סקר- חיסון הMMR

א י ל ת

New member
סקר- חיסון הMMR

נתתן לילדים את חיסון הMMR בגיל שנה? אם לא, למה?

keren1

New member
מה זה<?../images/Emo12.gif

אנחנו נתנו את כל החיסונים של גיל שנה, ולא זכור לי ששאלו אותי "אם אני רוצה לתת".

ענתינה

New member
MMR

אני נתתי את החיסון בגיל שנה ועידן חטף...חצבת .5 ימים של פריחה וחום. לא זוכרת שהיתה לי אפשרות לא לתת.

כרמית מ.

New member
כן, אבל בנפרד

כדי שתופעות הלוואי (בחיסון הזה הן קשות יחסית) לא יגיעו ביחד. MMR זה השם המקוצר של חיסון החזרת-חצבת-אדמת שנהוג לתת בגיל שנה. על שום חיסון לא שואלים אותך אם את רוצה לתת, מה שלא באמת מגביל את זכות הבחירה שלך. היום, אני חושבת שהייתי מוותרת על אדמת וחזרת (אולי מחסנת אדמת בתחילת גיל ההתבגרות), ואולי ??? נותנת חצבת בנפרד - כמו שעשתה ZIMES, למרות שתופעות הלוואי נובעות מרכיב החצבת, כך שזה לא חוסך הרבה בקטע הזה. תופעות הלוואי היו הצטננות די קשה, אבל ללא חום, למיתר וקצת חום לאוריין. לא נעים, לא נורא.

דבורי

New member
איפה מצאת אותן בנפרד?

האם בטיפת חלב או בבתי המרקחת אפשר להשיג אותן בנפרד?

כרמית מ.

New member
התכוונתי כל ילד בנפרד ../images/Emo13.gif

אבל את הזריקה המלאה, ואוריין קיבל ביחד עם זה גם את המחומשת של גיל שנה. בכל מקרה, ניתן להשיג אותם בנפרד, ויתכן מאד שזה עדיף (למרות שזה יותר זריקות
) אבל כיוון שגיליתי את זה מאוחר מדי, אין לי מושג איפה ואיך. גילה (או מישהי אחרת) - אשמח אם תפרטי (מרשם? איפה קונים? האם צריך להזמין מראש? האם לאחיות קופ"ח מותר לחסן? וכו´)

zimes

New member
אנחנו נתנו רק חצבת

הזמנו במיוחד בבית מרקחת פרטי, (היבואן: פרומדיקו, עלה כןלה 26 ש"ח). חזרת ואדמת הן מחלות קלות יחסית, לכן החלטנו לצמצם. (הדס תקבל חיסון אדמת לקראת כניסה להריון, היא תהיה מספיק גדולה ותדאג לזה בעצמה.) לכל מי ששואלת "לא ידעתי שאי אפשר" - מהזתומרת? חיסונים הם לא לפי חוק. מי שלא רוצה לא חייב. יש גם הזכות של אדם על גופו, שכחתן?

רז2

New member
כן, בגיל שנה

אני ממושמעת, עושה הכל כמו שאומרים לי.... הכל עבר בשלום, למרות שבמרבית החיסונים היה קצת חום, כנ"ל גם בחיסון הזה. אבל הם קיבלו באותו היום עוד שני חיסונים (!!!!) ואין לי כמובן מושג איזה חיסון השפיע. העיקר שעכשיו הכל מאחורינו והכל עבר בשלום. לפי תוכנית החיסונים האמריקאית אין יותר חיסונים עד גיל חמש, ואז אנחנו כבר נהיה בארץ!

קרנושה

New member
ברור שנתנו...

יש סיבה למה לא לתת? אני זוכרת שאפילו שאלתי בפורום אחר (אז הפורום שלנו לא היה קיים) אך הילדים מגיבים לחיסון הזה...... ילדיי מהיום שחוסנו סדום ועמורה!! עד שסוף סוף הכנסתי אותם למשטר אוכל טוב ויפה ומגוון חזרנו לנקודת ההתחלה משום מה...

למעלה