סקר חדש ואקטואלי:

כריכרכה

New member
סקר חדש ואקטואלי:

האם הייתם מתחילים לקרוא את הסדרה אילו הייתם חושבים שהיא לא תסתיים (כבמקרה של ג'ורדן, למשל)?

n0 id3a

New member
אני לא יודע. אחרי שאני יודע איך הסדרה,

קשה לי לחשוב אובייקטיבית. ואגב- במקרה של ג'ורדן היא אמורה להסתיים. הוא השאיר רישומים, והוראות לגבי איך הוא רוצה שהסדרה תסתיים (והוא הספיק לכתוב חלק מהספר)..

רגע? ג'ורדן מת?

שמישהו יתן לי מידע דחוף! בכל מקרה אני חושב שגם אם הסדרה לא נגמרת היא מספקת חומר קריאה משובח מאין כמוהו.

n0 id3a

New member
וואו, אחי.. איפה אתה חי..

זה קרה לפני די הרבה זמן... http://www.numenore.org/fantasy/new.php?id=17 ואגב, עכשיו מסתבר שטרי פראצ'ט חולה באלצהיימר...

בכל זאת יש הבדל

ארבעת הספרים הנוכחיים של שא"ק זה עדיין לא 20 הספרים של כישור הזמן. לקרוא סדרה של 20 ספרים ולדעת שלא יהיה לה סוף, זה לא הייתי מוכן. אבל ארבעה, במיוחד אם אני מקבל מכל עבר המלצות עליהם, אני חושב שהייתי מתחיל ומקווה שימצאו יום אחד סופר צללים שיסיים אותה לפי רשימות שהשאיר הסופר. בכל מקרה, עדיין לא הגענו למצב הזה בשא"ק והבה נקווה שגם לא נגיע

nedisrael

New member
בכישור הזמן יש 10 כרכים

זה שאופוס פיצלו את כולם ל-2, לא הופך את הסדרה ל20, בדיוק כמו ששאוש"ק היא לא באורך של 7 ספרים.

R o t e m O p

New member
צודק. אבל גם 10 כרכים זה המון...

אם לא להגיד מוגזם...כי זה לא שקורה משהו ממש חשוב בערך 7 כרכים...וגם ככה כל הרעים קמים לתחייה וצריך להתחיל להרוג אותם מחדש וחוזר חלילה. ולרמה הזאת מרטין באמת עוד לא הגיע.

אריאנא

New member
כן.אם כי אם הייתי מתחילה עכשיו-

מן הסתם הייתי צריכה לחכות פחות זמן לספרים הבאים שייצאו בסדרה

לגוטל

New member
כן

אפילו רק השלושה ספרים הראשונים נתנו לי כל כך הרבה הנאה. עלילה מותחת ומפתיע, רעיונות ודמויות נהדרות ומה לא? פשוט חוויה של קריאה... בלי קשר להמשך או לא מבחינתי

Moiraine

New member
תלוי. ואישית חושבת שכן.

1.קודם כל מה הביקורות שיש על הסידרה. 2.כמה מהחברים שלי קראו אותה כך שיכולים להמליץ לי אם לקרוא או לא. 3.כמה ספרים יש כבר בסדרה וכמה עוד מתכוננים לצאת. 4.מה הגיל של הסופר. 5.אם הוא חולה באיזו מחלה שיכולה להאיץ את המוות שלו. יש עוד מלא שאלות שאפשר לשאול ותלוי באיזה ספר מדובר. בכל מקרה כל הדברים שנאמרו לא הרתיעו אותי לקרוא את כישור הזמן וששאו"ק. אומנם עצוב לי שלעולם לא אקרא את הספר האחרון שנכתב בשלמותו ע"י ג'ורדן אבל לפחות הוא השאיר מספיק חומר כדי שברנדון סנדרסון יוכל לכתוב את הספר האחרון. וכולי צפיה לספר הזה ובתקווה שיהיה טוב. ואומנם מעצבן לא לדעת את הסוף אבל אני חושבת שבכל זאת הייתי מתחילה לקרוא סדרות שלא גמורות אם אחת מהשאלות 1-3 יענו בצורה משכנעת.

למעלה