סקר חדש - נא להצביע!

Secular

New member
שמתי בקלפי פתק למפלגת "תחתית"

BlueCat

New member
מה שווה התחתית כשלא רואים

את העיר? מילא הייתה אופציה לרכבת קלה... אני בעד אופניים (באמת צריך לקנות זוג מתישהו)

danezeq

Member
המטרה היא לנוע בעיר ולא לעשות

סיור מודרך בעיר זה כבר משהו אחר

danezeq

Member
זאת לא המטרה, המטרה היא לנוע

סיור מודרך זה משהו אחר בשביל זה יש אוטובוסים של תיירות כרגע אנחנו מדברים על תחבורה ציבורית לא?

four seasons

New member
מסכים לחלוטין...

שבילי אופניים בכל רחבי העיר ורכבת קלה מאוד מתאימה לתל אביב, ת"א מאוד קטנה לתחתית (אבל אני לא ממש יסבול אם יהיה תחתית, כמובן בציניות)

danezeq

Member
קטנה אבל עם מאפיינים של הערים הכי

גדולות בעולם, אתה חייב כאן תחתית יש רחובות - ורוב הרחובות - שאין צ'אנס שם להעביר רכבת במפלס הרחוב חייבים תחתית

four seasons

New member
אין לי מחלוקת, אבל...

תראה לכל אחד יש יתרון מרכזי לרכבת התחתית היתרון (אני לא מתייחס עכשיו למהירות) שזה מדהים שאתה נכנס מאזור אחד ויוצא לאזור אחר, לעומת זאת לרכת קלה יש את יתרון הנסיעה בשטח פתוח והנאה של הנוף במיוחד באזור העיר ההיסטורית, לגבי מהירות זה זניח משום שהמרחקים בתוך העיר מאוד קטנים ורכבת קלה תקבל יתרון ונתיבים מיוחדים, באשר לרחובות הצרים כמו באירופה הם הופכים להיות לנתיבים משותפים לתחבורה הכוונה שעל נתיב הצר של המסילה תסע הרכבת הקלה וגם האטובוס והמונית. אם תעשה סיור באמסטרדם תראה שבעיר ההיסטורית ברחובות מסויימות יש רק מסילה אחת והיא משמשת את הטראם (רכבת חשמלית) לשני הכיוונים וגם א/נשים הולכים ברחוב שרוחבו כרחוב שנקין, פשוט בקטע כזה הנסעה איטית, אחר כך הרחובות מתרחבים ויש נתיב לכל כיוון לטראם. למעשה היחוד בקטע ההיסטורי של העיר זה שילוב ושיהיה כמה שיותר איכות סביבה ויחס מועדף לתושבים ולירוק. אני לא מתנגד לרכת תחתית, אבל אם היא לא תתבצע בשנים הקרובות, יתכן שאם חולדאי היה ראש עיר לעשר חמשעשרה השנים הקרובות הוא היה עושה את זה אבל אם הוא יפרוש אחרי הקדנציה הזו לא נראה רכבת תחתית לעומת זאת החלטה על רכבת קלה, את הקו הראשון נראה בקדנציה הזו, פשוט חשבון ראלי.

למעלה