סקר חדש ודיון

BaZbAzOn

New member
סקר חדש ודיון

בעקבות נצחונה המרהיב של אדווה דדון (בת 13 וחצי) במרוץ ברחובות ולאור הישגיה של בר אדיב בשנה האחרונה ושל דורית נחום, ליאת גדז' ועינת מנשה בקארטינג 4 ו-2 פעימות בעבר עולה השאלה- היכן המקום של המין הנשי בקארטינג? א. כולכם מוזמנים להצביע לסקר (לחיצה למעלה על לשונית "סקר"). ב. דיון- הסטיגמות והעבר יצרו מן הפרדה בין גברים לנשים בכל הקשור לספורט. ביוון העתיקה הנשים בעיקר דאגו למכור יין ואוכל במשחקים האולימפיים ולא הורשו להשתתף בענפי הספורט שנחשבים קשים מדי. עד היום, עושה רושם, שאין שוויון בין נשים לגברים בכל הקשור לספורט. אך כיום, נשים משתלבות בענפי ספורט מתוקנים ופופולריים אם כי יש הפרדה מוחלטת בין המינים (ליגת נשים וליגת גברים) ואין מאבק בין גברים לנשים. השאלה היא מדוע. הסיבה (או לפחות על הנייר) היא שמבנה הגוף של הנשים פחות מתאים לספורט בגלל שספורט זה קשה ולספורט צריך שרירים וזה לגברים יש יותר. אך יש ענפי ספורט שאינטיליגנציה והבנת ספורט גבוהה יכולה לחפות כל כך, לכן כל אחד ואחת, לפי רמת השוביניזם והפמיניזם שלו ייתן את הפרשנות שלו, כמובן, אך השאלה יותר עמוקה מכך. ובכל מה שקשור לקארטינג- עינת מנשה התחרתה במרוצי 4 ו- 2 פעימות כשהקארטינג היה בחיתוליו בארץ (שנות התשעים) והפגינה ביצועים שלא ביישו אף נהג זכר ברמה הגבוהה ביותר. ליאת גדז' זכורה כמתחרה בעיקר ממסלול "ספורטקארטינג" בנתניה צפון, מסלול OUTDOOR הזכור לטובה שנסגר לפני שנים עברו והשתלבה יפה בין הנהגים המקומיים. דורית נחום היתה מכורה לקארטינג ומתחרה קבועה במסלול הנוסטלגי TOPKART בצפון-מערב ראשל"צ, גם הוא מסלול OUTDOOR שנסגר לצערם של הנהגים. דורית התחרתה בליגת הסניורים, ניצחה מרוצים, זכתה בפודיומים ותרמה רבות לספורט, לימים היתה ממנועי עמותת הקארטינג וזכתה על פועלה, בשיתוף עם דוד מנשה, בפרס "איש השנה בקארטינג" לשנת 2001 כשהיא המועמדת היחידה ולמעשה, בין כל הנשים שהשתלבו בקארטינג היא החידיה שהראתה את כוחה ותרמה לקארטינג בכל הנושא הניהולי שכביכול, לפי הסטיגמה והעבר, מתאים יותר לנשים. בימים אלו, המין הנשי מיוצג נאמנה על ידי דור העתיד- בר אדיב הדהימה את כולם במרוץ הראשון בחייה בהרצליה כשניצחה את יואב גולדבוים וליאב בן-רובי, שניים מהמתמודדים על האליפות דאז. לאחר מכן החלה למלא את ביתה בגביעים ממרוצים בפ"ת ומהליגה הארצית וכיום היא מתחרה בליגת ה"פורמולה-ימהה" 2 פעימות יחד עם נהגים זכרים. אדווה דדון הגיעה יחד עם אחיה עידן לקארטינג ומאז זהו רומן שלא נגמר מבחינתה. היא חושבת על קארטינג כל היום ומתאמנת הרבה, במרוצים היא מפגינה נחישות ולחימה ואתמול כאמור, היא זכתה בהישג הממשי הראשון שלה- נצחון מרשים על פני נהגים כמו עומר מנור ואלון דאי. ברור שהקארטינג בארץ, במהותו והגדרתו ולא בחומריו, הוא חובבני ולא מקצועני כמו בחו"ל, אך גם בחו"ל אנחנו לא ערים לא לליגת נשים ולא לנשים עם הישגים מרשימים והשאלה היא למה? האם זה הכוח הפיזי הפחות? האם זו הסטיגמה שנשים נוהגות פחות טוב על הכביש ולפיכך גם על המסלול הן יהיו פחות טובות? האם זה חוסר מודעות של הנשים? האם זה מפני שנשים צריכות לנהל ולהאכיל את הנהגים במשפחה ולא להתחרות? ובכלל, היכן המקום של הנשים בקארטינג ובספורט המוטורי בפרט? האין אינטיליגנציה והתמצאות בספורט לא עדיפות על כוח פיזי? הדיון שלכם, אל תשכחו להצביע לסקר.

