סקר- ילד שלישי

afuna2

New member
סקר- ילד שלישי

היי לכולם,

אשמח לשמוע מנסיונכם, מתי הבאתם או חשבתם שכדאי להביא ילד שלישי לאחר שנולדו לכם תאומים ראשונים..

רינת1200

New member
אף פעם

לא חשבתי, במיוחד מאז שהם נולדו, שארצה להרות/ללדת/לגדל ילד נוסף.
הספיק לי, באמת

afuna2

New member
גם אני חשבתי ככה

מאז שהם נולדו העומס פשוט מטורף, עכשיו בגיל שלוש יש קצת הקלה אבל עדיין קשה. אבל פתאום מתגנבת לה מחשבה האם זהו זה? זה באמת מספיק לי שניים? אני לא יודעת.. אולי הזמן יעשה את שלו ואז אני אדע..
בכל אופן תודה לכן על השיתוף

רינת1200

New member
זהו, שלי לגמרי מספיקים שניים...על זה אני סגורה...

ברור לי שאם הייתי מחליטה להביא עוד אחד - אחרי התאומים, ילד יחיד זה קלי קלות.
אבל עדיין, ילד זה פרוייקט. זה להתחיל הכל מהתחלה, הריון ולידה ולקום בלילות וחיתולים מאפס...זה גם פרוייקט כלכלי וגם מגביל בהמון דברים לתקופה. לא מתאים לי בכלל....

afuna2

New member
מבינה אותך לגמרי.. תודה על השיתוף

לא מכירה הרבה אנשים שמודים שקשה לגדל ילדים.. כולם מתנהגים בסביבה שלי שילדים זה שמחה ותו לא

רינת1200

New member
אני לא בטוחה שלכולם זה קשה או לא הכי כיף..

יש לדעתי אנשים, בעיקר נשים - שממש נהנות מלהביא עוד ילד ועוד ילד ולהיות כל היום סביב זה...
אבל אנשים בהחלט גם ממלאים את עצמם ואת הסביבה בשקרים....

אשרז4

New member
מאוד מבינה אותך ואת יודעת שיש מחקרים שמראים

שברגע שהתשובות אנונימיות יש מי שיגיד שילדים הם לאו דווקא שמחה
ולא כל ילד מביא את המזל שלו
ולפעמים ה"מזל" שהביא הילד הנוסף עדיף היה לו (למזל) שלא היה
אבל, בפה מלא ובלב מלא
אחרי שיש ילד הסיכוי שמישהו יגיד שהיה מעדיף שלא יהיה הילד הזה, אפסי
&nbsp
במיוחד במקומות כמו שלנו בהם מאוד מקדשים את האמהות, משפחה וילודה

רינת1200

New member
כל מילה בסלע

מעניין מי הגאון שהמציא את המשפט - כל ילד מביא את המזל שלו......

אשרז4

New member
בזמנו שאמא שלי נידנדה לי שאני מתבגרת ולהחליט

והכניסה את המשפט הזה
אמרתי לה (ועידבנתי אותה אבל לדעתי נכון)
ואם מסכן הילד נולד עם מזל נאחס?
אז יביא את המזל שלו אבל ...

נלהי

New member
אצלנו - תמיד ידעתי שארצה עוד אחריהם

לפני שנולדו - אמרתי "כן, ברור, גג בגיל 3 ננסה שוב"...
בגיל שנה, שנתיים ושלוש - הבנתי שזה לא יקרה בקרוב, פשוט היה מורכב וקשה מידי לחשוב על תוספת שזקוקה לטיפול שוטף...
וקצת אחרי 4, התחלנו לחשוב ברצינו. ו"בחוצפתי" תכננתי ככה שייצא לי בתקופה טובה מבחינתי, עם שיקולים שלי...
אבל מי אני שאקבע מתי זה יקרה באמת? אז כעת הם בני 5 וחודש, ואנחנו עדיין מנסים...

nonich

New member
כשיהיו יחסית עצמאיים (גיל 4 לפחות)

אמנם אצלי הן לא ראשונות, אבל אם אחשוב על עוד אחד זה יהייה לפחות כשהן תיהיינה בנות 4

אשרז4

New member
לי תאומות בנות 10 +

ביום כיפור כשהיו בנות פחות משנה תפסה אותי גברת נחמדה ברחוב התלהבה מהבנות וסיפרה שלה תאומים בני 8.
ולסיום אמרה לי במבט רציני- "אני לא יודעת בת כמה את, אבל אם יש בך איזה שבב רצון לעוד ילד אל תחשבי על כך שקשה כרגע, שלא תאחרי את הרכבת"
כמובן שבשלב הזה כלל לא חשבתי על עוד ילד
מלכתחילה חשבתי ששנים מספיק
והתאומות בכלל נפלה עלי כרעם ביום בהיר
לצערי... לקח לי המון זמן להרגיש שאכן רוצה עוד ילד
שלא מספיק לי
שנראה לי שיהיה נכון לכולנו
ועוד זמן לשכנע את בעלי
ו... לא הצלחתי (אחרי כמה הפלות טבעיות ובגיל 42 החלטתי לא לנסות עוד)
&nbsp
אז, אני לא חושבת שחייבים עוד ילד
ואני לא בעד רווחים קטנים (נהפוכו)
ואני כן בעד לשקול אם באמת רוצים או ש"ככה צריך"
אך מנגד אני בעד להבין שלא כל שנתכנן יצליח.
&nbsp
לדעתי ככלל מרווח של 3+ שנים הוא הגיוני ונכון

