סקר חדש בפורום!

ערן1987

New member
סקר חדש בפורום!

אז בעוד חודש בדיוק תסתיים לה שנת 2012 והגיע הזמן לשאול: איך הייתה שנת 2012 מבחינה מוסיקלית? נהניתם ממנה? סבלתם?

ענו בעמודת הסקר איך הייתה שנת 2012 שלכם וכמבן הרחיבו כאן מה אהבתם, מה לא אהבתם, מה פוספס ומה היה מדהים. יאללה, להתפרע!

הצבעתי ''בינונית'' וההסבר שלי:

שנה עם סיגלים גרועים ואחלה אלבומים. לא בטוח עד כמה אני אקח את המוזיקה שאהבתי יחד איתי בשנים הבאות אבל בסך הכל די נהניתי.
היו תקופות משעממות מאוד ותקופות חזקות יותר (במיוחד ספטמבר - עד עכשיו).
השנה נכנס הטרנד של הפופ הרך, הקאנטרי והאלטרנטיבי (נקרא לזה ככה) יותר חזק עם אמנים כמו לנה דל ריי וגוטייה (עם Somebody That I Used to Know) וגם להקות כמו fun. (עם We Are Young), כמו כן גם טיילור סוויפט נכנסה חזק יותר השנה, וזה לא ממש כוס התה שלי. לרוב הסינגלים והלהיטים הגדולים שיצאו השנה לגמרי לא התחברתי.
גם השנה הדאנס-פופ הטראשי המשיך להכות גלים וחבל שהעולם לא פותח את הראש ומתקדם למשהו יותר מעניין ומתקדם. אפילו ריהאנה מלכת הטרנדים התייאשה ועשתה אלבום שהוא ברובו בלדות ו- R&B אלקטרוני כזה, עדיין מיינסטרים מובהק אבל לא משהו שרגילים לשמוע ביום יום ברדיו.
אני מקווה ש- 2013 תהיה יותר מעניינת ואני מאוד מחכה לשמוע את האלבום של גאגא למרות שאין לי ממש הרגשה טובה לגביו ולגבי ההצלחה שלה השנה.

כמו שאמרתי בהתחלה, יצאו אחלה אלבומים השנה ובעיקר בתקופה האחרונה לכריסטינה, אלישיה קיז, ריהאנה שהביאה אחלה ''אלבום שנתי'', נלי פורטדו שנכשלה (אבל אז מה?), פינק, מרינה והיהלומים כמובן (עשתה לי את החצי הראשון של השנה), גוסיפ, לנה דל ריי ועוד כמה אלבומים נשכחים מתחילת-אמצע שנה שאחזור אליהם לפני המצעד השנתי שאכין.

אבישי ר

New member
מסכים עם רוב הדברים שהוא אמר.

רק שאני חושב שזאתי שנה ממש גרועה וזאתי הייתה לגמרי השנה של ניקי מינאג' ובואו נודה בעובדות, האלבום האחרון שלה ממש גרוע.
רק 4 האלבומים שיצאו החודש 'הצילו' את השנה, אבל זה עדיין לא מספיק בשביל לכנות אותה כשנה מוצלחת.
ב2013 כל הזמרים הגדולים יעשו קאמבק ומצפה לנו שנה מאד מעניינת במוזיקה.

לגמרי האלבום האחרון שלה היה גרוע.

עם הזמן אני מבין את זה יותר. אין לי אפילו חשק לשמוע את ה- Re-Up.

אבישי ר

New member
ההדרדרות מאלבום חזק כמו "Pink Friday"

לשירים כאלו, שזה בסדר אם היא הייתה משאירה אולי שני שירי דאנס/פופ, כמו "Starships" ועוד אחד משירי הפופ - אבל לא, זה חצי אלבום וזה יותר דומיננטי ומושקע מהשירי ראפ, שזה מה שבנה אותה. אז זה מבחינתי כישלון.

ה-Re-Up דווקא נחמד. "I'm Legit" מטורף, "High School" ממש טוב בלי הוורס של ליל ויין, "The Boys" מהטובים שלה השנה ו-"Hell Yeah" אני אוהב בגלל פארקר בעיקר.

גם השירי ראפ די רעים בדיעבד

כאילו, הם שירים נחמדים, אבל לא חזקים ומושקעים מספיק. בקיצור אלבום לא מספיק טוב.

וה- Pink Friday הראשון גם לא להיט

המוזיקה שלה לא יוצאת מן הכלל אבל יש לה כמה יציאות נחמדות.

אבישי ר

New member
אני חושב שהוא ממש טוב.

היא הביאה משהו מאוד שונה לעולם. איזה ראפרית הצליחה ככה בחמש שנים האחרונות?

