סקר חדש!!!!

Fifth of Four

New member
still waiting....

now you know how to read personel messages... no exuses left Something in the back of my little) (brain tells me I REALLY should let this slide

Mc Bang

New member
לאנגלי ההוא שמעצבן

אני מבין צרפתית ואני אזרח צרפת לכל דבר כמו שאני אזרח ישראל אז... Shut tha fuck up! ויש אנשים שאוהבים את זה רק בגלל הפלואו שבלי להתווכח הכי טוב ושוב Shut tha fuck up! שב בצד, תענה על הסקר, וזהו! Shut tha fuck up!

micL

New member
יש לי הרבה מה להגיד אז בואו נפרוק:

דבר ראשון אני חושב, שמילים הם חלק חשוב מאוד מהראפ (או משירים בכלל) אבל זה לא הדבר היחיד, כששמעתי (קראתי) את השאלה בסקר ישר עלה לי למוח לא איזה מילים מדברות אליך יותר, אלא באיזה שפה יש את הפלואו הכי טוב והאומנים הטובים שגורמים לשיר להישמע טוב. לדוגמא - אני לא מבין מילה בשיר darkness של סאיאן אבל איזו זרימה מדהימה יש להם שם, קצב, מנגינה, פשוט שיר איכותי. דבר שני אני חושב שהראפ הכי טוב (מאילה ששמעתי) זה ראפ בפולנית אחרי זה ראפ גרמני ואחרי זה ראפ צרפתי כמובן חוץ מהאנגלית

DJ$upreme

New member
בהיפהופ המילים חשובות יותר מברוב

סוגי המוזיקה בעיקר כי חוץ מהמילים אין בהיפהופ כמעט כלום - אין כמעט מלודיות, אין כמעט תפקידים מוזיקליים ואפילו אין כמעט נגינה. אז לכל שומעי הראפ הפולני או האוזבקי, מנין לכם שהראפר לא סופר אחורה בפולנית או שר על יונתן הקטן באוזבקית? ובמיוחד מופנית השאלה לשומעי הראפ בצרפתית. רובכם לא מבינים מילה מממה שהם אומרים (אני אישית מתעב את השפה הצרפתית ודי סולד מכל התרבות הצרפתית אבל זה רק אני). אז ממה אתם מתלהבים? מהמבטא? סטייל ג´יימי לי קרטיס ב"דג ושמו וונדה"? אבל בעצם שכחתי שלחלק גדול מהאנשים גם המילים באנגלית לא ברורות. הממממ. ואם לסכם, יכול מאוד להיות שיש היפהופ נפלא בכל מיני שפות, אבל בעיני הערך היחידי של זה הוא ערך אנקדוטי - בלי להבין על מה הראפר מדבר, אני לא מעוניין לשמוע אותו.

micL

New member
זה באמת נכון שהמילים הראפ יותר

חשובות מברוב השירים אבל אני לא חושב שבגלל המוזיקה, כי יש לפעמים כלי נגינה בשירים, והביטים עצמם מספיק מעניינים, המילים חשובות כי בחלק מהשירים הם באו להעביר מסר, שזאת המטרה הראשונה של הראפ. עכשיו אני לא אומר ששירים נון ראפ לא מעבירים מסרים, ויש גם הרבה שירי ראפ שלא נוגעים במסרים, אבל הם עוסקים בזה יותר משאר הז´אנרים. נ.ב - אני מבין פחות או יותר פולנית (הוא לא סופר אחורה)

DoubleD

New member
GooD PoinT....

נקודה טובה... לשאלה שלך מה מוצאים אנשים בשפה צרפתית- זה טעם. יש שרק המבטא מושך אותם, יש כאלה (תאמין או לא) שכן מבינים פה ושם ,או בכלל... זו שפה שאיכשהו בהיפ הופ היא נשמעת הרבה יותר בולטת. לדעתי היפ האפ בספרדית יכול להחסיר פעימה בלב. פשוט ככה- במיוחד לאנשים שמבינים, השפה מעבירה לדעתי הרבה רק בגלל שהיא סלנגית ואיכשהו בכל זאת נשארת ליגגגגגגגגגהההההה !
אתה צודק חלקית סופרים, קשה "להתעלם רגע" ממה שהם אומרים כי הרי זוהי המהות של המוזיקה השחורה ........ (לא?
) אבל מצד שני, אם לא תנסה לשמוע אותו - אתה גם לא תצליח להבין אותו. Uno.
|נשיכה|DouBle-D-

מותק, אם אתה מקשיב בעיקר למילים

אז ממה אתה נהנה? ב90% משירי ההיפ-הופ ששמעתי והבנתי (יעני באנגלית ועברית) מדברים שטויות. אז מה זה נתן לך? מה שאתה שומע זה לא מילים, זה מקצבים. רק במקום תופים - בהברות. תקרא לזה פלואו, תקרא לזה פרייזינג. לזה אתה מקשיב, וזה מה שתופס אותך. או אותי לפחות. המקצבים הנ"ל, מחליפים מבחינה מוסיקלית את חילופי התפקידים שיש למשל בפופ, סול או פאנק. ומחליפים גם את הלחן, שזה מה שתופס אותך בשירים אחרים. (או, שוב, אותי לפחות). וכשזה טוב, לא מעניין אותי מה זה אומר, או באיזה שפה זה, זה נעים לאוזן. אבל אתה הרי טוען שאתה לא ממש מת על ראפ, לא? אז לא פלא שזה לא מה שתופס אותך. ולא פלא שראפ צרפתי לדוגמא ישעם אותך. ....זכותך:)

