סקר חדש!

ערן1987

New member
סקר חדש!

אז נכון שאיזבו לא הצליחו להעפיל לשלב הגמר עם הביצוע שלהם לשירם Time, אבל היי - לפחות הם לא הראשונים שהיו להם ציפיות מישראל להגיע לגמר וזה לא קרה! (מי אמר דנה אינטרנשיונל ולא קיבל?)

והנה הסקר: מאז זכתה דנה אינטרנשיונל באירוויזיון עם "דיווה" ב-98' זכתה ישראל להצלחה גדולה יותר (עדן עם "יום הולדת" ושירי מימון עם "השקט שנשאר") ולהצלחה קטנה יותר (פינג פונג עם "שמח" ואדי בטלר עם "זה הזמן"), אך השאלה בסקר היא פשוטה מאוד: איזה שיר מאז הזכייה של דנה הכי אהבתם? לא משנה עם השיר האהוב עליכם היה המצליח ביותר מאז הזכייה או הכישלון הגדול ביותר מאז הזכייה, השאלה ברורה ופשוטה - מהו השיר שהכי אהבתם שייצג את ישראל בתחרות מאז הזכייה של דנה לפני 14 שנים?

אתם כמובן יותר ממוזמנים להסביר מדוע בחרתם במה שבחרתם, לציין מה אהבתם ו/או לא אהבתם בשירים אחרים שייצגו את ישראל בשנים האחרונות וכמובן לתת את דעתכם על Time של איזבו שרק אתמול בערב לא הצליח להעפיל לשלב הגמר בתחרות.

Music Man XD

New member
לא בטוח שאני זוכר את כולם

הבולט ביותר שהיה מאז היה השיר של שירי מימון לדעתי. בכלל, היא מוכשרת מאוד.

גם השיר של השנה היה לא רע! שיפור גדול ביחס לשירים האחרים מהשנים האחרונות.

בגדול התחרות הזו לא ממש מעניינת אותי, למען האמת.

Music Man XD

New member
זה בסדר,

אם היה בין אלה שאני לא זוכר שיר טוב כנראה שהייתי זוכר אותו.

ערן1987

New member
בעניין ה"מוכשרת מאוד" - אני מערער עליך

יש לה קול אדיר והיא שרה מצוין, אבל בדרך כלל היא מאוד טכנית ולא מרגשת. 2 הדיסקים שלה משעממים ולמעט שירים בודדים היא זמרת מיותרת ומאוד מבולגנת שמתאמצת כל כך להיות שילוב בין כריסטינה אגילרה למאריה קארי וזה פשוט לא הולך לה.

המפיקים שלה או היא בעצמה באמת ניסו ליצור

לה תדמית של מיני דיווה כמו בחו"ל עם שירי אר.נ.בי-סול-פופ מאוד קלאסיים ומפוארים כאלה (למד שירי רוק-פופ ודאנס גם). היא הצליחה רק לתקופה קצרה ואז היא כבר ירדה מגדולתה.

ערן1987

New member
אני לא חושב שהיא ירדה מגדולתה

כי 2 האלבומים שלה מאוד הצליחו (שניהם הגיעו לזהב+), היו לה להיטים ואפילו החיבור שלה עם שמעון בוסקילה מאוד הצליח (אלבום הופעה שהגיע גם הוא לזהב, איזה 2 להיטים מתוך 3 סינגלים שיצאו, מילאו את קיסריה, נבחרו להרכב השנה בגלגל"צ).. היא עדיין מאוד מצליחה גם אם השם שלה פחות "כוכבי" כמו בהתחלה

היא לא נחשבת לזמרת גדולה בישראל כמו

מירי מסיקה או שרית חדד או נינט טייב. יכול להיות שהיא מכרה נחמד אבל היא באמת לא נחשבת ל"כוכבת גדולה".

ערן1987

New member
תגדירי זמרת גדולה

מכיוון שמירי מסיקה ממש לא מוכרת כמו פעם, שני האלבומים האחרונים שלה לא הגיעו אפילו לזהב ולא כללו יותר מדי להיטים (למרות שהאלבום האחרון הצליח יותר מקודמו).

האלבום השני של נינט לא מכר כמו הראשון אבל הכוונה שלו לא הייתה להיות אלבום שיצליח מסחרית ממש. הוא בעצם גרם לה להפוך לזמרת שנחשבת כמעין אלטרנטיב אבל היא לא כמו שרית חדד שמוכרת אלפי עותקים בכל רגע.

