סקר יומי

stich24

New member
סקר יומי

אוקיי, גם אני רוצה להתחיל כאן סקר. ובכן השאלה היא. האם התחצפתם פעם ללקוח. אם כן. ספרו.

stich24

New member
ואני אהיה הראשון שיענה לעצמי

2 מקרים שזכורים לי. 1 - באגד: שלקוחה חיכתה מלא זמן למענה. ואז לא היה לא מצאה את הכרטיס אשראי כדי לההזמין כרטיס לאילת. אז היא אמרה שהיא תתקשר אחר כך. אבל...(ואת זה היא אמרה בטון דורש!) אני מבקשת כשאני מתקשרת תענה לי ישר! ואחרי יום ארוך, עם הרבה שיחות ארוכות. עם לקוחות עצבניים שמוציאים עלי את העצבים שלהם. עניתי לה כך: חתיכת חוצפנית, מה את חושבת שאני יושב פה עם כוס קפה וסיגרייה, ולא עונה לשיחות כי לא בא לי? אני עונה פה נונ סטופ לשיחות. תתקשרי שוב, אם לא יהיו ממתינות יענו לך ישר. אחרת תחכי! האמת התביישתי, אבל היא ממש נתרעה ואפילו ביקשה סליחה בטון מתנצל. היה נחמד בסופו של דבר. 2 - בקופת חולים: אישה אחת רצתה תור לאיזה רופא. התור היה רק לעוד חודש. היא לא הסכימה, היא רצתה באותו היום. הצעתי לה בערך 5 אופציות אחרות שהיו יכולות לעזור לה להגיע לרופא שהיא היתה צריכה, בדרך מהירה יותר. היא לא הסכימה. היא פשוט לא הקשיבה לי. חזרתי שוב על כל האופציות. היא לא הסכימה. אז בנונשלנטיות שאלתי אותה, אם היא רוצה שאני אביא לה את הרופא הביתה? זה כבר לא היה נחמד. היא פתחה עלי ג'ורה. זה לא היה נעים. אין לי מושג איך זה נגמר.

Marble Arch

New member
כן! ../images/Emo3.gif

פעם היתה לנו משמרת בוקר מטורפת, הגיעו בערך פי 5 אנשים ממה שציפינו לו, נאלצתי אשכרה לעמוד בכניסה למסעדה (שהיא ענקית, אגב) ו"לעצור את האנשים שיפסיקו להיכנס!" (האחמ"שית), זה היה פשוט טירוף ובאותה משמרת גם הבריזו שתי מלצריות. בקיצור, אחרי שנרגע הפיק מפחיד הזה, התחלנו להתאפס על עצמנו מבחינת מטבח- ובמשך כשעה היה מבחר מנות מאוד מצומצם, ובאופן כללי ההרגשה היתה כמו אחרי מלחמת השרדות. התיישב זוג עוין משהו וקיבל תפריטים, ציינתי את החוסרים והם ממש התעצבנו- מה זאת אומרת אין מנות עיקריות? אתם לא מסעדה? וכדו'. הם קמו בעצבים והלכו, חייכתי ואמרתי "יום טוב", והם אמרו "טוב כבר לא יהיה". אחרי מה שעברתי כבר לא יכלתי להתאפק ואמרתי להם שאם היום שלהם תלוי באיזה מנות יש או אין במסעדה.. סכ"ה היו דברים אחרים להזמין, זה לא שאמרתי להם שהם יכולים רק לשתות או משהו כזה.. סתם קטנוניות.

לא הייתי קוראת לזה להתחצף

אבל היו פעמים ששילבתי ציניות או דיברתי בטון יותר תקיף ללקוחות שעצבנו אותי בקטעים שונים. כשמכרתי בשבוע הספר, היה זקן אחד שהתעצבן עלי כשסיפרתי לו על המבצעים, פשוט צעק עלי "מה את רוצה ממני?" וכשאמרתי שאני רוצה לספר לו על המבצעים הוא צעק שוב "אל תספרי לי כלום". על זה עניתי לו שאם הוא רוצה לשלם מחיר מלא הוא מוזמן. יש אנשים שי להם הגדרות אחרות לחוצפה: נוסע בשדה קרא לי חוצפנית בטון שלא נדע, כי הדבקתי לו מדבקה על הדרכון. אותו נוסע היה עצבני מההתחלה וענה בטון מגעיל ובציניות לכל השאלות, אבל ברגע הזה החזרתי לו את הדרכון והודעתי לו שאני לא מעבירה אותו ביטחון, והוא אמר "כבר עברתי ביטחון", דחף אותי והמשיך ללכת. היות שהוא ממש לא סיים לעבור את הביטחון קראתי למאבטח ולמרות שבהתחלה הוא אמר בזלזול "כן כן, תקרא למאבטח", הוא נלחץ כשראה שני בחורים חסונים מתקרבים ועשה אחורה פנה לכיוונם (אפילו שאלו היו הר"צים בכלל).

