סקר חדש בנושא חדש

the mnm factor

New member
סקר חדש בנושא חדש

נושא שמעניין אותי מאוד, אינני מבין בו ולכן אשמח לשמוע דעות לגביו.

the mnm factor

New member
תוצאות הסקר הקודם (פרויקט שאלום)

(חלק 3 בפרויקט שאלום) מה צריך לקרות כדי שיהיה שאלום עולמי? צריך שכולנו נהיה חסרי דת 5 17.86% צריך שכולנו נהיה טבעוניים 1 3.57% צריך שכולנו נהיה פציפסטים 5 17.86% צריך שכולנו נתחיל לשמוע את הזמרת המהוללת ``רוני`` ונתחיל ללבוש ורוד והגיד שאנחנו ``בעד שאלום עולמי`` 4 14.29% צריך לטבוח בערבים, זו הדרך היחידה! 1 3.57% צריך לקחת את הסקר הזה ברצינות 12 42.86%

lilche

New member
נגד, אבל ממש!

זנות, תמיד היתה ותמיד תהיה ניצול. עוד לפני שאנחנו מדברים על סרסורים בכלל. מיסוד הזנות בגרמניה הוא לא אקט של פתיחות מצד הממשל, אלא תמיכה מזעזעת בניצול נשים אין אף זונה בעולם שאמרה כשהיא הייתה קטנה: כשאני אגדל אני אהיה זונה... זה עניין של היתדרדרות למצב הזה, שבו לאישה אין אופציה אחרת חוץ מלמכור את גופה וזה מזעזע. לפני כמה זמן קראתי כתבה על זה שכל אישה שלישית או שניה שעוסקת בזנות נתקלה גם במקרים חמורים של אלימות תוך כדי העבודה. מכיוון שגברים רואים בנשים האלו חפץ, שהם משלמים כדי לעשות עליו סיבוב, הם חושבים שיש להם לגיטימציה לפגוע בה גופנית. כי היא אישה סוג ב', כי היא חפץ. אז לא. מיסוד הזנות הוא ממש לא לגיטימי, הוא מזעזע ומשפיל. אני לא מבינה איך לא קמו אירגוני נשים וזכויות אדם בגרמניה ביום שזה קרה והרימו צעקה. קשה לי להבין איך זה עבר בשקט

the mnm factor

New member
מקובל עליי מאוד

אני יכול להתחכם ולשאול "אבל מה קורה אם כן יש אישה שבחרה להיות זונה?" אבל אני אעזוב את זה כרגע. בכל מקרה, מה את מציעה לעשות עם הזונות הקיימות?

lilche

New member
להוציא אותן מהרחוב ולעזור להן

להקים חיים חדשים. זו אחריות של החברה שהביאה אותן למצב הזה, גם להוציא אותן ממנו.

ערב רב

New member
אני מבטיח לך שגם אין אף מנקה

רחובות בעולם שכשהיה קטן אמר "כשאהיה גדול אהיה מנקה-רחובות", דמגוגיה ותו לא (אלא אם את גם רוצה להוציא את מנקי-הרחובות אל מחוץ לחוק).

lilche

New member
כן, רק שניקוי רחובות הוא לא ניצול

והשפלה כמו זנות.לנקות רחובות זה עבודה. זנות זה אובייקטיפיקציה במלוא מובן המילה של נשים. זנות זו לא באמת עבודה. משלמים לנשים האלה גרושים ובמחיר הזה רומסים אותן דק דק.

the mnm factor

New member
אז ההבדל בין זה לבין

דוגמנות הוא רק השכר? כי גם דוגמניות משפילים לעיתים קרובות... ואין ספק שזו אובייקטיפקציה של נשים- רק שבדוגמנות היא הרבה יותר מסוכנת כי היא מהווה דוגמה לילדות צעירות.. זנות, במקרה הזה, מהווה דוגמה שלילית.

ערב רב

New member
'ניצול' זו הגדרה מאוד חמקמקה

יש שיגידו שכל עבודה היא בעצם ניצול. מה שחשוב הוא שהיא נעשית בהסכמה, וכמובן כולנו מדברים על זנות שנעשית בהסכמה ולא על אונס בכפייה. 'השפלה' היא הגדרה לא פחות חמקמקה והרבה יותר סובייקטיבית. מה שמשפיל אותך לא משפיל אותי, ולהפך. אני לא מכיר מנקי-רחובות שגאים במקצועם. כמובן, מה הלאה - בדיוק באותה המידה של צדק, לדעתי, אפשר לומר שגם יחסי מין בין בעל מפרנס ואישה עקרת-בית הם ניצול של כוחו הכלכלי של הגבר וכו'.. זה מדרון חלקלק שסופו באיסור גורף על קיום יחסי מין כלשהם באוכלוסייה ללא אישור פרטני של ועדה כזו או אחרת. מגוחך, לא?

מציע לך

לקרוא מעט מהכתבות על תופעת הזנות בישראל. המרחק בין הנעשה לאותן נשים לבין אונס הוא קטן מאוד.

ערב רב

New member
מצבן של העובדות הזרות בזנות

דומה מבחינות רבות למצבם של כל העובדים הזרים.