D.O.D

New member
חייב להסכים בעניין... אבל חלקית

מי שמנגן מנגינה יותר יפה דרך הפה (ולא ביט בוקס, אלא האותיות עצמן) ייחשב אצל חלק מהאנשים (אם לא הרוב) טוב יותר... בגלל זה אנשים אוהבים ראפ בשפות שונות כי בצרפתית המילים קופצות יפה בגלל זה אוהבים ראפ בצרפתית וגם בלטינית, כי זאת שפה שקופצת ומהירה בפניי עצמה, לכן זה יפה גם המבטא משחק תפקיד לפעמים כמובן שהמילים זה תוספת, אבל מה שתופס את רוב הקהל זה בדר"כ הקצב... אני לא חושב שאנשים אוהבים את סאבלימינל רק בגלל המילים... אני יודע שאנשים אוהבים בגלל הלחנים, הקצב, ואופן השירה, השירה עצמה, לא המילים ע"ע אמינם יש לו קטעים של ג´יבריש... אבל אנשים עדיין אוהבים את השירים שלו, למרות שהוא לא אומר הרבה ולמרות שהוא עושה לרוב גימיקים... עדיין אוהבים אותו

DJ$upreme

New member
אמינם זו דוגמא מצויינת למי

ששווה להקשיב לו בעיקר בזכות המילים.

D.O.D

New member
מי יודע מדוע ולמה? סאיאן לא שרים על

פיגמה?! אני אתן לך דוגמא אחרת. BONE THUGS, הצליחו ומצליחים מאוד מאוד יש אנשים שלא מבינים מילה ממה שהם אומרים (למרות שזה אנגלית) וגם אלו שכן מבינים, על מה כבר הם מדברים? רצח, סמים, ורצח. (יש כל מני סוגים של רצח...) אז מה כבר כ"כ חשוב\מעניין במילים? הזרימה שלהם, זה שהם מנגנים עם הפה, הם פשוט מנגנים עם הפה וה"ליד" של השיר הוא הקול שלהם, ולא איזה צליל שמוביל את המנגינה... והם מצליחים, מאוד מצליחים

DJ$upreme

New member
טוב, דוגמא לא מי יודע מה

כי אני אישית שונא את בון טאגז על כל מה שהם עשו.

DJ$upreme

New member
אני דווקא די מחבב ראפ

והיפהופ בכלל, אבל אני בטח לא HIPHOP HEAD. בכל מקרה, לדעתי זה טפשי ואפילו מגוחך להקשיב לראפ כאוסף של הברות משוללות כל קשר זו לזו. הדברים בעברית שאני מעדיף לשמוע הם אלו הכתובים טוב יותר, וכנ"ל לגבי אלו באנגלית. בכל מקרה, חשוב לי להבין מה הם אומרים אפילו אם זה אידיוטי. ואגב, לגבי סאיאן חביבי הפורום, הבנתי שיצא להם עכשיו שיר נפלא באנגלית ובו הם מסבירים איך בדיוק צריך לחסל באטי בויז. מעניין אם זה גם מה שהם אומרים בצרפתית.

well, דעתי הפוכה משלך, אבל בעניין

הבאטי בויז... זה די טיפשי. אם בעברית ואנגלית חצי מהשירים כוללים הערות הומופוביות דומות ("לא משנה מאיפה באת"?), ולאף אחד לא אכפת - כולל לך שמשמיע את אותם השירים במועדון, למומי, ולקוואם ולירון שמשמיעים אותן ברדיו. - אם אין "לכם" בעיה עם זה באנגלית, ובעברית, למה בצרפתית כן? ו...אכן, הידיעה מבאסת, ובזאת סאיאן אכזבו אותי רשמית, אגב. אבל אתה יודע מה? אולי אני פשוט מעדיף לא לדעת מאשר לשמוע כל מיני תיאורים, שבלי קשר למוסר וכו´, פשוט מגעילים, שנפוצים מאוד בראפ, בכל השפות (אבל נתייחס רק לעברית ואנגלית). אני מדבר על תיאורי האלימות והסקס (המוגזמים).

da^Lord

New member
שתדע לך

השיר "לא משנה מאיפה באת" לא הושמע עד שהוא צונזר. אז אתה לא יכול לבוא בטענות כלפי העסק ו/או סופרים בעניין הזה. ואתה צודק שהרבה שירים באנגלית מדברים על שטויות, וגם בעברית. אבל איזה שירים באמת מקבלים הכרה כשירים יפים? אלה שיש בהם תוכן מעניין, מסר חשוב או סתם משחקי מילים יפים . אבל כל זה הוא ערך מוסף ליכולות, הפלואו הביצוע, ההפקות.. וכו´.

למעלה