מיסוד הזנות הוא הנצחת הסרסרות
מיסוד הזנות הוא שם קוד להנצחת סרסרות ולא כל דבר אחר. אינני אומר שאין אנשים הסבורים באופן כנה שזה יוביל לתוצאה טובה יותר, אני פשוט אומר שהם טועים, או שאני והם לא רואים עין בעין מה הוא אכן טוב יותר. זנות היא חוקית במדינת ישראל. אם גבר או אישה בוחרים להשכיר את גופם למטרת הנאתו המינית של אדם אחר הם רשאים לעשות זאת. זו אינה עבירה. מצב זה הוא נכון בעיניי, ויש לי התנגדות חמורה באותה מידה שיש לי כלפי מיסוד כלפי אלו השואפים לשנות זאת. גם האדם הבוחר לשלם כסף תמורת השכרת גופו של האחר לצורך הנאתו המינית אינו מבצע עבירה. נכון להיום, אינני סבור שיש לשנות סיטואציה זאת. אז מה בדיוק לא חוקי? להרוויח כסף ממיניותו של אחר איננה חוקית. אסור לי להשכיר את דירתי במחירים גבוהים יותר כי אני משכיר אותה לסרסור המתכוון לנהל שם בית זונות. אסור לי להרוויח כסף ששולם תמורת שירות מין שאדם אחר נתן ועוד. החוקים בנוגע לפרסום שירותי מין הם קצת פחות מובהקים, אבל עקרונית גם אסור לפרסם שירותי מין. אך כשאנשים מתכוונים למיסוד זנות, הם מתכוונים לשינוי סעיפים אלו בחוק - הם מתכוונים ליצור סיטואציה שבה סרסרות היא מקצוע מוכר בחוק, שאפשר להקים "בתי-ספר לזנות", שאפשר לפרסם זנות, שאפשר להשכיר דירות לטובת הקמת בתי זונות והכי חשוב שאנשים ירוויחו כסף מכך שאנשים אחרים הפכו את גופם לסחורה. לא, אינני מחזיק בעמדה שעבודה בשכר היא לא מוסרית או משפילה ואין זה נכון שאנשים ירוויחו כסף מעבודה שאחרים עשו. אבל כל מי שמנסה להשוות מתן שירותי מין לעבודות אחרות, או אפילו עבודות "משפילות" אחרות, לוקה בחוסר הבנה של הסיטואציה הנפשית שבה אתה הופך את מיניותך לסחורה. האם האנשים אשר משווים בין עבודה בזנות לעבודה בניקוי שירותים חושבים שזה באמת עדיף לתת למישהו זר לזיין אותך בתחת תמורת 300 ש"ח מאשר לנקות חרא משירותים של אנשים זרים תמורת 20 ש"ח? אני חושב שכל אדם בריא בנפשו המבין את הסיטואציה לעומק יעדיף את האפשרות הנכונה. המחקר מצביע על תופעות משותפות המתרחשות לכל או כמעט כל האנשים אחרי שהם עסקו במתן שירותי מין. התופעות הללו הן חמורות יותר מכל עבודה אחרת, גרועה ככל שתהיה. זונות סובלות מאחוזי פוסט טראומה (הלם קרב) גבוהים יותר מאנשים שחוו עינויים בשבי, יותר גבוהים מאנשים שהיו בחזיות של המלחמות הגרועות ביותר, יותר מאנשים שעברו חוויות אלימות מינית חמורות אבל חד-פעמיות ועוד. המחקר מצביע על כך שבקרב אלו המגיעים לעסוק בזנות ומצליחים לשרוד שם יש שני גורמים משותפים: (1) התעללות מינית או פיזית חמורה בילדות (2) דימוי עצמי נמוך, כמעט אפסי. חוסר יכולת לראות כי החיים שלהם שווים משהו וכו'. כמובן שזה לא גורמים שמשותפים לכולם ולכולן, ומי שחושב ככה נוהג ביחס משפיל כלפי הזונות עצמן. יש גם אוכלוסיות נוספות המגיעות לעסוק בזנות: (1) נרקומנים העושים זאת לסיפוק הסם. (2) אימהות העושות זאת למען האכלת ילדיהם (ואגב, לא למען האכלת עצמן, מי שעושה זאת למען יציאה מעוני ייברח מהר מאוד מעולם הזנות, אין לו את המבנה הנפשי כדי לשרוד שם). (3) ילדים של זונות. אה כן, הגיל הממוצע לכניסה לזנות על-פי המחקר הוא 13-14. אפשר לבצע את כל היתרונות הגולמים כביכול במיסוד זנות גם מבלי למסד אותה: ניתן לתת טיפול רפואי נפשי ופיזי לזונות. ניתן לדאוג להם ולהן לאמצעי מניעה וזהירות ממחלות מין (המיסוד בהקשר זה מגן על הלקוחות, שזה אחריות שלהם להגן על עצמם, ולא על הזונות, שדווקא באזורים ממוסדים בה יש אשליה של "ניקיון" הן יותר חשופות למחלות מין). אם אתם רוצים כמוני ליצור חברה משוחררת מבחינה מינית, שבה אנשים יכולים לקבל החלטות חופשיות לגבי גופם, חברה שיש בה כמה שפחות אלימות מינית, אנו חייבים להילחם בסרסרות ולשאוף להעניק סיוע לכל זונה המעוניינת לצאת ממצבה אכן לעשות כך. מיסוד יוצר את הסיטואציה ההפוכה בדיוק ואינטרס מוחלט למדינה להימנע מלעזור לאנשים לצאת מזנות. על-כן אני מתנגד נחרצות למיסוד זנות, שהיא למעשה מיסוד והנצחת סרסרות. דבר אחרון חשוב, החוק הוא לא העניין החשוב ביותר פה. מה שחשוב הוא טיפולן של מערכות הבריאות, הרווחה, האכיפה ובראש ובראשונה החינוך בנושאים אלו. על-כן העובדה שהחוק בישראל יחסית מהמפותחים בעולם בנושא זה, אינה מספיקה, ואנו מדינה שזנות, סחר בנשים ואלימות נשים בכלל משגשגים בה.