סקר חמ"ל

Harrington

Well-known member
מנהל

boriska1

Well-known member
כבר עשרים שנים אני כותב שיבוא היום וישראל תצטרך לכבוש מחדש את רצועת עזה. במלואה. אם היום הזה הגיע? לטעמי כן. אם ישראל תימנע מלעשות זאת כעת, היא תידרש לכך בשלב כזה או אחר בעתיד. אבל בסופו של דבר לא יהיה לה מנוס מלעשות כן.
ואם היא תכבוש? אז מה? מה זה יעשה?
היידה שרה יירום הודה BA MA

Harrington

Well-known member
מנהל
ואם היא תכבוש? אז מה? מה זה יעשה?
היידה שרה יירום הודה BA MA
אז היא תוכל לאיין סוף סוף את האיום העזתי כלפי ישראל/ים לאחת ולתמיד. בכל אופן, עד להודעה חדשה.
היידה עם ישראל.

boriska1

Well-known member
אז היא תוכל לאיין סוף סוף את האיום העזתי כלפי ישראל/ים לאחת ולתמיד. בכל אופן, עד להודעה חדשה.
היידה עם ישראל.
כן. זה בדיוק מה שאני רוצה, בדיוק כמוך. אלא איך זה יקרה, אם יכבשו את הרצוע? מה תעשה שם? תחלק מזון? תשקם בתים? חיילים יסתובבו שם בסיורים ברחוב?
איך בדיוק? זו אוכלוסיה שכיסך 2.5 אחוז מהאוכלוסיה, לא כולל פצועים. ערבים, מוסלאמים פנאטים. תהרוג אותם? תגרש אותם? תחליף להם תכנית לימודים? תן כמה צעדים על ההתחלה.
היידה שרה , יירום הודה BA MA

נ.ב. בשנת 1972, עשיתי טירונות ליד רפיח. היינו יוצאים למסעות מחוץ למחנה, שעברו בתוך הכפרים מסביב, כאשר המחסנית הייתה בחגור, אפילו לא בהכנס
ובשוליים: לו הייתי מנהל, היית מקבל ממני הערה ניהולית. במקום לכתוב היידה עם ישראל, תכתוב כמוני. זה מכיל הרבה יותר, הרבה יותר פטריוטי. :)

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
כן. זה בדיוק מה שאני רוצה, בדיוק כמוך. אלא איך זה יקרה, אם יכבשו את הרצוע? מה תעשה שם? תחלק מזון? תשקם בתים? חיילים יסתובבו שם בסיורים ברחוב?
איך בדיוק? זו אוכלוסיה שכיסך 2.5 אחוז מהאוכלוסיה, לא כולל פצועים. ערבים, מוסלאמים פנאטים. תהרוג אותם? תגרש אותם? תחליף להם תכנית לימודים? תן כמה צעדים על ההתחלה.
היידה שרה , יירום הודה BA MA

נ.ב. בשנת 1972, עשיתי טירונות ליד רפיח. היינו יוצאים למסעות מחוץ למחנה, שעברו בתוך הכפרים מסביב, כאשר המחסנית הייתה בחגור, אפילו לא בהכנס
ובשוליים: לו הייתי מנהל, היית מקבל ממני הערה ניהולית. במקום לכתוב היידה עם ישראל, תכתוב כמוני. זה מכיל הרבה יותר, הרבה יותר פטריוטי. :)
הרעיון פשוט. כובשים את הרצועה. כולה (אגב כ75% כבר בידינו). מטהרים אותה ממחבלים. את כולה. וזהו. בזאת הושגו מטרות המלחמה ואפשר להכריז על סיומה (כמובן שמבצע כזה גם יאפשר את שחרור החטופים).