laife

New member
הרבה

כשלקוחות חושבים מגיע להם דברים 'כי הם משלמים'. כמו למשל - המחשב לי לא מדפיס דברים מהתוכנה שלכם אני רוצה שתבואו לסדר את זה. לאחר דקת שיחה מתברר שהמחשב לא מדפיס אף מסמך, פשוט המדפסת לא מוגדרת ברשת. הוא התחיל לצעוק שהוא רוצה שיבואו לסדר לו את זה , ואני בתגובה עניתי לו שהוא יכול להגיע לכאן עם הרשת של המחשבים ואני אשמחח לסדר לו את זה. (מדובר על 15 מחשבים) הוא מאוד נעלב.

BloodSugarCrazy

New member
כן

בעיקר בקטנה, בציניות, ככה שלא תמיד הלקוח מבין שאני מסתלבטת עליו, ובעיקר לאלה שבטוחים שהם יודעים יותר טוב ממני.

וזה לא מרגיש כמו בזבוז?

אם הלקוח לא מרגיש את הציניות, היא בעיני מבוזבזת. חבל לי עליה. יש אנשים שפשוט לא קולטים את העוקץ, וזה הופך אותו לחסר טעם....

BloodSugarCrazy

New member
זה עדיף על להרגיש מתוסכלת מהם...

לפעמים לקוחות יכולים פשוט לגרום לי לרצות להטיח את הראש בקיר, אבל אז יהיו לי הרבה ספרים לסדר מחדש אז אני מוותרת.

מותר לי

New member
לא ממש להתחצף... אבל...

לפעמים יש נוסעים שאיכשהו מצליחים "להבריז" מהתור של המדבקות ויותר מאוחר כשבאים לבדוק סטטוס של תיקים מסתבר שאין אפילו אפשרות לבדוק... אין מדבקה... מה שגורם לעיכוב מיותר... זה הרגע שכל החמולה שלהם מגיעה להתישב על צומת עורקים ראשי "כל התיקים בחוץ, הכל רשום עליו, למה עכבת אותה, אז מה אם אין לה מדבקה, מה את לא מאמינה לי?" וכו' ואז אני נעמדת (חוץ מקצת סמכותיות זה לא נותן לי כלום
) ומכריזה שעכשיו הגברת יושבת ומחכה שיקראו לה כדי שבפעם הבאה היא לא תחסוך מעצמה את החצי דקה של לשים מדבקה על הדרכון! (זה במקרה שאני בכלל מתייחסת להם, כי חמישית מהנוסעים כך, ואם אתייחס לכל חמולה בנפרד אני אסיים עבודה ב-12 בלילה...)

אף פעם לא ממש עניתי בחוצפה,

אבל הרבה פעמים ברגע שהרגשתי שלקוחות מזלזלים בי ומדברים אליי לא יפה לא היססתי להעמיד אותם על מקומם, כמובן בצורה שלא עברה את גבול הטעם הטוב. מה שכן הרבה פעמים הלקוחות מגדירים את החוצפה כראות עינהם- הרבה פעמים לקוחות שלא שמעו ממני את מה שרצו לשמוע או שלא עשיתי בשבילם מייד את מה שלא יכלתי לעשות בשבילם מייד הגישו עליי תלונה ש"התחצפתי אליהם" (נו ברור, הרי איזו חוצפה זאת מצידי לא להגיד ללקוח את מה שהוא רצה לשמוע????)

