סקר טכנולוגי

סקר טכנולוגי

שלום בנות וצהריים טובים לכולן!

איזה מכשירים יש לכן (אייפון, גלקסי, מחשב נייח, לפטופ, טאבלט וכו')?

האם אתן מכורות למכשיר הסלולרי ו/או למחשב הנייד ברמה של שיחות לא חשובות שבהחלט אפשר לדחות למועד אחר או גלישה באינטרנט בזמן אירועים משפחתיים (ארוחות שישי, חגים, מסיבות)?

האם חמותכן מתקדמת ושולטת בכל הטכנולוגיה ? (שליחת SMS, צילום תמונות וכו') או שהיא נשארה מאחור? + האם ביקשה את עזרתכן בנושא?

האם לחמותכן יש מחשב בבית? הכוונה מחשב שמשתמשים בו, לא כזה שמתפקד על תקן של מעמד לעציצים

תודה

סקר מקורי בהחלט

לפני שבועיים עשיתי החלפה בין אייפון לגלאקסי (מצטערת על זה מאוד. אין על האייפון!) ויש לי גם לפטופ (אני צריכה מחשב זמין לנסיעות הרבות וכו)

אמנם אני לא דברנית גדולה ולא מדברת שיחות מיותרות (ודוחה גם שיחות חשובות) אבל בהחלט סוג של מכורה לגלישה. זה התחיל משיעמום, אם משעמם לי אני נכנסת בפעם המליון לראות אם מישהו חידש משהו בפייסבוק, או אם קבלתי מייל מענין (ולפעמים חייבת לענות עליו במיידי) אבל בארוחות הנייד בתיק, ובמסיבות תלוי בגודל השעמום (כולל כנסים)

אמא שלי הצליחה לפני 4-5 שנים להגייע לרמה של שליחת הודעה. חמותי טרם. לשתיהן יש מכשיר נוקיה פשוט פשוט. מלבד שליחת הודעות על ידי אמא שלי שתיהן יועדות לקבל שיחה ולהוציא שיחה. זהו. אפילו להכניס להן מספר לזכרון מישהו אחר עוזר (גיסתי פתחה לאמא שלה פייסבוק והיא מנהלת לה אותו)

לחמותי יש מחשב כי יש לה עדין ילדים צעירים שחיים בבית. (אחרת לדעתי אין מצב שהיתה מוציאה על זה כסף) האמת שיש לה ידע בסיסי בתפעול שלו (בניגוד לאמא שלי שאם במקרה שכחתי לכבות אצלה את המסך היא מפחדת ללחוץ על הכפתור ולעשות את זה) וככה היא הצליחה להירשם לאתר הכרויות, להיכנס ליוטיוב ולהסתכל בתמונות ששמורות על המחשב. אבל כל מה שדורש משהו מסובך זה התחום של הילדים שלה.

אז למה החלפת לגלקסי?

גם לי יש לפטופ, משתמשת בו בעיקר בעניני עבודה.
בבית מעדיפה את הנייח.

אני ממש לא דברנית , בטח שלא אשוחח או אגלוש בארוחות או ארועים. אכבד את המארחים. גם אם יש שיחה חשובה. אם מדובר במקרה חרום משהו קיצוני אז אלך לחדר נוסף ואדבר שם בשקט.
היתה פעם שהוזמנו לארוחה כלשהי וראיתי את אחד מבני המשפחה מתנהג כך, וראיתי עד כמה המארחת נפגעה . היא ממש טרחה והכינה הכל והוא היה שקוע בסלולרי שלו.

אימא שלי ממש מתמצאת ויודעת הכל . אין לה טלפון משוכלל. דגם רגיל וטוב שמספיק לה.
גם בנושא של מיילים וצפייה בתמונות.
וחמותי ההפך הגמור. לא מתקרבת לכל הטכנולוגיה הזו.
היא מתקשרת אלי יחסית הרבה מהטלפון הקווי בבית.

למה מחליפים מכונית?