מה לאחר מכן? תלוי מה ישראל תחליט. בשלב ראשון יהיה צורך בממשל צבאי כלשהו. אין מנוס מזה. אילו זה תלוי בי, השלב הבא יכלול הקמת התיישבות יהודית מחודשת ברחבי הרצועה כולה. הפלסטינים יקבלו אוטונומיה, שוב, אבל בלי קשר לרש"פ שבאיו"ש, תוך שהם יבחרו את השלטון המקומי שלהם (מתוך בחירה מקומית בלבד ולא מתוך ארגונים קיימים מבחוץ כמו חמאס או פתח'). ברגע שהשלטון הזה יהיה מוכן ליטול את המושכות, אפשר יהיה להכריז על סיום הממשל הצבאי ולהעביר את השלטון באופן מסודר.

להרוג 2.5 מליון ערבים זה רעיון שלא שמעת ממני מעולם. אני כן בעד דרבון הגירה למעוניינים, אבל זה משהו שצריך להתכנס ברמה הבינלאומית. עובדים על זה בימים אלה, בתקווה שיסתדר. אם לא, יישארו לגור כאמור לעיל.

אי"ה, תוך מספר שנים סינגפור במזרח התיכון.

היידה עם ישראל לנצח.
הנהלת הפורום לא כותבת הערות ניהוליות על ניסוחים שסתם לא מוצאים חן בעינינו (אמנם יש משמיצים שממציאים אחרת, אבל לא תוכל למצוא אף לא דוגמה אחת למקרה כזה). חופש הביטוי גובר כאן על כמעט הכל.

נערך לאחרונה ב:

boriska1

Well-known member
כאשר יש ממשלה, אפילו ממשלה גרוע, עם מה שאתם קוראים ביבי, והרינגטון ואני ראש הממשלה הנבחר מר בניימין נתניהו, אבל לפני ה7/10, שאלה כזאת לא נשאלת.
כולנו ראינו את הנעשה על הגדר שבועות, חודשים וימים לפני ה7/10. מישהו העלה בדעתו שלצה"ל אין תשובה לתרחיש זה? שגם במצב זה לא תהיה כוננות עם שחר? שלא יהיו שני מסוקים מוכנים לזינוק בפלמחים? שכמה אלפי יחפנים פרימיטיבים יגררו אותנו למלחמה עקובה בדם, הפסד נכסים אסטרטגים, שייקח עשורים להשיבם.
אפילו , אני, הקטן, סמכתי על הממשלה הנבחרת שבראשה עומד ראש הממשלה הנבחר והמושחת, בדברים אלמנטרים כגון זה.
אז לא פלא שאפילו הביביביסטים הפנאטים שואלים שאלה כזאת..... יש עוד הרבה מה להוסיף... בהזדמנות.... וכמנהגי אסיים
היידה ראש הממשלה הנבחר, מר בניימין נתניהו נ"י שליט"א
נ.ב. לתזכר לכם , לביביסטים במיוחד: זהו אתם ניצחתם, כל הארץ ביביזם, ביביזם עד בוא המשיח. תשמחו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כאשר יש ממשלה, אפילו ממשלה גרוע, עם מה שאתם קוראים ביבי, והרינגטון ואני ראש הממשלה הנבחר מר בניימין נתניהו, אבל לפני ה7/10, שאלה כזאת לא נשאלת.
כולנו ראינו את הנעשה על הגדר שבועות, חודשים וימים לפני ה7/10. מישהו העלה בדעתו שלצה"ל אין תשובה לתרחיש זה? שגם במצב זה לא תהיה כוננות עם שחר? שלא יהיו שני מסוקים מוכנים לזינוק בפלמחים? שכמה אלפי יחפנים פרימיטיבים יגררו אותנו למלחמה עקובה בדם, הפסד נכסים אסטרטגים, שייקח עשורים להשיבם.
אפילו , אני, הקטן, סמכתי על הממשלה הנבחרת שבראשה עומד ראש הממשלה הנבחר והמושחת, בדברים אלמנטרים כגון זה.
אז לא פלא שאפילו הביביביסטים הפנאטים שואלים שאלה כזאת..... יש עוד הרבה מה להוסיף... בהזדמנות.... וכמנהגי אסיים
נ.ב. לתזכר לכם , לביביסטים במיוחד: זהו אתם ניצחתם, כל הארץ ביביזם, ביביזם עד בוא המשיח. תשמחו.
תשובה לסקר?
לא ידעתי שחמ"ל אוהד נתניהו, תודה לך על המידע :)

