סקר חדש

עידו פ

New member
סקר חדש

עבר הרבה זמן מאז הסקר הקודם (לפי כמות התשובות הוא כנראה לא עניין אף אחד). בכל אופן - סקר חדש, הפעם על תפקידים. הצביעו בהמוניכם.

vinney

Well-known member
מה ההבדל בין QA להבטחת איכות?

התכוונת "בקרת איכות" (QC) אולי? כי "הבטחת איכות" זה תרגום מילולי של QA (שזה QUALITY ASSURANCE)

עידו פ

New member
מה ההבדל בין אבטחת איכות להבטחת

איכות ? מי מהם זה QA ומי מהם זה QC ?

vinney

Well-known member
אין כזה דבר "אבטחת איכות"

יש "הבטחת איכות" ויש "בקרת איכות", הראשון זה הQA השני זה הQC.

עידו פ

New member
תוקן

כשרשמתי במקור QA הכוונה היתה לבודק תוכנה (היינו QC). ודרך אגב, המונח "אבטחת איכות" עדין נמצא בשימוש (במיוחד אצל הפילוסופים שדנים אם זה "הבטחת" או "אבטחת" איכות), ואני מודה, גם אצלי המונח א"א עדין יותר נוח להגייה מאשר ה"א

vinney

Well-known member
שאלה פילוסופית ../images/Emo13.gif

אם אתה מאבטח, זה אומר שזה כבר משהו קיים. ראית פעם פרוייקט תוכנה, שכל מה שצריך היה זה "לאבטח" את איכותו ?

ייוניי

New member
המונח מתורגם חופשית מאנגלית

Quality Assurance - הבטחת איכות. to assure - להבטיח. באמת קשה לי להבין איך אפשר "לאבטח" איכות

arnonrgo

New member
חסר את התפקיד שלי :)

חסר לך ארכיטקט תוכנה (אני למשל ארכיטקט של קו מוצרים)

עידו פ

New member
זה נופל תחת מעצב

כי אחרת יתחילו לשאול איפה התפקיד של ארכיטקט תוכנה, ארכיטקט תשתיות, ארכיטקט ארגוני וכל שאר הארכיטקט *

arnonrgo

New member
לא ממש

לא ביקשתי שתוסיף את כל התת-סוגים של ארכיטקטים מספיק שתהיה אופציה אחת כזו בכל מקרה ארכיטקטים ומעצבים זה לא אותו דבר מעצבים יש להם התמחות נושאית והם פותרים בעיות לוקאליות בחלק מהפתרון (עיצוב application frontend, תכנון הDB, מודל domain וכו) בהבט של דרישות פונקציונאליות בעיקר ארכיטקטים לעומת זאת פותרים בעיות בהבט שהוא לפחות ברמת הפתרון כולו (ובד"כ עם מבט על יותר מפרויקט אחד או אפילו כלל אירגוני) מהכיוון של מאפיני איכות של הפתרון (ביצועים, זמינות, שימושיות וכו) זה שבתפקיד יש הבטים של תפקידים נוספים לא משנה את העובדה שארכיטקט הוא תפקיד נפרד (למשל בחלק מהפרויקטים אני תומך במנהל הפרויקט בחלוקה לאיטרציות ותעדוף UCים. בפרויקטים אחרים אני מעורב בכתיבת הUC והבנת דריושת הלקוח,בחלק מהפרויקטים אני עוזר בתכן, כמעט בכל הפרויקטים אני מבצע Design reviews ובחלקם גם code reviews אבל האחריות הכוללת שלי היא על הארכיטקטורה של הפרויקטים, הגדלת הreuse וגידול של קו מוצרים) ארנון

arnonrgo

New member
product manager project manger

אגב - גם אלו תפקידים שונים מאד product manager - עובד בהבטים של הבנת השוק והצרכים והחלטות אילו אלמנטים יכנסו למוצר ובאיזה שלב לעומת project manager שמנהל את הפיתוח והלו"ז של פרויקט/גרסת מוצר ארנון

guznik

New member
חסר "יותר מתשובה אחת נכונה"

אני תוכניתן וגם מעצב.

עידו פ

New member
מה רשום בתלוש משכורת ?

או לחילופין, מהו התפקיד שיותר מגדיר את מעשיך בחברה ?

guznik

New member
למה לדרוך על נקודה רגישה?

בתלוש משכורת כתוב חייל חובה...

למעלה