shaymaker

New member
לדעתי

לא צריך להיות שום הבדל בין המינים בספורט זה ובכלל ברוב ענפיי הספורט, וזו לא סתם דעה זו עובדה! יש נשים/בנות/נערות שמצליחות בקארטינג ובענפיי ספורט אחרים, ובקרוב תצטרף עוד בת לליגת הצפון (בתור התחלה) ותאמינו לי היא לא פחות טובה מכמה נהגים חדשים שאני מכיר...

א ס1

New member
תיקון

תיקון קטן יניב... בחול יש ליגה לנשים /: יש בארצות הברית גם נהגת שמתחרה באליפות הקארט (מאין מכוניות הדומות לפורמולה) ולגבי מה שאמרת על הנשים אז אני זוכר את דורית ואת עינת והן היו אחלה של נהגות אני לא רואה הבדל בין גבר שמתחרה לבין אשה כי תאכלס אין פה שום יתרונות לאף אחד אולי לנשים יש יתרון קטן ( משקל + יכולות להתרכז לקצת יותר זמן ויותר סבלנות חחחחח )

בנים ובנות שווים בקארטינג..

.. ובענפי ספורט רבים נוספים!! ואני חושבת שהבנות הוכיחו זאת..

condason

New member
אכלת פלפל - שתה מיץ

אם נהיה רציניים לרגע, לא מעט נשים הוכיחו ולא בפעם אחת, שיש להן את זה והן מסוגלות להיות שוות לגברים בענף. לא חסרות דוגמאות לכך, די אם אזכיר את מישל מוטון שזכתה באליפות העולם לראלי בשנות ה-80 [כן אני יודע, על חלקכם עוד לא חשבו או תיכננו בכלל
] אז על 4 גלגלים ראינו לא מעט הצלחות גדולות, אבל על 2 גלגלים - הנשים לא הצליחו להגיע להישגים, אז זה קצת סותר את מה שכולנו כל כך תמימי דעים - שלנשים יש יכולות שוות כשל גברים [זה בגלל שאין להן ביצים, סתם סתם אני צוחק
] בכל מקרה, אני סבור שזה סך הכל תלוי בבן אדם עצמו ולא חשוב אם זה גבר או בחורה, ילד או ילדה. לא סטיגמה ולא בטיח. כמובן שלא מספיקה רק השקעה עצמית, בכדי להגיע לרמה גבוהה צריך גם [בעיקר] כישרון ולהראות מנטליות נפשית וקור רוח גם כשלא כל כך הולך. בתיאוריה הכל טוב ויפה, ת'כלס בשטח, כמה נשים כאלה ראיתם?! אני רואה אותן בעיקר בקניון עושות קניות או ציפורניים.. חוסר מודעות - אני לא חושב, חוסר התעניינות - זה יותר מתאים.