רוצים להשתדרג. מקשיבים לכל מני אנשים שעברו מנוקיה לגלאקסי ומאוד מרוצים. לכל מני כאלו שקוראים כתבות שהגלאקסי עכשיו שווה לאייפון. אבל בכל הכתבות האלו, וכל האנשים שלא היה להם אייפון - לא מכירים את הנתונים שלו בשטח, את האפליקציות שמותאמות רק אליו (סתם לשם דוגמא, אפליקציה שקיימת גם לסמארטפון וגם לאייפון ועדיין, יש לה אפשרויות רחבות ונעימות יותר באייפון) מהירות הטענה, תאורת מסך בשמש, ועוד המון דברים.
הגלאקסי הוא אחלה של טלפון. אבל האייפון בדברים הקטנים גבר עליו.

אני לא מסוגלת לתפקד עם נייח. מאוד לא נוח לי. מלבד זאת, אני עוברת הרבה דירות. את הלפטופ אני מכניסה בבוקר לתיק. את הנייח?

בוקר טוב

אני, כשאני מרוצה ממשהו אני לא ממהרת להחליף לדגם או מוצר אחר.
אני בדעה שהגלקסי הרבה יותר טוב. אבל זה כבר עניין אישי של כל אחד.

בכל אופן את יכולה להחליף שוב לאייפון אם את מעדיפה אותו.

אם הלפטופ משמש לעבודה מחוץ לבית או בנסיעות אז בהחלט הגיוני לקחת אותו לעבודה בתיק ובעצם להשתמש רק בו ולא לרכוש נייח.
אצלנו הנייח עבור הילדים, ואני מעדיפה לעבוד עליו כי לי אישית זה רבה יותר נוח.

שיהיה יום נפלא לכולן!

זה לא עובד ככה

אי אפשר לבצע 80 החלפות. יש לזה מחיר.
אייפון יד 2 שלי נמכר במחיר של גלאקסי חדש. זה הפרש מחירים אדיר.
אני תוהה אם היה לך אייפון כדי להחליט שהגלאקסי טוב יותר.

לבת שלי היה גם לפטופ - הישן שלי. הוא לצערי שבק. אני מחפשת לה לפטופ-אפילו יד 2. אבל לא אקנה נייח.
אנחנו נוסעות הרבה למשפחה בצפון הרחוק וככה אנחנו מביאות אתנו את הדיסקים והשירים שלה והמשחקים. מצד שני, אין ספק שנייח הוא יותר עמיד. עם לפ טופ צריך מאוד להיזהר שלא יפול ולא יחבט.

יום נהדר!

AYELET1

New member
לי יש גם אייפון וגם גלקסי 2

ויכולה לאמר לך בוודאות שכן, הם בהחלט מתחרים ראויים זה לזה
לכל אחד יתרונותיו וחסרונותיו.
אבל ההעדפה למכשיר זההאו אחר היא דבר אישי, שתלוי גם בהרגל וגם בצרכים.

בפינוק

בסך הכל כמו שכתבתי הגלאקסי מעולה. ושניהם כמכשירים מפנקים לחלוטין. פשוט אחד יותר

סתם תהייה, למרות שזה לא פורום סלולאר, מה היתרונות שאת מרגישה בגלאקסי (לי יש 3 אבל לא חושבת שיש הבדל מהותי ל-2) על פני האייפון (4/4S) ?

AYELET1

New member
בראש ובראשונה משהו שאינו קשור לתוכנות-

המסך הגדול יותר משמעותית.
בנוסף גם האפשרות להתגמש עם החלפת כרטיסים וסוללה ( הכל חומרה...)
העובדה שאין צורך בכבלים מיוחדים לחיבור ולהטענה

מעבר לזה, האייפון והאייפד במקרים רבים ״ זורמים״ חלק יותר, למרות שעם הגלקסי כמות המקרים פחתה מאד.

אצלי אגב מדובר על אייפון 3gs ולכן לא עמדתי בכלל על איטיות פעולתו ( שני הדגמים שציינת עובדים מהר יותר כמובן).
מערכת הפפעלה שלו היא העדכנית ביותר והסירי אינו נמצא בראש הההעדפות שלי ובכל מקרה לא נראה לי שעל זה דיברת...

ולדעתי גם החיים מעניינים יותר כשמנסים את שתי המערכות אבל זה עניין אחר לגמרי

משמעותית?

