סקר חדש בפורום!!!

סקר חדש בפורום!!!

הסקר עוסק בשאלה האם אתם תומכים או מתנגדים לצירופה של מפלגת הבחירה הדמוקרטית לרשימת מרצ. מי שמצביע משפיע! אתם מוזמנים לשרשר להודעה זו עמדות נוספות שלא הוצעו כאפשרויות, ובכלל לפתוח דיון בשאלה המועלה בסקר. בברכה, מאור, מנהל פורום זמני (וממש מתלהב מזה!)

אתה לא לבד אביב

גם אני לא שמעתי על הבחירה הדמוקרטית והייתי רוצה לדעת עליהם.

Roobie

New member
אז ככה:

ח"כ רומן ברונפמן וח"כ אלכס צינקר היו חלק ממפלגת ישראל בעליה של ח"כ נתן שרנסקי. עם הזמן המפלגה הפכה להיות יותר ויותר ימנית, עד שצינקר וברונפמן החליטו לפרוש ממנה בשל היותם בעלי דעות שמאלניות. התוצאה של הפרישה שלהם היתה שישראל בעליה ירדה מ-6 ח"כים לארבעה, דבר שגרם לכך שח"כ יולי אדלשטיין נאלץ לותר על תפקיד שר הקליטה בממשלת ברק (לפי מפתח הח"כים לשר של ברק באותה תקופה). בכל אופן, המפלגה זוכה גם ע"פ הסקרים לשני מנדטים מקרב הציבור הרוסי, מה שאומר שיש לא מעט שמאלנים בקרב מגזר העולים מחבר העמים ולא כולם מחזיקים בדעותיו של נתן שרנסקי (או יותר גרוע מזה, אביגדור ליברמן). ח"כ יולי אדלשטיין נואם בלא מעט מעצרות השמאל. וזהו :)

הגינגי

New member
וואלה

אם יש סיכוי שהם יעברו את אחוז החסימה אז לפי דעתי עדיף שהם ירוצו לבד או במסגרת העבודה כי אני פוחד שמפלגה קיצונית כמו מרצ תרתיע את העולים מהמרכז הפוליטי והשמאל המתון כביכול להצביע אליהם.

Roobie

New member
ואתמול הודיעו

שתקום מפלגת עולים שמאלית חדשה, בראשות ח"כ אלכס צינקר - אותו שותף של ברונפמן שעזב את הבחירה הדמוקרטית.

Carl Freeborne

New member
שני הסימונים העליונים בסקר זהים

כן, מאור... אני יודע שהם לא אותו דבר.... אבל מי שתומך בראשון יתמוך גם בסימון השני ("שתי מפלגות זהות" וגם "כדאי שיחבירו כי הם יביאו קולות") אי אפשר לבחור בין שניהם.... כי זה למעשה אותו דבר...

יש בזה משהו...

אם תהיינה עוד טענות אני מבטיח לחבר את התשובות. ובעניין הבחירה הדמוקרטית: זו מפלגה שהקים רומן ברונפמן, פליט ישראל בעליה. אני לא יודע הרבה על עמדתה בנושאים שונים. כל שידוע לי הוא שהמפלגה חברה בקואליציית השלום ושברונפמן תומך בסרבנות (עמדה שהוא יהיה חייב לא להפיץ על מנת שהמוניטין של מרצ לא ייהרס).

למעלה