סקר חדש!!!!

DJ$upreme

New member
אני לא משמיע שירים שמטיפים לאלימות

בצורה בוטה באופן עקרוני. אני מרשה לעצמי להחליט מה כן ומה לא. זה השיקול שלי כדי ג´יי/עורך. את "לא משנה" לא השמעתי לפני הצינזור, ואני הראשון שיצא בקול נגד פישי בהתבזות שלו בחישגוזים. יחד עם זה, "לא משנה" הוא שיר טפשי אבל לא אלים. לדעתי אתה טועה ומעטים מאוד השירים בעברית שיש להם מטענים דומים. להבדיל משירי הצ´יצ´י מאן או הבאטי בוי המפגרים שאחרים מתלהבים מהם, שמדברים בחופשיות על הרג ומוות לאוכלוסיות מסויימות. מצד שני, אמינם לדעתי הוא סאטירה חברתית, לפחות כך אני מבין אותו, ואין לי בעיה להשמיע אותו. והקשבתי טוב לכל הטקסטים שלו. ואם ניקח את זה לשלב הבא, נושא הגנגסטא ראפ לא מפריע לי. לא אכפת לי שראפר מדבר על מה הוא יעשה לאויבים שלו. מצד שני, ראפ גזעני, ראפ פשיסטי או ראפ שמטיף להתנהגות אלימה באופן כללי, אכן מטריד אותי ואני אמנע מלהשמיע במקרים קיצוניים.

בלייז

New member
סופרים....

אתה אומר שהמילים זה הדבר העיקרי בראפ ואני ממש לא מסכים עם הדעה שלך,יש הרבה מפיקים שאתה תמיד רוצה לשמוע דברים חדשים שהם עשו בלי קשר לראפר שעושה את השיר על הביט שלהם,ודבר שני,העובדה שמדובר הרבה פעמים לא בכלים מוזיקליים אלא בסמפלרים ופטיפונים לא פוגעת לפי דעתי במוזיקליות שבראפ מקשיב:jay-z-lucky me

David Ochayon

New member
אני ממש מצטער מר סופרים

אבל אני חושב שהדרך של רוב האנשים להקשיב לשיר (לפחות בצורה היותר קלילה) זה לשמוע את המוזיקה של השיר ולהנות מהפלואו/מלודיקה (במקרה של היפ-הופ), ולא להתרכז במילים, לכן אני בכל אופן מחבב המון יוצרים ששרים בצרפתית ולא איכפת לי אם הם מספרים על סבתא שלהם שעשתה רישיון לקורקינט או על מלחמת צרפת-אלג´יר, לרובם בכל זאת יש את הגרוב והחדשנות שהאמריקקים מזמן הספיקו לאבד

tomoshe

New member
בהיפהופ המילים הם פילר לביט

לפעמים פילר מוצלח יותר או פחות אבל פילר. נדירים מאוד המקרים בהם זה אחרת. מילים הן בונוס חביב בראפ, לא יותר. ראפ והיפהופ זה קצב, זה ביט, זה פאנק וגרוב ונשמה. "צ´י צ´י מאן , צ´י צ´י מאן , וי דונט וונט נו צ´י צ´י מאן" (זה הפזמון של שליש מהשירים בקאריביים)

DJ$upreme

New member
רק חזרת...

ושוב אנחנו לא מסכימים. לדעתי ז´אנר ההיפהופ ראוי לכותבים אינטיליגנטים או לפחות מוכשרים ושירי הצ´יצ´י מאן הם עלבון בוטה לכל מי שמוזיקה חשובה לו. אני לא אמרתי שחשוב לי טקסט טוב או בעל משמעות כדי להנות משיר, בהחלט יכול להיות לו קצב מקפיץ או הפקה מגניבה וזה יספיק כדי שאני אומר לעצמי - וואללה, נחמד. למשל, לודקריס - ששר על זונות באיזורי חיוג שונים. נו, מה יש להגיד - לא גאוני, ולא ממש רב משמעות. אבל, הכתיבה חביבה, הומוריסטית. נכון, שוביניסטית, סו וואט. ולא חיפשתי יותר מזה. פשוט דביל חביב, ולא מזיק. לעומת זאת, אם היה לו שיר שמטיף לאונס, או לאנטישמיות, או לדברים מתועבים אחרים, הייתי מסרב להשמיע אותו. ונראה לי שגם אתה לא היית ממהר לפזז לצלילי שיר שמטיף לתקוע כדור בראש לכל היהודים. אז מה, לתקוע כדור בתחת של כל ההומואים זה בסדר? פלייזזז, אל תעשה לעצמך הנחות כל כך בקלות, ולא, השמש והפינה קולדה הם לא תרוץ.

tomoshe

New member
אתה כל הזמן פה

אבל עדיין לא מבין אותי. להשקפתי תמיד אשם מי שמסביר אז אני אנסה שוב : חלילה וחס לא הצדקתי שירים גזעניים/הומופוביים/מטיפים לאונס וכו´. אכן גועל נפש ולא צריך להשמיע או לשמוע את זה. מה שכן אמרתי שהמילים הם החלק הפחות חשוב לרוב - לודקריס ואמינם משעשעים, טאליב מנסה להיות עמוק יותר, דד פרז פוליטיים - על הכיפאק - אבל אם הם היו עושים מוסיקה רעה לא היו מקשיבים להם. ההיפך לעומת זאת, נכון ביותר - מוסיקה משובחת ומילים גרועות עד מביכות בהחלט מושמעים ומצליחים. אני אישית מעדיף מוסיקה טובה ומילים גרועות על פני ההיפך. מעדיף בהרבה. כשמילים גרועות הופכות להיות גזעניות/הומופוביות וכו´ - אז המילים עוברות לקדמת הבמה ומסתירות לי את המוסיקה - שירים כאלה לא ממש מענינים אותי (למרות שצ´י צ´י מאן אחלה שיר - המילים יותר משעשעות ממסיתות וזה עוד איכשהו לא כל כך נורא...). כשמאיר אריאל או עלי מוהר או נתן אלתרמן או להבדיל אלאניס מוריסט ובק יעברו לכתוב לראפ (לשניים מהם זה יהיה ממש קשה) אני אתחיל להנות גם מהפן הזה - בינתיים אני אסתפק בקצת חידודי לשון משעשעים ומוסיקה טובה.

Chomp on this

New member
אתם יודעים מה....

בשבילכם נפתח עוד סקר (תחת אותו שרשור כמובן) והוא- איזה שיר אתם הכי מעריכים\שומעים\אוהבים\what ever בגלל העומק שלו... בגלל התוכן...

Chomp on this

New member
כוס עממק

למה זה לא מקפיץ?????כדגלכחי דךלישלךיךכעלד/יעקךםן יעףםגין םעןי םכגןי עידרןיעםכגןיןעףיקיעםןףגכעגכןםעןםףידגכן

למעלה