אני הנחתי אותם אחד על השני. משמעותי זה לקחת מכשיר מדור 3וחצי ולשים לשם השוואה. חצי ס"מ במצטבר לא נקרא אצלי "משמעותית". מה שכן, גודל המסך משפיע ישירות על זמן חיי הסוללה. וזה חסרון אדיר. הרבה יותר מאשר להתמודד עם חצי ס"מ פחות.

לא הבנתי את הכוונה החלפת כרטיסים. מה הבעיה להחליף כרטיס?
איזה כבלים מיוחדים את צריכה לחיבור והטענה לאייפון? יש לי (עדין) כבל מחשב לאייפון שגם מטעין וכן מטען לחשמל. בדיוק בדיוק בדיוק כמו שיש לי לגלאקסי. אפילו המטען לרכב דומה (רק שהכבל של הגאלקסי הרבה יותר קצר וכדי לחייג אני צריכה לנתק את המטען מהמכשיר)

בגדול אני אציין לך כמה דברים שיש בהם הבדל מהותי שמפריע לי -
1. באייפון יש תוכנת ג'י.פי.אס של IGO שלא קיימת עבור סמארטפון. התוכנה, מלבד שהיא הרבה יותר נוחה לתפעול(ולא צריך להרשם אליה) לא צורכת את חבילת הגלישה אלא גולשת על לווין. באייפון לא היתה לי חבילת גלישה (היתה בעיה לחבר לו דרך חברת הסלולאר, גלשתי רק עם WIFI) ויכלתי חופשי לנווט. בגאלקסי אני נאלצת להשתמש בוויז, שהיא אמנם אחלה של תוכנה אבל טוחנת את חבילת הגלישה הזערורית שיש לי במסגרת הדיל שלי.

2. חיי הסלולה - הרבה יותר קצרים (בצורה משמעותית) בגלאקסי. באייפון יכלתי לשבת במשרד עם מוזיקה כל היום והיתי יוצאת ממנו עם סוללה של מעל 60%. באותם תפקודים בדיוק מבלי להפעיל מוזיקה, אני יוצאת עם פחות מ 30% בגאלקסי.

3. בהמשך ל-2 זמני ההטענה. באייפון תוך 15 דקות מ3% היתי מטעינה ל100%. בגלאקסי לוקח כשעתיים להגיע מסוללה ריקה למלאה.

4. אפליקציית הג'מייל שהיתה מרכז קיומי באייפון,נוחה, נעימה, ידידותית, וזהה לחלוטין למה שאני מכירה מהמחשב, בגלאקסי קשה, מסורבלת, לא עובדת. חצי מהמיילים שאני מוציאה עוברים משום מה לטיוטות ולא נשלחים. חלק מהם הולכים לאיבוד. הם לא נמצאים בדואר יוצא (ולא מגיעים ליעדם), לא עוברים לטיוטות ולא כלום. פשוט נעלמים.
ועוד כהנה וכהנה.קשיים רבים מספור. בקיצור, האפליקציה הזו מזעזעת!!! אני לא עובדת איתה היום אלא במקרי חירום קיצוניים וזו המהות של המכשיר עבורי. את מתארת לעצמך איזה סיוט שאני נואשת להוציא מייל תגובה ולא יכולה?

5. אפליקציות ידידיות כמו וייבר - יותר נוחות לתפעולים ראשוניים דרך אייפון (היום כבר התרגלתי לגלאקסי וקשה לי לשים לב אבל בהתחל הזה צרם לי) מאקו וי.או.די - באייפון יש אפשרות לעצור את התוכנית, להריץ אותה אחורה וקדימה ועוד כל מני פונקציות כמו של וידאו. בגלאקסי אין אף אחת מאלו.

יש עוד, אבל זה הדברים שמציקים לי ביומיום

אבל... יש לך אייפון 3. ועד כמה שאני יודעת הוא מזעזע (לפחות ע"פ שמועות) אני מדברת על המכשירים החדשים ביותר שנמצאים היום בשוק

AYELET1

New member
יש לי אייפון 3GS מדור 3. הוא אינו זוועתי.

