אני הולכת לפרט
ואני בטוחה שכמה אנשים לא יאהבו את התשובה שלי. יש עסקים שבאופן מוחלט יהיה ניתן להחרים, עסקים שבאופן ברוטלי מנצלים את העובדים שלהם ואי אפשר להתעלם מהם. מן הסתם אני לא ארוץ לעבוד שם, אני לא מעוניינת שינצלו אותי, וכן סביר להניח שאני גם לא ארוץ לקנות שם כי אין סיבה לעזור לעסק כזה להצליח עם היחס שלו לעובדים (מה גם שלדעתי הם כורים את הקבר של עצמם, עובד לא מרוצה יתן שירות לא טוב). אבל יש עסקים שמאוד קשה להגיד חד משמעית לכאן או לכאן. כל בעל עסק ישראלי שמנהל עסק גדול (מרכזי שירות, חנויות של רשתות גדולות) מנסה לחסוך, ככה הוא נראה טוב בעיני הרשת והוא בעצמו מרוויח יותר, כן גם אם זה על חשבון העובדים. אבל כאן אני שואלת איפה הקו עובר? נפסיק ללכת בכלל למסעדות? הרי אין כמעט היום מסעדות שנותנות איזשהי משכורת לעובדים שלהן - והכל במסגרת החוק. ואיפה מותחים את הקו? במסעדות? חברות סלולריות? חנויות? לא ניתן באופן גורף להחרים את כל בתי העסק שמנצלים את עובדיהם במקביל, למרות כל האידיאל והרצון שאף אחד מהעובדים בהם שהיו יכולים להיות אנחנו יסבלו. אבל מעבר לעובדה שאנחנו נותני שירות, אנחנו גם צרכנים, וככאלו יש לנו גם צרכים, שאותן רשתות ממלאות. אני מאמינה שאם תצא רשימה כזו יש דרכים אחרות לפעול מאשר חרם מידי על כל הרשימה, מהסיבה הפשוטה שחרם כזה פשוט לא ריאלי.