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אין לי מושג מי אלה. אדגיש שוב: סקר כזה לא ייתכן אם הייתה ממשלה מתפקדת. הסברתי גם למה
אין מטשג מי אלה, אבל מיד שייכת אותם לביבזם.
מה יהיה? מה יש ללא ביבי להציע? עד היום שאלתי ללא ספור את השאלה, ותשובה יחידה ביביסיטים :)
בורסיקה יקרי לא תקבלו את השלטון ללא מסע משכנע.

boriska1

Well-known member
אין מטשג מי אלה, אבל מיד שייכת אותם לביבזם.
מה יהיה? מה יש ללא ביבי להציע? עד היום שאלתי ללא ספור את השאלה, ותשובה יחידה ביביסיטים :)
בורסיקה יקרי לא תקבלו את השלטון ללא מסע משכנע.
חס וחלילה וחס. חוזר: כאשר יש ממשלה מתפקדת לא שואלים בכלל שאלות אופרטיביות. סומכים עליה. וגם כתבתי שעד ה 7/10 לא עלה בדעתי שזה יכול לקרות. אפילו בממשלת ביביסטים. אבל אין לזה חשיבות. תעשי ל א" אזרחות פרסית אם ןכאשר הם אתאפסו? ומה אני? של אירופה האנטישמית? :)

Harrington

Well-known member
מנהל
מניפסט מעניין, אבל לא הבנתי מה הקשר בינו לשאלת הדיון/שרשור.

לא חושב שיש מי שחשב אחרת ממך, כלומר שאם תתבצע מתקפה מתוך רצע"ז שצה"ל יידע להתמודד איתה. מסתבר שהקונספציה חדרה יותר עמוק גם ממה שסברו אלו שהזהירו מפניה במשך שנים. אותה קונספציה שהביאה עלינו את אירועי מנהרות הכותל בקדנציה הראשונה של נתניהו, שהפכה את הצבא (עוד מהימים שרבין הלביש את הרמטכ"ל בחליפה מחויטת ושלח אותו 'לדבר שלום' עם האויבים שהוא היה אמור להכין את הצבא למלחמה מולם) מארגון שאמור להיערך למלחמה כל יום ויום או להימצא כזאת, לארגון שעושה שיקולים פוליטיים-מדיניים ועל-פיהם מנתח את ההיערכות הנדרשת שלו, לרוב באופן שגוי.

אז אחד יאשים את הממשלה. אחר יטען שהצבא אשם. בתכל'ס זה לא באמת משנה הרבה. האשמה מתחלקת בין כל בעלי התפקידים שכיהנו בשמיני עצרת התשפ"ד לקודמיהם עשרות שנים אחורה. חלקם כבר לא איתנו. אחרים עדיין בחיים אבל כבר מזמן לא בתפקיד או במערכת בכלל. כולם אשמים באותה מידה. מועד האירוע לא נבחר בגלל בעלי התפקידים והיה מתבצע בהתאם לתוכניות החמאס ומוכנותו, תהא הממשלה כאן מאיזה צד פוליטי שתהא. אמנם הייתה כמובן השפעה למה שהאויבים שלנו ראו כהחלשת ישראל שבוצעה על-ידי מארגני המחאות למיניהם (כביכול נגד הרפורמה המשפטית). אבל זה לא משנה את הנ"ל.

ועדיין אין כל קשר בין כל זה לשאלה אם צריך או לא צריך לכבוש כעת את רצועת עזה.

לעומק

Well-known member
לא לכבוש.
אחרי שיכבשו הכל, יתחילו לחצים מחול לעשות ככה וככה וכו וכו ואנחנו נהיה סוג של מריונטות

למעלה