור. מכאן ועד "אני ממש בדכאון" הדרך ארוכה, וככל שתבין את זה יותר מהר, כך תחזור לשגרה יותר מהר. אני מכיר מקרוב את תופעת המשפחה, לא חידשת לי כלום. אבל זה הם, ואתה זה אתה. תעשה הפרדה ברורה בינך לבין שאר העולם.

ליל 2

New member
לרוז - תופעת ירח הדבש

"ירח הדבש " הינו תופעה שעל פי רוב נהנים ממנה מזריקי האינסולין שביננו (זאת לדברי חלק מן הרופאים ) ולתקופה שיכולה לנוע בין ימים אחדים ועד לשנה, שבה החולה לא זקוק לאינסולין וכד'. הלבלב ממלא את תפקידו כראוי ואז אין היפרים ולא היפואים . פשוט "הלבלב מבריא" לתקופה מסויימת. ליל

imanub

New member
אני בירח דבש

יש לי סכרת שבועיים וכל יום בשבוע האחרון היו לי 2 היפואים והרופא הוריד לי את המינונים של האינסולטרד עד שאמר לי שיש לי ירח דבש. עכשיו היה לי 200 אז אולי הוא כבר נגמר. לא יודע.

למעלה