ערן1987

New member
זו לא הכי חוכמה להסתכל על זה

כי אין כמעט נשים בראפ, במיוחד כשמיסי אליוט כבר לא בשטח יותר מדי זמן - ברגע שאת ראפרית ושיש לך להיט גדול אחד זה כבר הופך אותך לראפרית הכי מצליחה בשטח כי אין לך מול מי להתחרות.

Music Man XD

New member
לדעתי שירי הראפ ב-Roman Reloaded

מצוינים ברובם. יש כמה שהם חביבים וזהו, אבל יש כמה שהייתי מגדיר כחלק מהטובים ביותר שלה.

השאר (ויש הרבה מאוד מ"השאר")... ובכן...

ערן1987

New member
איך זו הייתה השנה של ניקי

אם האלבום האחרון שלה ממש גרוע? חחח

ומי אמר לחזור ב-13'?

סינגלים אחד אחרי השני, הייתה בלי הפסקה

במצעדים, לא הפסיקה להופיע ולהוציא קליפים...
שנה שעברה זאת הייתה קייטי פרי ובאופן קבוע זאת ריהאנה שעובדת כמו חמור.

ערן1987

New member
ממה שאני זוכר היו לה 2 להיטים מהאלבום האחרון

סטארשיפס ו-PTA, וזהו. כל השאר לא הצליחו, ואם אני באמת זוכר ככה אז זה לא באמת הופך את השנה הזו לשלה (מה גם שהאלבם שלה לא מכר מי-יודע-מה).

אבישי ר

New member
הכוונה שהיא הייתה מאוד דומיננטית השנה.

עם כל האינספור קליפים שהיא הוציאה, 7 (או יותר? לא סופר כבר) סינגלים שהיא הוציאה בחצי שנה. היא מאוד התפרסמה השנה, היא הייתה בכל חור. בערך תפסה את התפקיד של כריס בראון, של להידחף לכל מקום.

אני יודע שביונסה אמורה לעשות קאמבק, בריטני, גאגא, מאריה קארי, קלי ראוולנד, אומרים גם שג'סטין טימברלייק, שנה שמוצפת בחדשות/קליפים/סינגלים של כריסטינה (נקווה
), ריהאנה, אלישיה וכל אלו שציינתי למעלה. ג'יי-זי וקנייה עושים אלבום המשך ל "Watch The Throne". סולאנג' תשחרר אלבום חדש בתקווה הפעם באמת להצליח.

בשבילי לפחות, זאתי תיהיה שנה מעניינת.

ערן1987

New member
בערך 2465484 סינגלים

אבל כן, לדעתי הכמות היא זו שהפכה אותה לדומיננטית ולא האיכות.

ונראה שבהחלט מחכה לנו שנה מעניינת, במיוחד שיתוף הפעולה הנוסף של ג'יי וקנייה שאני שומע עליו עכשיו לראשונה!

ערן1987

New member
תגדיר סינגלים גרועים ואלבומים טובים

כי זה כללי מדי, אשמח אם תביא דוגמאות כדי שיותר אוכל להבין את הכוונה שלך.

ואני ממש מסכים עם מה שכתבת לגבי הטראש-דאנס, הגדרה יפה! חחח

אני חושב שכתבתי יפה מאוד למה אני מתכוון

בסינגלים גרועים ואלבומים טובים

סינגלים - היו להיטים גדולים שבשנים קודמות לא היו נחשבים יותר מדי, סתם שירים לטעמי. נתתי כדוגמא את Somebody That I Used to Know, זה היה מאוד מצחיק לראות איך מי שלפני רגע שמע עומר אדם שומע אותו ומרגיש ''איכותי'', גם We Are Young שהוא אולי המנוני אבל מאוד מעצבן... מרוב שהסינגלים השנה לא היו מספיק חזקים אני אפילו לא זוכר מה יצא. אני חושב שבדאנס הסינגל הכי טוב הוא Where Have You Been, רוב הסינגלים הטובים של השנה יצאו דווקא בתקופה האחרונה.

אלבומים - נתתי דוגמאות לאלבומים טובים שיצאו: במיינסטרים כריסטינה, אלישיה, פינק, נלי, גוסיפ, לנה דל ריי, מרינה והיהלומים, אדם לאמברט, קאשה, ליאונה לואיס ואפילו אהבתי אלבום של אשר. היו עוד כמה אלבומים נחמדים מאוד. די נהניתי מהעושר ומהקאמבקים, למרות שכמו שכתבתי השנה הייתה מעניינת לפרקים, ורוב הזמן היה די משעמם.

ערן1987

New member
אני לא הכי מסכים איתך, לפחות לגבי השירים

שהזכרת - הרי WAY ובמיוחד STIUTK היו להיטים ענקיים לאורך טווח, במקרה של שניהם הם מהשניים הכי גדולים של השנה שהחזיקו כמה חודשים טובים בראשי המצעדים ולא סתם להיט גדול של שבוע-שבועיים.

למעלה