שיפטר

New member
נשים בספורט המוטורי

על פניו לא ניכר שום הבדל משמעותי שיגרום לפער הישגי בין נשים לגברים, המציאות מצביעה אחרת ואנו רואים שגם הנהגות הטובות ביותר הצליחו להתבלט, אך לא לנצח באופן מוחץ. השאלה שאני שואל את עצמי היא למה זה? האם בגלל שנשים הן נחותות מטבען? או אולי עיצוב חברתי וחינוך גורם לפער הזה. סה"כ צריך להבין שעיצוב האופי של גבר ואישה הוא שונה מאוד, ומי שלא מבין על מה אני מדבר מוזמן לפתוח כל ספר סוציולוגיה... ניסוי מעניין יהיה לקחת תינוקת נקבה ולחנך אותה את אותו חינוך של ילד זכר, גם בנפש וגם בגוף. מה יהיו תוצאות של ניסוי כזה? האם הסיכויים שלה להצליח בתחומי ספורט שונים יגדלו ? או שאולי היא תגדל להיות נקבה במין וזכר באופי ? בעקבות הדיון הזה שוחחתי עם דוד, ועלתה עוד נקודה מעניינת: עינת ואיציק מנשה קיבלו חינוך מוטורי דומה, שניהם קיבלו טיפוח והזדמנויות, עם נטיה לצד עינת על מנת לבצע "אפליה מתקנת". התוצאות לפניכם: עינת הגיעה להישגים המרשימים ביותר בין הנשים בארץ, מקום 2 באליפות הארץ ב-4 פעימות, כאשר טובי הנהגים מתמודדים מולה (איציק שחר, איציק מנשה, חן רוזן ועוד כוכבים), ולאחר מכן ב-2 פעימות עלתה לפודיום לא פעם ולא פעמיים, שוב מול הנהגים הטובים ביותר שבנמצא. אבל בסופו של דבר איציק הציג יכולות גבוהה יותר על בסיס קבוע. שוב חומר למחשבה... שימו לב גם למה שקורה (כמו עכשיו) כשבחורה מגיעה לפודיום (שלא לומר לראש הפודיום), הרבה רעש והמולה. האם זה לכשעצמו לא מצביע על משהו ?? נ.ב לגבי מישל מוטון, אכן זכתה באליפות העולם אבל חשוב לזכור על מה היא נהגה ועל מה הנהגים האחרים...מכוניתה, האודי קוואטרו, הייתה בעלת הנעה 4X4 ומנוע מוגדש טורבו, שהיה קפיצה טכנולוגית אדירה ביחס למתחרים. ודי לצטט את וולטר הול, אחד מגדולי נהגי הראלי בזמנו ושגם נהג על האודי קוואטרו: "גם אם קוף היה נוהג ברכב הוא היה מנצח!". אימרה שוביניסטית לכשעצמה, אבל אלו העובדות. לסיכום, כל עוד יהיו הבדלים בחינוך, יהיה מאוד קשה לסגור את הפער הזה. אולי, ובהנחה שיהיה שינוי, הנכדים שלנו יוכלו להנות מהשינוי. כל זה כמובן לא גורע מהישגיה של אדווה דדון, שהיא נהגה מוכשרת ומוצלחת ושבגללה כמובן נפתח הדיון
המשך דיון פורה, ארנון.

BaZbAzOn

New member
עם איציק שחר ויניב מינק

אלון דאי גם יגיד לנו מאיזו עונה.

שיפטר

New member
מתנצל

אבל לא מצאתי תמונה של דורית נחום ובר אדיב. מי שיש לו מוזמן להעלות.

balkanyi

New member
שלום לכולם תודה למנהל הפורום שהזמין

את חברי פורום חיפושיות להתארח אצלו. אני אישית חושב שנצחון זה עיניין של אופי בלבד ולכן גם נשים יכולות להשתלב בכל ענף ספורט בכל הדרגים .

BaZbAzOn

New member
ברוכים הבאים!

