משמעותית?
אני הנחתי אותם אחד על השני. משמעותי זה לקחת מכשיר מדור 3וחצי ולשים לשם השוואה. חצי ס"מ במצטבר לא נקרא אצלי "משמעותית". מה שכן, גודל המסך משפיע ישירות על זמן חיי הסוללה. וזה חסרון אדיר. הרבה יותר מאשר להתמודד עם חצי ס"מ פחות.
לא הבנתי את הכוונה החלפת כרטיסים. מה הבעיה להחליף כרטיס?
איזה כבלים מיוחדים את צריכה לחיבור והטענה לאייפון? יש לי (עדין) כבל מחשב לאייפון שגם מטעין וכן מטען לחשמל. בדיוק בדיוק בדיוק כמו שיש לי לגלאקסי. אפילו המטען לרכב דומה (רק שהכבל של הגאלקסי הרבה יותר קצר וכדי לחייג אני צריכה לנתק את המטען מהמכשיר)
בגדול אני אציין לך כמה דברים שיש בהם הבדל מהותי שמפריע לי -
1. באייפון יש תוכנת ג'י.פי.אס של IGO שלא קיימת עבור סמארטפון. התוכנה, מלבד שהיא הרבה יותר נוחה לתפעול(ולא צריך להרשם אליה) לא צורכת את חבילת הגלישה אלא גולשת על לווין. באייפון לא היתה לי חבילת גלישה (היתה בעיה לחבר לו דרך חברת הסלולאר, גלשתי רק עם WIFI) ויכלתי חופשי לנווט. בגאלקסי אני נאלצת להשתמש בוויז, שהיא אמנם אחלה של תוכנה אבל טוחנת את חבילת הגלישה הזערורית שיש לי במסגרת הדיל שלי.
2. חיי הסלולה - הרבה יותר קצרים (בצורה משמעותית) בגלאקסי. באייפון יכלתי לשבת במשרד עם מוזיקה כל היום והיתי יוצאת ממנו עם סוללה של מעל 60%. באותם תפקודים בדיוק
מבלי להפעיל מוזיקה, אני יוצאת עם פחות מ 30% בגאלקסי.
3. בהמשך ל-2 זמני ההטענה. באייפון תוך 15 דקות מ3% היתי מטעינה ל100%. בגלאקסי לוקח כשעתיים להגיע מסוללה ריקה למלאה.
4. אפליקציית הג'מייל שהיתה מרכז קיומי באייפון,נוחה, נעימה, ידידותית, וזהה לחלוטין למה שאני מכירה מהמחשב, בגלאקסי קשה, מסורבלת, לא עובדת. חצי מהמיילים שאני מוציאה עוברים משום מה לטיוטות ולא נשלחים. חלק מהם הולכים לאיבוד. הם לא נמצאים בדואר יוצא (ולא מגיעים ליעדם), לא עוברים לטיוטות ולא כלום. פשוט נעלמים.
ועוד כהנה וכהנה.קשיים רבים מספור. בקיצור, האפליקציה הזו מזעזעת!!! אני לא עובדת איתה היום אלא במקרי חירום קיצוניים וזו המהות של המכשיר עבורי. את מתארת לעצמך איזה סיוט שאני נואשת להוציא מייל תגובה ולא יכולה?
5. אפליקציות ידידיות כמו וייבר - יותר נוחות לתפעולים ראשוניים דרך אייפון (היום כבר התרגלתי לגלאקסי וקשה לי לשים לב אבל בהתחל הזה צרם לי) מאקו וי.או.די - באייפון יש אפשרות לעצור את התוכנית, להריץ אותה אחורה וקדימה ועוד כל מני פונקציות כמו של וידאו. בגלאקסי אין אף אחת מאלו.
יש עוד, אבל זה הדברים שמציקים לי ביומיום
אבל... יש לך אייפון 3. ועד כמה שאני יודעת הוא מזעזע (לפחות ע"פ שמועות) אני מדברת על המכשירים החדשים ביותר שנמצאים היום בשוק