סקר חדש לחרדל"ש

סקר חדש לחרדל"ש

למדת בבית ספר או בחיידר? למדת שחיה, אם כן היכן? למדת אנגלית וחשבון בסיסי, אם כן היכן? האם אתה חושב שבית הספר בו למדת הקנה לך כלים לחיים? רצוי לציין אזור בארץ.

כי ככה...

לפי סגנון השאלות חשבתי שהן מיועדות רק לחרד"לים. ולשאלתך הראשונה, כן! הידעת שיש בתי יעקב שלא למדו בהם אנגלית בגלל איזה שהוא חרם מטופש? אני למשל ביסודי הייתי צריכה לקבל שיעורים פרטייים כי בבית הספר שלנו לא לימדו בקבוצות גדולות אנגלית, לך תבין.

מתלבט13

New member
לך תבין....

לפני שמונים שנה או משהו, התחילו הציונים הרשעים לפתוח בתי ספר בירושלים, ולימדו בהם שפות זרות. עשו רבני ירושלים חרם נגד לימוד שפות זרות. היום כבר לומדים אנגלית בבית יעקב. אבל יש הורים ובתי ספר שמקפידים לא להפר את החרם ולכן אינם לומדים אנגלית בכיתה אלא בשיעור פרטי. נ"ב כותב שורות אלו החליט לכהן כרב המשיב ומסביר את מנהגי ישראל לפי מצב הרוח ומשבי הרוח. שאלות בהלכה מתוך רוח טובה וחיובית לדת, ייענו בברכה. כופרים אפיקורסים וליצנים לא ייענו.

rigoletto111

New member
אני חושב שכדי להקל על תשב"ר

ומאידך לא לפגוע בחרם שתיקנו קדמונינו, יש ללמד אנגלית ב"שינוי", דהיינו לכתוב אותה מימין לשמאל

חרדל"ש דנדש

למדת בבית ספר או בחיידר? בחיידר למדת שחיה, אם כן היכן? כן. כמה פעמים בכמה מסגרות. אל אני לא מכניס ת'ראש למים
למדת אנגלית וחשבון בסיסי, אם כן היכן? אנגלית לא לימדו אצלנו בחדר. למדתי אנגלית בבגרותי. חשבון לימדו אצלנו ברמה בסיסית. לא לימדו משוואות עם נעלמים ולא שורש וחזקה ומובן שלא למעלה מכך. למדתי מתמטיקה בבגרותי בלימודים אקסטרניים וקצת מעבר לזה. האם אתה חושב שבית הספר בו למדת הקנה לך כלים לחיים? החדר בו למדתי הקנה לי כלים לחיים. החדר בו למדתי לא הקנה לי "מספיק" כלים לחיים. בעיקר בכל הקשור להשכלה במקצועות שאינם קודש. רוב ואולי עיקר החוסר אינם בשנות היסודי אלא בשנות התיכון שבו לא למדתי אלא בישיבה קטנה, שבה לומדים לימודי קודש בלבד.

למעלה