סקר חסר פואנטה :)

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
סקר חסר פואנטה :)

אני משערת שלרוב הכותבים פה יש אחים ואחיות ושחלקם נשואים.
נניח שאתם מדברים עם הוריכם ורוצים להציע נניח להזמין אותם לאיזה מפגש משפחתי או משהו, איך תכנו אותם?

"מה דעתכם להציע לדני ודינה לבוא?"
"מה דעתכם להציע לדינה ודני לבוא?"
לפי מה יבחר השם הראשון שאומרים בדר"כ?

"מה דעתכם להציע לדני לבוא?"
"מה דעתכם להציע לדינה לבוא?"
האם זה ברור מאליו שהכוונה לשניהם, ואם כן לפי מה בוחרים את השם של מי מציינים?

"מה דעתכם להציע לאחי/אחותי לבוא?"
כלומר בוחרים לקרוא להם על פי הקרבה ולא השם הפרטי שלהם?

האם זה קשור בתחום? למשל אם ההזמנה לתחום "גברי" יוזכר שם הגבר ואם לתחום "נשי" יוזכר שם האישה?

סתם תהיה שעברה בי היום, איך אנחנו מכנים אנשים בחיינו ועל פי מה?

שאלה מאוד ספציפית

אם אני מדברת עם אמא שלי על להפגש עם אחותי ובן זוגה, אני אשתמש רק בשם שלה ויהיה ברור שהכוונה גם לבן הזוג וגם לילדים.
ואם מדברים על להפגש עם אחי ובת זוגו (מה שלא ממש קורה כי שנינו לא גרים בארץ), אני אשתמש רק בשם שלו.

בד"כ אומרים את השמות של שניהם או "המשפחה

של X (אחותי) גם מגיעה,נכון?".

אבל אם נדייק- בד"כ אם הם בארץ, הארוחות לכבודם ואז זה ברור שהם שם

מציינת שמות כדי שלא תהיה טעות

מתחילה בשמות האחים.
אם הכוונה לאח/אחות ובן/בת הזוג אומרת (שם האח/אחות) ושם הזוג/זוגה.
אם הכוונה רק לאח/אחות מזכירה אותם בלבד.
אם הכוונה לכל המשפחה אז אומרת המשפחה של (אומרת את שם האח/אחות).

sweetdreams

New member
רק בהקשר של משפחה?

לפי דעתי בדר״כ השם הראשון (או לפעמים היחיד) תלוי במידת הקרבה.
עם האחים, תמיד נתייחס תחילה אליהם, למרות שזוהי רק סמנטיקה וזה ברור מאליו שבני זוגם כלולים בעסקה.

ואותו הדבר גם לגבי זוגות חברים. למרות שאנחנו חברים כבר שנים, ואין באמת הבדלי מעמדות, עדיין יש את אלה שזוכים מתוקף היותם החברים הותיקים יותר להזכר ראשונים. וגם כאן, זה ברור שזוהי אך ורק צורת התייחסות, אבל בני הזוג לגמרי כלולים בעסקה.

אני לא חושבת שיש עניין של חלוקה מגדרית, כמו שיש עניין של למי ההצעה הנוכחית יותר רלוונטית.
אם אנחנו רוצים ללכת למסעדת דגים, שאנחנו יודעים שחברנו הטוב X לא סובל, אבל בת זוגו חובבת מאוד, אז אנחנו נפנה ישירות אליה. (והוא כמובן מוזמן גם כן, אבל לא נקנוס אותו, והוא יכול להחליט אם לבוא או לא.)
וכשאני רוצה לראות משחק כדורגל עם בעלה של אחותו של בן זוגי, אז בוודאי שאני אפנה ישירות אליו, ולא אעשה זאת דרכה.
וגם חברו הטוב של בן זוגי יודע שאם הוא רוצה להפגש בערב, אז קרוב לוודאי שהסיכויים יהיו לטובתו אם הוא יפנה תחילה אליי ולא אליו.

dify

New member
הכוונה היתה כללית, היה לי יותר קל להדגים על

משפחה במקום להסתבך בהסברים, התשובה שלך כיסתה הכל וגרמה לי לבדוק עם עצמי באמת איך אנחנו מכנים את החברים שלנו

למעלה