simba1231

New member
האמתת שזה שרשור ממש מעניין

חיכינו לתאומים שלנו לא מעט זמן וכשגילינו ששניהם בנים כל משפט שני בהריון היה בהריון של הבת... היה לי ברור שיהיה עוד אחד, אבל כרגע (מהפרופורציה המאוד טריה של פחות מחצי שנה) אני פשוט מותשת ועם כל העצב (רוצה לחוות עוד הריון, לידה, תינוק, חופשת לידה שפויה יותר...) והתכנון שאם יהיה עוד אחד אז שלא יהיה רחוק בגיל מהתאומים, ממש לא בטוה שהעוד אחד יהיה...
אבל כמו שאמרתי פרופורציה מאוד טריה...

שאלה טובה - אצלי ההריון הבא היה לא מתוכנן

התאומות הן מספר 2 ו-3. פעם חשבתי שיהיו לי 4 ילדים. אחרי התאומות, ממש לא הייתי סגורה על זה. השנים הראשונות היו קשות, ולקראת גיל שנתיים וחצי הרגשתי שאני מתחילה "להרים את הראש" וגם בעבודה הייתי בתקופת צמיחה. ואז הגיע הריון ממש לא מתוכנן.. ספונטני לחלוטין ועם תאומים
&nbsp
מודה שהייתי בשוק. עד היום... (הקטנים עוד מעט בני שנתיים וחצי).
&nbsp
תאמת- לא קל. ומתיש. מה שמאד עזר זה שאבא שלהם היה מאד בעד ילד רביעי והיינו בדיונים על כך. כמובן שהיה מאושר שגילה שיקבל זוג ויהיו לו 5 ילדים (מה שתמיד הודעתי לו שלא יקרה - לפחות לא איתי)
אבל גם הוא כבר מודה- שזהו - לא עוד.
&nbsp
אני בהחלט יכולה להגיד שפער של שלוש-ארבע שנים נראה לי פער אידיאלי. לא גדול מדי - כך שלמשך הרבה שנים יש לכולם אותם תחומי עניין... והפעילויות עם הילדים מתאימות לכולם וגם לא מתרגלים לחיים הטובים של ילדים גדולים שלא צריך בייביסיטר וכו', ולא קטן מדי - כך שהגדולים כבר יותר עצמאיים
&nbsp
ותכלס- הם באמת גדלים מהר

רינת1200

New member
מדהים איך את תמיד מציינת שהם גדלים מהר

תעבירי לי בבקשה משהו מהתחושה הזאת

הזמן כאן זז כל כך לאט....

roiopt

New member
גם אני כאבא לתאומות בנות שנתיים חשבתי עד לא מזמן שזהו זה

הספיקו לי רכבת ההרים של הטיפולים , המתח של ההריון שהיה והשנתיים המאתגרות מאוד שעברנו ואנחנו עדיין עוברים.
אבל , כבר תקופה שאנחנו מדברים שוב על לחזור לטיפולים , כי צעירים אנחנו לא נעשים עם הזמן...

פאר קשת

New member
מקווה שאני לא מעצבנת...

אבל לי ברור שיהיו עוד ילדים אם זה תלוי בי.
אני תאומה ומאוד רצינו תאומים, חשבנו שיהיה כיף בסוף הלידות (רצינו הרבה ילדים) כשיהיו ילדים גדולים בבית, כמו שאני נולדתי.
אז בהריון השני גיליתי שיש שתיים. שמחנו לאללה ונראה לי שזה שקיווינו לזה וחיכינו ממש להריון, הפך את ההסתכלות לאחרת. וגם האמא המדהימה שלי שגידלה אותנו התאומים בשלווה שהיום נראית לי עוד יותר מופלאה.
החודשיים הראשונים היו רכבת הרים מטורפת, עם כל העזרה שקיבלתי וזה שאני אמא די רגועה, אבל לאט לאט נכנסים לשוונג. כל הזמן שיננתי לבעלי כשהוא היה מיואש בלילה "זאת חצי שנה קשה לאללה ואח"כ זה מתמתן"
המצב קצת התערער מאז שחזרתי לעבודה כשהן היו בנות 5.5 חודשים, אבל אני יודעת שהזמן חולף מהר וכשכבר לא אוכל ללדת אצטער שלא ילדתי עוד.
תמיד כששואלים אותי, אני אומרת שאין לי בעיה עכשיו (הן בנות חצי שנה) ללדת עוד זוג תאומים. אם אני כבר מתנהלת על אוטומט של תאומים, למה לא? ונראה לי עכשיו שילד אחד זה קייטנה.
אני יודעת שזה לא מקובל, אבל אני כל כך אוהבת ילדים ותאומים זה חוויה מטורפת..
ואם תשאלו את בעלי- תנו לו כמה שנים לישון כמו שצריך בלילה והוא מוכן לעוד אחד. אולי אפילו שניים יחד

אבל הוא גם רוצה הרבה ילדים אז עכשיו אנחנו לא מתאמצים לנסות, אבל גם לא מונעים.
&nbsp
ואני מבינה לגמרי מי שאומרת שהספיק לה. זה ממש יכול לגרום להרגיש מיצוי.
&nbsp

למעלה