אני כן חושב ששיתוף הפעולה שלה עם שמעון בוסקילה עזר לה מבחינה מסחרית וכו', בכל זאת האלבום המשותף הגיע לזהב והיו להם להיטים והם אפילו מילאו את קיסריה, אבל הוא בהחלט הוריד מרמת ה"כוכבות" שלה. לטווח הארוך, לדעתי, זה ישתלם לה.

זמרת גדולה יכולה להתפרש בכמה משמעויות.

אין לזה הגדרה אחת. זו יכולה להיות זמרת מצליחה מסחרית, זו יכולה להיות זמרת עם ווקאל טכני מצויין וזו יכולה להיות זמרת מרטיטה ומרגשת שיודעת להגיש שירים.
מירי מסיקה נחשבת לכוכבת יותר משירי מימון, אפילו שעכשיו היא פחות בשיאה.
נינט עדיין שם מאוד חם בעולם המוזיקה למרות כל השינויים במוזיקליים והשינויים בקהל היעד.
שירי מימון, גם עם ההצלחה החביבה שיש לה עם שמעון בוסקילה, לא מגיעה לקמת הכוכבות שלהן.

Music Man XD

New member
אבל זה לא סותר את העובדה שהיא מוכשרת

לא? "יש לה קול אדיר והיא שרה מצוין" לא אומר שהיא מוכשרת?

ערן1987

New member
קול אדיר זה משהו שבן אדם נולד איתו

כמו נגיד אסף אבידן שכשהוא שר הוא נשמע כמו ג'ניס ג'ופלין, זו יכולת מולדת. יכולת הביצוע היא הכישרון ואני לא מרגיש ששירי מבצעת גדולה במיוחד - מבינת היכולת לרגש לפחות, כי מבחינה טכנית היא באמת מצוינת.

היא מוכשרת ווקאלית, אין בזה ספק בכלל.

יש לה קול טוב מבחינה טכנית-בזה היא מוכשרת. רגש זה עניין סובייקטיבי.
אין קשר בין כשרון ווקאלי טכני לאיך שאתה מרגיש כשהיא שרה.

ערן1987

New member
האמת שהבחירה די פשוטה

שירי מימוון ו"השקט שנשאר שלה", בלדה מצוינת שמחזיקה מעמד גם אחרי כל כך הרבה זמן. שיר שעדיין מאוד כיף לי לשמוע.

אני רואה את השירים ואני רואה כמה "בלאגן" יש ברשות השידור שאין להם קו אחיד בשיטת הבחירה בשיר (לפי עושים קדם אירוויזיון לאמן שנבחר מראש, לפעמים קדם בין כמה אמנים ושירים שונים וכו') ובהתאם התוצאות בתחרות. אני מאוד אוהב את "יום הולדת" של עדן שהוא שיר פופ מצוין, אני נראה לי מהבודדים שגם אהבו את "שמייח" של פינג פונג (ואשכרה יש לי את הדיסק שלהם! חחח, עלה לי 10 ש"ח בדיסק סנטר
), אני חושב שהשיר של איזבו אדיר והוא בהחלט בטופ 3 שלי מכל המתמודדים שבסקר.

היו כמה שירים בינוניים ("כאילו כאן" של בועז מעודה, "דינג דונג" של דנה והשיר של אחינועם ומירה) וכמה שירים מזעזעים (השירים של ליאור נרקיס, טל סונדק ואדי בטלר) ובעיקר חוסר אחידות אחד גדול. התחרות הזו כבר לא מזיזה לי כמו פעם אבל אני כן צופה בשיר הישראלי תמיד ומשתדל לראות מי העולים לגמר וכמובן מחזיק בכל מקרה אצבעות לשיר הישראלי.

אממ, מעניין את מי ישלחו בשנה הבאה. בטח ילכו על בטוח עם מאיה בוסקילה.

ערן1987

New member
כפתור אדום שיר סבבה

אני זוכר שהוא נבחר בקדם פרטי של טיפקס, או משהו כזה, כשהייתי בטיול שקר כלשהו מהצבא ואני והחבר שהיה איתי בחדר ממש התלהבנו ממנו חחחח.. ואז הוא נבחר!

למעלה