סקר חדש: מופעי הצדעה

עמית ע

New member
סקר חדש: מופעי הצדעה

בסקר הקודם "האלבום הטוב ביותר בשנת 1973", מן השנים הפוריות של הרוק המתקדם הקלאסי, לא היו הפתעות מיוחדות. ג'נסיס שולטים, כצפוי. פינק פלויד דולקים אחריהם וכל השאר מדשדשים מאחור. הסקר החדש בא כהמשך לויכוח שעלה בפורום המקביל בנושא ההתלהבות מלהקת "אגרול" ומופע ההצדעה שלה ללהקות הגדולות של הרוק המתקדם בשנות ה-70. מה דעתכם בנושא מופעי ההצדעה? הרעיון לסקר באדיבות איתי חורב, "האיש עם לסת איש המערות".

בעניין ביצוע קאברים

יש להתייחס בסלחנות לביצוע קאברים. מנסיון אישי ברור לי שביצוע קאברים הוא דבר מהנה ביותר. יש בזה חופשיות שביצירת מוזיקה ואין המתח של הקבלה ע"י הקהל (היות שהיצירה נכתבה ע"י מישהו אחר). בתור מי שבא מתחום המוסיקה הקלאסית גם ברור לי שהקאבר לעולם אינו זהה למקור ואף יש בו שינויים רבים (ביצוע מוסיקה קלאסית הוא הרי קאבר). בנוסף, הקהל מקבל בד"כ הופעה חיה מרשימה אשר עולה על כל שמיעה בהקלטה. אני בהחלט בעד כתיבה מקורית וחושב שביצוע יצירות של להקות גדולות מהווה תרגיל חשוב בדרך לכתיבה טובה יותר. הוצאת אקורדים, סולואים וקולות איננה דבר של מה בכך, זוהי עבודה טכנית מאתגרת (והיות שהנוער שלנו לא כ"כ חזק בטכניקה, תירגול מועיל). זהו אני ממש חדש בפורום הזה ואני בטח לא אשאר בו זמן רב כ"כ (זה לא אתם זה אני), אז מי שקרא תודה. ולכו להופעה של בוטניק, נראה לי שהז'אנר שלו הוא "רוק מתקדם קיבוצניקי". יונתן כהן

למעלה