רחוק מזה (למה זוועתי בדיוק?..)
אני גם מכירה לא רע את האייפונים החדשים (שימי לב לחתימה שלי...)
גודל המסך שלו ושל האייפוןנים 4 ו-4S זהה (3.5 אינטש).
לא שמים מכשיר על מכשיר כי מה שמעניין זה לא רוחב ואורך המכשיר אלא המסך עצמו, מה שמאיר.
גודל המסך בגלקסי 2 הוא 4.3 אינטש. גודל מסך האייפונים (מצאת האייפון הראשון ועד היום) הוא 3.5 אינטש.
בסנטימטרים? סנטימטר לוחב וסנטימטר וחצי עד 2 לאורך. זה גדול משמעותית, כשלוקחים בחשבון שמדובר במכשירים די קטנים. אגב, את מדברת על גלקסי 1 או 2? כי אני מדברת על ה-2.

לגלקסי את יכולה לרכוש סוללה רזרבית. בכל מקרה נראה לי שהבעיה היא בהגדרות שלך (יתכן שהסנכרון הוא לעיתים קרובות יותר, בהירות מסך גבוהה יותר מגדילה צריכת סוללה ועוד).
ואגב, אם המוסיקה שלך היא במכשיר עצמו (ולא בסטרימינג מהרשת) היא אינה אמורה לצרוך כח סוללה רבף, כי ב"כ המסך כבוי בזמן השמיעה, וכמו שציינת, מסך הוא זללן סוללה.

לא מבינה על אלו בעיות בג'ימייל את מדברת. לא נתקלתי בשום בעיה לשלוח ולקבל. או שיש לך בעיה בתקשורת (נסי לכבות לחלוטין - לא רק את המסך- את המכשיר, להמתין כדקה ואז להדליק אותו.). יתכן שישנה בעיה כלשהי בהגדרות.
יש לי מיילים, יומן ואנשי קשר בג'ימייל ואין בעיה.

הבעיה בנוגע לכרטיסים באייפון היא... שאין כל אפשרות להחליף כרטיס
אין כרטיס הרחבה כלל באייפון. כמות הזכרון שהאייפון בא איתה היא סופית ומוחלטת.

מציעה לך לנסות ולפתור בעיות בפורום אנדרואיד כי חלק גדול ממה שאת מדברת עליו, אינו נובע מבעיות אנדרואיד אלא בעיות הגדרה כנראה!

אני מדברת על 3

יש לי לפ טופ כדי להשיג מסך גדול (ביותר מס"מ וחצי)
יש לי סנכרון גבוה כי אני צריכה להיות זמינה מיידית ויש לי תאורת מסך גבוהה כי אחרת לא רואים כלום בשמש או באור חזק. - כמו שציינתי - איכות מסך על הפנים בחוץ.

אין לי בעיות בתקשורת. יש לי בעיה עם עיצוב האפליקציה. כיביתי את המכשיר מאז שהוא ברשותי 7-8 פעמים.

אההה.... את מתכונת לכרטיס זכרון. לא ניחשתי.
דווקא אני שולטת יפה בהגדרות. הן מותאמות כולן לצרכיי. בדיוק כמו שהיה באייפון. אלו בעיות של המכשיר ואני לא אמורה לסבול מתאורה חלשה רק כדי שהסוללה לא תרד מהר. באייפון כמו בגאלקסי אני מצפה מהתאורה להיות באותה עצמה ולזלול אותה כמות סוללה. אני לא צריכה לסבול מצד אחד כדי להרוויח מצד שני - זו בדיוק הסיבה שבעיני הוא פחות טוב.

אבל שוב, את מדברת על מכשירים ישנים. אני מדברת על החדשים ביותר בשוק.

(אגב, במה גרוע האייפון 3? באמת את שואלת את זה?)

AYELET1

New member
אני מכירה גם מכשירים חדשים

התלונה עליהם שהם דווקא זוללי סוללה רציניים יותר.
ושוב - אינני מדברת על אייפון 3 אלא על הבא אחריו. עם מערכת ההפעלה העדכנית ביותר. נו גלי לי במה הוא גרוע... ( איטי יותר מהחדשים אבל פחות זולל סוללה. המסך פחות טוב. ידוע. במה הוא כה זוועתי? השתמשת בו?)
בכל מקרה אינך צריכה לסבוול
לכן עצתי לך שתנסי לברר למשל למה אינך מצליחה לשלוח דואר מג׳ימייל למשל ( כאמור לא נתקלתי בבעיה).
ואם לא אז לא

