סקר חדש- ההתכנסות.

ואתה מדבר כמו תלמיד יסודי

"אתה פריק!", "אתה ערס!", הבנו שאתה מעולה בהגדרות. איזה חבל שלפעמים גם צריך להעמיד תוכן בתפיסת עולם, הא?

ערב רב

New member
זו, אגב, עוד הצלחה שלי

הצורך של יובלאישמרכז בהגנת נוער מרצ רק מחזק את טענתי.

מתי הגנתי על נוער מרצ?

לא זכור לי שהגנתי על אף אחד, ברור שאני מסכים איתם בנושאים מסויימים ובנושאים אחרים מאד חולק עליהם.

ערב רב

New member
ניסוח השאלה שלך מטעה

הדיכוטומיה הזו בין "ההתנחלויות הבלתי חוקיות" ל-"גושי ההתיישבות הגדולים" חסרת כל בסיס טרמינולוגי ומציאותי.

../images/Emo45.gif

בדיוק כפי שאין מאחזים חוקיים ולא חוקיים. הכל לא חוקי בדיוק באותה המידה.

לא בדיוק.

אני מאמין שקיימים הבדלים מינוריים בגלל הכרונולוגיה של ההתיישבות. אבל באופן כללי, אני מתנגד לפינוי אנשים מביתם בכוח, ותומך בהחלפת ריבונויות. כל ההתנחלויות יועברו לידי המדינה הפלסטינית שתקום ותושביהן יקבלו אזרחות פלסטינית ושיוויון זכויות מלא, ללא הפרדה גזענית. פרט כמובן לאנשים שיוכח שגנבו שטחים במסגרת הכיבוש, הם (כמו צה"ל) יאלצו לעזוב את פלסטין.

ערב רב

New member
באיזה מקום בעולם שמעת על קשר

בין עבירות רכוש לזכויות הגירה? כלומר, גם אם נניח שמישהו גזל רכוש (קרקע), מה הקשר בין זה לבין זכותו לחיות ביש"ע? אם מישהו גנב, שיעמידו אותו לדין על גניבה, אינני מכיר מדינה בעולם שמגרשת גנבים. זו נקודה חשובה כי בהרבה טיעונים בעד גירוש המתנחלים ישנה קפיצה חסרת בסיס כזו "המתנחלים גזלו רכוש -> דינם גירוש".

לא, לא הבנת

לא דיברתי בהכרח על הגירה, אבל אותם אנשים יאלצו להחזיר את בתיהם, ולכן לא יוכלו לגור בפלסטין, אלא אם כן הם ממש יחליטו שהם רוצים לחיות שם למרות שישראל מוותרת על זכותה על אותו מקום.

רעיון נהדר!

עכשיו כל מה שצריך הוא לשכנע את הפלסטינים לקבל לתוכם את האוכלוסיה הזאת. קלי קלות.

לא זכור לי שאמרתי שזה יהיה קל.

אבל מצד שני, כולנו מכירים את הפתרונות הקלים ואת תוצאותיהם.

למעלה