אין לי מחלוקת, אבל...
תראה לכל אחד יש יתרון מרכזי לרכבת התחתית היתרון (אני לא מתייחס עכשיו למהירות) שזה מדהים שאתה נכנס מאזור אחד ויוצא לאזור אחר, לעומת זאת לרכת קלה יש את יתרון הנסיעה בשטח פתוח והנאה של הנוף במיוחד באזור העיר ההיסטורית, לגבי מהירות זה זניח משום שהמרחקים בתוך העיר מאוד קטנים ורכבת קלה תקבל יתרון ונתיבים מיוחדים, באשר לרחובות הצרים כמו באירופה הם הופכים להיות לנתיבים משותפים לתחבורה הכוונה שעל נתיב הצר של המסילה תסע הרכבת הקלה וגם האטובוס והמונית. אם תעשה סיור באמסטרדם תראה שבעיר ההיסטורית ברחובות מסויימות יש רק מסילה אחת והיא משמשת את הטראם (רכבת חשמלית) לשני הכיוונים וגם א/נשים הולכים ברחוב שרוחבו כרחוב שנקין, פשוט בקטע כזה הנסעה איטית, אחר כך הרחובות מתרחבים ויש נתיב לכל כיוון לטראם. למעשה היחוד בקטע ההיסטורי של העיר זה שילוב ושיהיה כמה שיותר איכות סביבה ויחס מועדף לתושבים ולירוק. אני לא מתנגד לרכת תחתית, אבל אם היא לא תתבצע בשנים הקרובות, יתכן שאם חולדאי היה ראש עיר לעשר חמשעשרה השנים הקרובות הוא היה עושה את זה אבל אם הוא יפרוש אחרי הקדנציה הזו לא נראה רכבת תחתית לעומת זאת החלטה על רכבת קלה, את הקו הראשון נראה בקדנציה הזו, פשוט חשבון ראלי.