זה לא שאני לא מצליחה

אלא שאני נתקלת בהמון בעיות בדרך.
האפליקציה של הג'מייל לסמארטפון משום מה לא זהה לג'מייל במחשב וזה אחד ההבדלים עם האייפון.
אגב, גם באנשי קשר יש לי בעיה שם, כשאני כותבת את האותיות הראשונות לא צץ לי איש הקשר. אבל בגלל שהאפליקציה כ"כ לא נעימה לתפעול, נוצר מצב שהרמתי ידיים והפסקתי לנסות ללמוד אותה. אין לי זמן לשבת מעל חצי שעה על אפליקציה. ויצא מספר פעמים שהתעכבתי המון זמן ולא הצלחתי.

אחת הבעיות המרכזיות עם האייפון 3 שאני נתקלתי בהן היא בעית שמע וקליטה. חברות שלי שמיהרו לקנות את האייפון נשמעו חלש מאוד והיו המון בעיות קליטה.

אגב, בעיה מוזרה שנתקלתי בה לראשונה היום, בגלל שלוקח לגלאקסי כ"כ הרבה זמן להטען, וכ"כ מעט זמן לחסל סוללה, אם את טוענת אותו ותוך כדי כך מדברת, המטען לא מצליח "להחזיק" לך שיחה שלא תתנתק. ואחרי שהיא התנקה בשל סוללה שנגמרה, לקח לה מעל חצי שעה לטעון ל2 אחוז כדי שאוכל לכל הפחות להתנצל ולסיים את השיחה כמו שצריך. משעה 18:00 הוא במטען, אנחנו ברבע ל9, יש לי 40 וכמה אחוזים. אפילו לא 50%. זו צרה מאוד רצינית למי זקוק לו ומשתמש בו לצרכי עבודה ישירים. אף פעם לא נתקלתי בתופעה שכזו בשום מכשיר שהיה לי בעבר.

בכל מקרה, נסחפתי

אני מעדיפה את האייפון ומצטערת שהחלפתי אבל אתמודד עם ההצקות הקטנות.
בהצלחה!

AYELET1

New member
לגבי המטען יש איזה שטיק של סמסונג

שעשו בקונקטור של המכשיר.
האם את מטעינה עם המטען המקורי של הגלקסי?
כי במקרה זה הם המתאימים ביותר, בניגוד למטעני מיקרו USB סטנדרטיים.

אכן כן

טרם הספקתי לרכוש עוד כמה ספרים וכרגע יש לי רק את המקוריים.
אם יש שטיק אני אשמח לשמוע איך אני מזרזת את ההטענה (למה שיאטו אותה????)

הדסהש1

New member
לי יש גלקסי 2 ותאמינו לי חבל ששדרגתי

כי הסתדרתי יפה עם הפשוט ביותר.אבל מהחברה שכנעו אותנו
והתפתנו.אני לא מורידה אפליקציות.רק שולחת הודעות.מצלמת
ונכדי משחקים בו ועדיין לא יודעת את כל הפונקציות.למבוגרים,
מספיק הטלפון הפשוט

היום עם הדילים החדשים של החברות

שאת משלמת פיקס פרייס (נמוך) ואת יכולה לדבר ולסמס כמה שאת רוצה ירד מעמד האפליקציות.
לפני כן, שאדם רגיל היה משלם מעל 100 שקלים רק להודעות, השתלם להחזיק סמארטפון ולסמס דרך אחת מעשרות אפליקציות החינם.

אגב, היום, הם עושים אחלה כסף על שכנוע שדרוגים. כי את כבר לא מגיע ל180-120 ש"ח בחודש כדי לקבל החזר מלא על המכשיר. אני לא קונה את המכשירים שלי לעולם מהחברות הסלולאריות.
אם יש לך כבר נכדים גדולים, שיורידו ויראו לך איך משתמשים בדברים שיוכלו לעניין אותך. יש שם הרי כל מה שיש באינטרנט באופן ישיר.

אושי231

New member
האמת שכבר שנה וחצי יש לי פלאפון פשוט

של נוקיה, מהסגנון של מה שקוראים לו "צביקה פיק" שעלה לי 85 ש"ח ועד היום הוא משרת אותי נאמנה...
לא רואה צורך בסמארטפונים למיניהם.

למעלה