סקר חדש ודיון

שיפטר

New member
אמריקאים...

כל מה שאתה אומר אלו עובדות ואין ויכוח לגביהן. מה שכן יש להתייחס אליו (שוב) זה היתרון הטכנולוגי של הרכב. בפייקס פיק זה בלט פי כמה מאשר במרוצי הראלי הארופאים. מה משתמע מפייקס פיק של שנות ה-80 ? משטח בעל רמת אחיזה נמוכה (עפר, חול, כורכר, חצץ), מערכת AWD מתקדמת... בפייקס פיק שלטו עד אז קבוצות שהריצו רכבים אמריקאים, המוסטאנג למשל שלטה שם כמה שנים...כמה שנים עד שנכנסו הארופאים ובראשם אודי עם הקוואטרו ועשו להם בית ספר. לאמריקאים לא היה דבר לעשות בנידון, אף אחד לא חשב על הנעה כפולה או טורבו - הם עדיין השתמשו בקרבורטורים!!! אבל זה כבר לדיון אחר. בוא לא נסטה מהנושא המקורי. את המורשת של מישל מוטון לא ישכחו, אבל גם לא את העובדה שזה לא היה בדיוק קרב הוגן... אגב, גם היום יש נהגות ראלי מוצלחות שאני מניח שנותנות השראה לנשים אחרות להשתלב בספורט כמו יוטה קליינשמיט שנוהגת על פולקסוואגן טוארג, ונהגה בעבר על הבאגי של שלסר ובקבוצת מיצובישי ובהחלט מוצלחת ומביאה תוצאות. אפילו בראלי קרוס אשקלון נהגו נשים: שרון אבר על פיאט 127 ואביבה זייקמן על מיני מיינור וסיגל (שכחתי את שם משפחתה) על דייהטסו שרייד שהשתתפה כבר במרוצים הראשונים באשקלון. ארנון.

condason

New member
טכנולוגיה

אני אתן לך משפט אחד שנראה לי שממנו תבין את הכוונה שלי: [באדיבות מוטי מיאטה] "אם אתה לא יודע לנסוע מהר עם 90 כ"ס, 900 כ"ס לא יעזרו לך.." אז אני לא יודע אם להגיד קרב הוגן או לא [כי פשוט לא חייתי את זה באותה תקופה - הייתי בן שנתיים
], אבל אני כן יודע להעריך אותה, בכדי להגיע להישגים כאלה עם מכונית כזו [נטולת עזרים אלקטרוניים כמו היום, בקרת אחיזה וכו'], לא מספיק רק מכונית חזקה - צריך גם כישרון ויכולת מצד הנהג/ת.

שיפטר

New member
אין ספק שיש כישרון

אבל יש גם דיפרנציאלים מוגבלי החלקה, ניהול מנוע וטורבו ממוחשבים, דיפרנציאל מרכזי בעל חלוקת מומנט משתנה בין הסרנים ועוד מיליום דברים שנשמעים מפוצצים אבל בסה"כ עוזרים להשאיר את הרכב על הכביש. כישרון אין ספק שיש. אבל תן למוטי מיאטה עם 90 כ"ס ושלח אותו לעלות למסלול. תקרא לו גם שומאכר והוא עדיין לא ינצח או יקבע זמן הקפה מרשים. אנחנו מבינים אחד את השני, זה בסדר

talba3

New member
כמובן יש...

אתה אחותי לירון בן-ארי שלקחה גם במירוץ האחרון של העונה שעברה מקום שלישי :]

BaZbAzOn

New member
../images/Emo45.gif

לא חסרות דוגמא לנהגות שהוכיחו את עצמן ולירון היא גם אחת מהן
טל ברוך שובך!

BaZbAzOn

New member
../images/Emo22.gif עוד נושא למחשבה../images/Emo27.gif

גם לפי תוצאות הסקר הזמניות וגם לפי התשובות אפשר להבין שיש הבנה בנוגע ליכולת של נשים להשתלב בספורט המוטורי. גם אני משוכנע שבקארטינג ובראלי (ובטוח בעוד ענפי ספורט אחרים) נשים אכן יכולות להשתלב וכפי שנאמר כאן הדבר כבר הוכח. עכשיו נשאלת השאלה האם ברמות היוקרתיות יותר של הספורט (פורמולות למיניהן) נשים גם יוכלו להשתלב מטעמים של חוסן וכוח- האם הן יכולות להתמודד, גופנית, עם מהירויות של 200-300 קמ"ש; האם הן מסוגלות להחזיק על כתפיהן 4 ג'י ובו זמנית לנהוג; האם הצוואר (האיבר שחשוב שיהיה הכי מחוסן) שלהן יכול להיות מוצק ועבה מספיק; ומספר שאלות נוספות. ואם מישהו יכול לתת דוגמאות של נשים שהתחרו ברמות האלו... תודה!

קתרין לג'

מחר הנהגת קתרין לג' תשתתף בטסט של קבוצת מינארדי ותנהג במכונית F1. אני לא חושב שצריך להוסיף הרבה.

BaZbAzOn

New member
../images/Emo2.gif

דרור, קודם כל- Welcome. מי זו? איזה עבר מוטורי יש לה? היא מאיימת על הכסא של ניסני שלנו? תודה

condason

New member
../images/Emo41.gifכתבה קצרה עם סרטון

באתר Ynet שאלה שעלתה לי בראש: איך היא שמה כפפות על הידיים, זה לא הורס לה את הבניה של הציפורניים?!

שיפטר

New member
כוח נשי

ראית פעם באולימפיאדה את המטילות כדור ברזל ? או המרימות משקולות? הצוואר שלהן בהיקף של האגן שלי.

condason

New member
נשים באולימפיאדה

מה עם הטלת כידון?! נראה לי שעם חץ וקשת אני לא אצליח להגיע למרחק שהן מגיעות עם הכידון..

שיפטר

New member
רעיון ../images/Emo124.gif

לכל מסלול יש את "הנהגת" שלו, אפשר לקחת את כל הבנות ולעמת אותן במרוץ (או אפילו סבב מרוצים) ולראות מי הכי טובה. מה אתם אומרים ?

talba3

New member
ומה עם לירון בן-ארי?

איך שחכתם את אחותי: לירון בן-ארי? היא השתתפה בהצלחה רבה (מקום חמישי כללי) בכל עונת ליגת אלפא קארטינג 2005, בקטגוריה הכי קשה - בסניורים.

Lironbenari

New member
לירון בן ארי

שלום לכולם... אני כרגע בטיול של אחרי הצבא... בתאילנד... כן אני מאוד נהנת... ובעוד כמה ימים אני נוסעת לפאטייה- שם אני הולכת לנהוג בקארטינג שתי פעימות.. רציתי לנצל את המעמד ולהגיד שכדאי מאוד לאנשים שכותבים פה שירשורים...לאמת את העובדות ולא להשאיר אף שם מאחור... כי אני אישית.. הייתי ממש מופתעת שהשם שלי לא נכלל אפילו בטעות פה... אז לכל הקוראים... עד שיש נהגות בספורט המוטורי בישראל ובקארטינג בפרט... אל נא תשכחו כמה מהשמות... ואני רוצה להזכיר גם את זהר(מצטערת אני לא זוכרת את שם המשפחה שלה) שמתחרה באלפא קארטינג- ליגת צפון. תודה לכולם... לירון בן ארי, שבט מנצח לא מחליפים.

למעלה