יש למיסוד גם צדדים טובים

האישה לא צריכה להיות כפופה לסרסור, אלא עובדת כעצמאית. היא לא צריכה לחשוש מהמשטרה ולהסתתר בסימטאות אפלות וע"י כך לסכן את חייה, אלא יש עסק רשמי. בתיאוריה המיסוד יכול גם להקטין את האלימות בעסק, כי התוקף יודע שהיא ביחסים ישירים עם המשטרה והמדינה, ונראה לי באמסטרדם יש לחצני מצוקה. עוד עניין הוא שזה עוזר למנוע מחלות מין, כי הן מחוייבות לעבור בדיקות. כולם מסכימים שזנות זה רע. השאלה היא האם ללכת לפי אידיאל בשמיים, או להסתכל למציאות בעיניים ולהבין שזנות תמיד הייתה ותמיד תהיה, ושמיסודה יהפוך את העבודה לנוחה יותר עבור אותן נשים. השאלה היא אבל איך להפוך את זה לכך שהעניין יפעל לטובת הנשים ולא ייתן לגיטימציה לסרסורים ולמבריחי נשים להמשיך בשלהם. זאת הבעיה המרכזית בהולנד ממה שהבנתי.

Fleddermaus

New member
אני ממש מתלבט, נוטה להתנגד.

אני שונא את עצם הזנות, אבל גם ברור לי שהיא לא תיעלם לעולם. אולי בעצם עדיף לעזור לנשים האומללות הללו, במקום לרדוף אותן? המלחמה חייבת להיות אך ורק נגד הסרסורים.

נגד.

סביר להניח שיש נשים בעולם שבוחרות להיות זונות. מי שעשתה זו מרצונה החופשי, יודעת יותר טוב מאשר להיות שפחה של סרסור, יודעת יותר טוב מאשר לקיים יחסי מין לא מוגנים, ויש לה היכולת לבחור את לקוחותיה - אחרי הכל, היא בחרה את המקצוע בעצמה, היא עצמאית. אלא שהרוב המכריע של הנשים שעוסקות בזנות לא בחרו להיות זונות. הן נחטפו למדינות בהן הן מועבדות ע"י אנשים שהבטיחו להן עבודה בארץ אחרת, על מנת שיוכלו לפרנס את עצמן ואת משפחתן, ולהוציא את המשפחה מהעוני הנורא שבה היא נמצאת במדינת המקור. ברגע שהגיעו למדינה החדשה (ישראל, למשל), נשלל מהן הדרכון וכל אמצעי ליציאה מהארץ, והן מאולצות לעבוד בזנות. הן גם לא מרוויחות שכר כפי שנדמה שזונה צריכה להרוויח, כי הסרסור לוקח את רוב כספן. "מיסוד" הזנות לא יפתור את בעייתן של השפחות הנחטפות הנ"ל. התופעה הזו תמשיך להתקיים, אלא שכעת במקביל אליה תהיה גם זנות "ממוסדת", שתעניק לגיטימציה לכל הרעיון הזה, שאישה צריכה לסחור בגופה על מנת להרוויח כסף. בעצם המיסוד הזה, ישכח מהעין, מהלב וממערכות המשפט והצדק שיש זנות במחשכים של הפרת זכויות אדם נוראית. ברגע שתהיה הלגיטימציה הזו, יהיה מאוד קשה להבדיל מי הזונה ה"לגיטימית", ואיפה התעשייה מגלגלת כספים על חשבונה של השפחה. לכן - לא ללגיטימציה של ניצול נשים, ולא למיסוד הזנות.

נגד

והסיבה היא פשוטה: לכל אדם יש זכות לבחור מה לעשות בגופו, ואם X בוחר לעסוק בזנות - אין כל זכות למנוע זאת ממנו, גופו אינו שייך למדינה. אבל למדינה יש חובה כלפי האזרח X, שאני רואה כחובה בסיסית - למנוע מצב בו X בוחר לעסוק במקצוע, שלפי כל המחקרים משאיר טראומות נפשיות, ושבמסגרתו ישנה החפצה של האדם. מיסוד הזנות, כלומר הפיכתה למקצוע לגיטימי, הופכת את מקצוע הזנות ללגיטימי, וכפי שהוכח בעולם, גם לא מסייעת למניעת הסחר בבני אדם והעבריינות הנלווית לזנות (בניגוד, למשל, לעבריינות הנלווית לשימוש בסמים קלים). לכן מדובר בפתרון גרוע. פתרון עדיף בהרבה יהיה להתמקד בסוחרי הנשים ה"מקצועיים", ולא להעניש ולגרש באופן אוטומטי את הזונות עצמן, שהן, ברובן, קורבנות שהגיעו למצבן מחוסר ברירה.

ערב רב

New member
האחד הגדול צופה בך

האוטונומיה של אדם על גופו כוללת, כמובן, את הזכום לפגוע בעצמו, באינספור דרכים (אלכוהול, עישון, השמנה, למשל) שהוכחו מחקרית בצורה חד-משמעית שפוגעים בבריאותו, בנפשו ובתוחלת חייו, ואם אלה מותרים, ודאי ש-"טראומות נפשיות" מותרות.

אין ספק, ולא טענתי לרגע שלא

אני חושב שברמת התיאוריה, לכל אדם יש את הזכות לפגוע בעצמו בכל דרך, ולכן אני גם לא חושב שיש לאסור על זנות ככלל (וגם לא ממש מאמין שזה אכן אפשרי...), אלא להילחם בסחר בנשים ובזנות כפויה, וכן למנוע מצב בו אדם חייב לרדת לזנות כדי להתקיים, או אינו מכיר דרך אחרת.

למעלה