סקר חדש.

the mnm factor

New member
סקר חדש.

שוב, מעניין אותי מאוד לשמוע את דעתם\ן בנושא ולכן אני גם פותח שרשור דעות...

the mnm factor

New member
תוצאות הסקר הקודם- מיסוד הזנות

מה אני חושב\ת על מיסוד הזנות? אני בעד- רק כך יוכלו לפקח על הזונות ולהעלים את הסרסורים 2 10.00% אני בעד- הזנות היא עבודה וכל עבודה זכאית למיסוד ולהקמת איגוד 4 20.00% אני בעד מסיבה אחרת שאותה אציין על גבי הפורום בשרשור הסקר 0 0.00% אני נגד- זה יתן כח לסרסורים ויעורר כאוס 6 30.00% אני נגד- לא יהיה ניתן לפקח על הנעשה 0 0.00% אני נגד מסיבה אחרת שאותה אציין על גבי הפורום בשרשור הסקר 5 25.00% אני נמנע\ת או שאין לי דעה מוצקה בנושא 3 15.00%

ד ר ו ר 1

New member
הצבעתי ברירת מחדל

העמדה שלי לא מופיעה באפשרויות - אני חושב, וגם עשיתי על זה בעבר עבודה בקרימינולוגיה, שמתן לגליזציה של סמים קלים תפתחית מאד (וזה כבר הוכח במקומות אחרים) שהתופעה תקטן בעקבות זאת. זה יוריד את הפיתוי כביכול, להתנסות בדברים "אסורים", וזה הטיעון המרכזי. דרור

ערב רב

New member
אני חושב שלגליזציה תפחית מאוד

את המחיר הגבוה ותצמצם מאוד את צורך המסוממים בפשיעה ע"מ לממן את הסמים.

גיל14

New member
הצבעתי לאפשרות הראשונה,

אבל בהסתייגות. תראו, למיטב ידיעתי הקנביס מזיק הרבה פחות מסיגריות ואלכוהול. אבל זה לא אומר שצריך להתיר אותו לכל אדם, זה אומר שצריך להטיל איסור מקיף על סיגריות, לדעתי, והגבלות על אלכוהול - האלכוהול מושרש כל כך עמוק בתרבות שלנו שאין שום טעם בלנסות לעקור אותו מהשורש. לא כך עם הסיגריות. מצד שני, היות והשימוש לא מזיק לאף אחד, לא ממכר, לא כלום, המשאבים שמופנים בלוחמה בקנביס עדיף שיופנו לדברים אחרים. וכל עוד סיגריות מותרות, אין כל נימוק משכנע למה הן כן וקנביס לא. בקיצור, עמדות עלה ירוק ומרצ בעניין מקובלות עלי.

[אורן]

New member
אני לא מבין

למה להגביל את החופש של בן אדם לעשות לעצמו מה שהוא רוצה, כל עוד הוא לא מזיק לאחר?

../images/Emo45.gif

לא צריך לשלול את החופש של אדם, גם לא לפגוע בעצמו, אלא להגביל את האפשרות להזיק לאחר: *לאכוף את איסור העישון במקומות ציבוריים. *להטיל ענישה כבדה על נהיגה, הטרדה וכו' תחת השפעת קנאביס, כאשר צריכתו משמשת כנסיבה מחמירה, וכך להביא לכך שהצריכה תיעשה בעיקר בבתים. *להטיל מסים גבוהים על צריכת משקאות בעלי אחוז אלכוהול גבוה (כך שלמי שיוצא לפאבים ישתלם יותר לקנות בירה), *לצמצם ככל האפשר את כמות נושאי הנשק, גם ובעיקר במסגרת הצבא. אני מאמין שבמצב שאני מתאר לא יהיה צורך של ממש בהתערבות בתחומי הפרט, וישמר איזון.

[אורן]

New member
הסתייגות

אני מסכים באופן כללי, אבל למה להטיל מיסים גבוהים על צריכת משקאות בעלי אחוז אלכוהול גבוה? זה לא סותר את מה שאמרנו (נסיון עקיף להגביל את החופש)? בקשר לנשק- מסכים. כל עניין הנשק צריך לעבור שינוי תפיסתי. מדינת ישראל צריכה להפסיק למכור נשק למדינות אחרות, למעט, אולי, מדינות שמוכרות לה והן לא "בעייתיות" (ובוודאי שלא לארגנטינה בתקופת השלטון הצבאי שזרקו אנשים ממטוסים, או לדרום אפריקה הגזענית בתקופת האפרטהייד איתה ניהלנו קשרים ענפים).

סותר, אבל מביא לאיזון הגיוני יותר

נכון, זה מונע מהצרכן, בד"כ, לצרוך אותם בכמויות גדולות, וכך להשתכר במהירות, מצב שהוביל במקרים רבים לאיבוד שליטה ולפגיעה בסביבה. אפשרות אחרת היא לעשות לגבי אלכוהול את מה שאני מציע לעשות לגבי הקנאביס - להפוך אותו לנסיבה מחמירה משמעותית במקרי עבירות. עם זאת, אני לא תומך במניעה חוקית מהצרכן לשתות אלכוהול. מניעה כזאת, כפי שהוכח בארה"ב עוד בשנות ה-20, אינה יעילה ומגבילה את החופש האישי לחינם.

גיל14

New member
לא הבהרתי את עצמי כראוי

הכוונה שלי היא למקומות ציבוריים ולהשפעה על אחרים. לא מעניין אותי מה קורה אצלך, אצלה או אצלו בבית. מצדי שהרואין יהיה חוקי, במידה ואפשר יהיה, כלומר לא נזדקק לאכיפה ומשאבים רבים כדי לטפל במקרים שיצאו מכלל שליטה, וכו'.

למעלה