אני לא מתעצבנת על נוסעים כל כך מהר

אבל כשזה קורה אני נוזפת בהם עד שהם מרגישים שוב כאילו הם חזרו לגן ועכשיו הם צריכים ללכת לעמוד בפינה - הם מרגישים רע. פעם בנאדם התחיל לכעוס עלי בגלל שהוא נעמד בתור שהוא הגדיר כביזנס (רק מישהו צריך להסביר לו שבישראייר מקסימום ביזנס שהוא יקבל זה לשבת קדימה) ושכולם עקפו אותו (מה לעשות שכולם הגיעו לבידוק לפניו) אז הסברתי לו שבעינינו זה לא משנה ביזנס או לא ושכולם צריכים לעבור ביטחון, אם יש לו תלונות שיפנה לחברת התעופה, הוא כמובן התחיל להציק ולא נתן לי לבדוק אותו. אז אמרתי לו שאין בעיה אני לא מעבירה אותו ביטחון וקראתי לר"צ שרק ייבש אותו עוד יותר. במקרה אחר נוסע התעצבן כי מישהי עקפה אותו בתור והוא הפנה את הכעס אלי. זה היה יום מלא בישראלים כמוהו וכבר התחיל להשבר לי, אז שאלתי אותו אם הוא ממתכוון להמשיך להתנהג כאילו הוא בגן ילדים. אחרי שהוא ענה לי חזרה הוא עמד עוד כמה דקות בתור עד שמישהו טיפל בו. אם צריך אני מעמידה נוסעים במקום, לפעמים אין ברירה אלא לעשות את זה.

articulate

New member
אני לא מתחצפת, אבל בהחלט צינית

כל פעם שלקוח שואל אותי "את קוראת ספרים?" אני אומרת "כן, בטח. קראתי משהו ממש לא מזמן, ב-1982, היה מעולה." ואין ספק שאני חסרת סבלנות לפעמים, בעיקר כששואלים אותי אותה שאלה 18 פעמים פשוט כי חושבים שיקבלו תשובה אחרת אם ימשיכו לשאול. או כששואלים אותי שאלה, אני עונה ואז שואלים עובד אחר את אותה שאלה בדיוק בתקווה לקבל את התשובה הרצויה.

המון פעמים.

אין מקום בפוסט. אבל הקליימקס לדעתי שקראתי למישהו מכוער (הוא קרא לי מכעורת קודם!!).

tenen

New member
בהחלט לא...

אין שום טעם להתחצף, זה בדרך כלל גם לא נחוץ מכיוון שאם יש מספיק אסרטיביות אין לקוח שאי אפשר לטפל בו בלי להתחצף...

stich24

New member
פשששש

צדיק אחד בסדום למרות שאין טעם להתחצף זה לפעמים נדרש

tenen

New member
בעצם יש מקרה אחד גבולי

אמא אחת שצעקה עלי הרבה איך שעניתי לטלפון, אחרי 10 דקות עם הילדה על הטלפון הסתבר שהם בכלל מחוברים לספק אינטרנט אחר, ואז אמרתי לילדה שתמסור לאמא שלה שהיא צעקה על החברה הלא נכונה...

לקוחה התעצבה עליי

על שעניתי מולה לטלפון חשוב של העבודה (בטלפון של מקום העבוד העצמה) ואז היא אמרה שהיא לא רוצה שרות ממני והלכה לבחור השני. הוא ביקש ממני לפרוט כסף החצוף ואמרתי לו שהיא לא רוצה שרות ממני ולא הלכתי לפרוט. אני מודעת לזה שלא הייתי בסדר והתגובה הייתה אינסטינקטיבית לחלוטין. כשהיא שאלה איך קוראים לי אמרתי לה עם בטחון עצמי וכשהיא טעתה, תיקנתי אותה. היא התלוננה עליי ובזה זה נגמר. סיפרתי את מה שהיה, כפי שאני מספרת לכם, אמרתי שאני מודה שלא הייתי בסדר וזהו..

חסר לי כאן משהו..

בקשר לזה שהיא ביקשה את הפרטים עליי.. עיצבן אותה שאין לא מפחדת ממנה והיא חשבה שיש לי פרוטקציות מה שממש לא נכון והיא אמרה שהיא תדאג שלא אעבוד יותר במקום העבודה הזה...כשהיא בטוחה שיש לי פרוטקציות ושהיא, תוכל לעקוף אותן.

למעלה