שמחתי להזמינכם ומודה לכם שהצטרפתם לדיונים! שאלתי אליך היא- אם זה עניין של אופי מדוע אין בכל זאת שוויון? רואים שנשים יכולות להשתלב אבל זה לא קורה בפועל. למה? ושוב ברוכים הבאים

balkanyi

New member
אני חושב שספורט בארץ מנוהל ע"י

עסקנים ותקשורת שלא מתעסקים בעיקר ,ואני אסביר, תראה למשל את הספורט המוטורי שזוכה לאהדה רבה בכל מיני אירועים אם זה בשבתות או בחגים אך ארועים אלו לא מתוקשרים מספיק רק בערוץ הספורט על בסיס שידורים חוזרים (שלא מבישים את כמות השידורים החוזרים של בית ספר לשוטרים בערוץ הסרטים)...אין מספיק ספונסרים אין פרסום ואין מתקנים . אני למשל מתבאס שאני לא יודע מתי האירועים הללו מתקיימים , אני מתבאס בתור חבר במועדון מוטורי שלא מכבדים את המועדון במתקני קארטינג למינהם , שלא מידעים אותנו על אירועים מוטורים . לפני כמה חודשים היה אירוע בלטרון שבו נאספו רבים מהתחום המוטורי בארץ והמטרה הייתה "שיראו" שהעם רוצה ספורט מוטורי לא הראו את זה בחדשות ואפילו ערוץ הספורט לא היה שם. אז אחרי כל זה איך אתה רוצה שישקיעו בכדורסל נשים , כדורגל נשים וכו' איך אתה רוצה שאני האזרח הקטן ידע מי זאת אדוה דדון ? אני בטוח שאם היה ילד פלא במכבי ירוחם שעבר חצי מגרש והבקיע גול היו מראים את זה בחדשות הספורט ועוד היו אומרים הכוכב הבא .

BaZbAzOn

New member
חוסר מודעות

זה מה שאתה אומר. וזה נכון לחלוטין. ולדעתי זה לא קשור למי שמנהל את הספורט אלא לישראל עצמה... אין פה תרבות מוטורית ומי יודע מתי תהיה.

balkanyi

New member
זה מי שמנהל את הספורט

אם למנהלי הספורט היה את הכוח להחזיר למשל את הכדוגל לארץ למרות שהארופאיים התנגדו אז אפשר להזיז הר כשרוצים. אני למשל חושב שברגע שיעשו בנגב וברמת הגולן מסלולים ברמה עולמית זה יעשה טוב לכולם , אבל אני לא רוצה להסיט את הדיון.

יניב

איך שולחים את התמונות לפלאפון? כאילו רק את התמונות שאתה מעלה אפשר לשלוח אבל שאחרים מעלים אי אפשר.. תראה למשל את התמונה של הפודיום [שלי של עומר ושל אלון] אי אפשר לשלוח... איך יהיה אפשר?? תודה מראששש... ותודה על כל הברכות ..

BaZbAzOn

New member
הממ...

האמת, שבכל הבבל"ת הסלולרי הזה אני לא כל כך מבין, לא ידעתי בכלל שאפשר לשלוח תמונות לפלאפון
אני אנסה לברר דרך המנהלת של הפורומים איך עושים זאת. ונ.ב- להבא כשאת כותבת משהו שלא קשור לנושא כדאי לכתוב בנושא ההודעה "נצל"ש" (=ניצול שרשור, שכן את מנצלת שרשור מסוים בכדי לכתוב משהו אחר
).

condason

New member
וולטר רוהל

Walter Röhrl אכן היה נהג גדול בפני עצמו ואמירות שובינסטיות כגון אלו בהחלט היו מנת חלקו אחרי שבחורה נתנה לו בראש [ובנינו - מי יכול להאשים אותו
]. הראת לא מעט ידע, אז אני מסיק מזה שאתה מודע ליכולות של מכוניות GROUP B ועד כמה קשות לשליטה הן היו, כך שלא מספיק להיות קוף - צריך גם כישרון ויכולת, ואם מישל מוטון הצליחה לנצח בנוסף גם את מירוץ טיפוס גבעה הבינלאומי Pikes Peak פעמיים למרות אמירות שובינסטיות נוספות שהתקבלו מהמתחרים שלה למירוץ, זה מראה על יכולת לא מבוטלת ובעיקר מנטליות של ווינר(ית). בסך הכל אני מסכים עם כל מה שרשמת - אבל לגבי הגברת מישל אני חושב שקצת פיספסת, לדעתי היא הייתה חלוצה בתחום ופתחה את הדלת ללא מעט נהגות שלא האמינו בעצמן.

למעלה