סקר התפתחות

mamy78

New member
סקר התפתחות

הגננת של הילדה שלי (בת 4 )הסבה את תשומת לבי וביקשה שנפנה לריפוי בעיסוק כיוון שהיא מתקשה מאוד בקפיצה וריצה ובהתארגנות מישיבה לעמידה, אז שאלתי היא:
בן כמה הילד/ה?
האם מצליח/ה לקפוץ עם שתי רגליים?
האם מצליח/ה לקפוץ לאחור?
האם מצליח לקפוץ מהרצפה לכרית או חישוק?

tiger mom

New member
בת 4 השבוע וכן על כל השאלות

אני כן יכולה להגיד לך שגם אצלנו היא התחילה מאוחר עם כל הדברים האלה (ביחס לחברים שלה) ואנחנו גילינו בגיל3 וקצת בעיית ראיה המהלך הטיפול המצב השתפר פלאים נראה כאילו היא פשוט לא ראת טוב מה היא עושה והכל הפחיד אותה ומרגע שהראיה השתפרה היא קיבלה המון אומץ. זה אולי לא נראה קשור לקפיצה, אבל ברגע שהיא השתפרה בדברים אחרים (טיפוס על סולמות, ריצה, רכיבה על אופניים) גם הקפיצות השתפרו

shani74

New member
זה דווקא נראה מאוד קשור

לטיפוס, ריצה, ורכיבה, כי אלה פעולות שמחזקות את הרגליים.

xxss1

New member
עונה:

בן 3 קופץ עם שתי רגליים כן לקפוץ לאחור-האמת שאף פעם לא ביקשתי ממנו אז אני לא יודעת....אבל,הוא קופץ על רגל אחת
קופץ לתוך חישוק כן

dikli28

New member
מרפאה בעיסוק

אני מרפאה בעיסוק שעובדת בתחום הילדים (עד לפני שנה) ואמא לילדה בת שנתיים ו- 11. קודם כל אני אענה על שאלתך: ביתי קופצת עם 2 רגליים וכן קופצת מהרצפה לחישוק. לגבי שלושת הקשיים שהגננת מדברת עליהם, אם הם אכן קיימים. בעקרון היא צודקת בזה שבסביבות גיל 4 ילד אמור לשלוט במיומנויות אילו. אני לא חושבת שיש מה להלחץ. את יכולה ללכת לאבחון בריפוי בעיסוק, אבל אני חושבת שכדאי פשט לרשום את הילדה לחוגי ספורט המצריכים קואודיניציה: שחיה, משחקי כדור, ריקוד ויש עוד המון (כמובן רק אם הילדה רוצה). יש המון ילדים מסורבלים והאמת שזה לא משהו שנפתר בקלות ולא כל הילדים הם ספורטאים מצטיינים. מצד שני במידה והילד אינו מסורבל מאוד וזה לא ממש מפריע לו בתפקוד היומיומי, אז אין ממש צורך בטיפול. הכל תלוי עד כמה המסורבלות (אם היא בכלל קיימת כמובן) פוגעת בתפקוד. מקווה שעזרתי

יפה מאוד שהגננת שמה לב לדברים כאלה

ומפנה אותך למרפאה בעיסוק. השוודית בת 3 וחודש והתשובה היא כן לכל השאלות. בלי קשר לתוצאות הסקר אני יכולה להגיד לך שאותנו הגננת של הבן הפנתה בגיל 3 לריפוי בעיסוק ואחד הדברים שנכתבו באבחון הראשוני שעשינו היה שיש קושי במעבר בין מצבים - כמו שאת אומרת ישיבה לעמידה, וכן שאין לו יכולת להתרוממם באוויר (קפיצה).

Yifatule

New member
בן שנתיים ו-8 חודשים

קופץ עם שתי רגלים, קופץ לחישוק. את הקפיצה לאחור לא בדקתי, אני אבדוק ואעדכן

עונה גם.

שנתיים ועשרה חוד'.
כן,גם במקום,וגם מגובה כמובן.
בעיקר מנסה,לרוב נופל.
כן

אולגה26

New member
עונה

בן שנתיים ו3 חוד' קופץ עם שני הרגליים לא קופץ לאחור, לפחות בבית לא ראיתי לא יודעת. פעם קפץ מעל מקל.

shani74

New member
עונה

בן כמה הילד/ה? ארבע ורבע האם מצליח/ה לקפוץ עם שתי רגליים? כן, מאז גיל שנתיים וכמה חודשים (מקסימום שנתיים וחצי) - אני זוכרת, כי חיכיתי שזה יקרה, וידעתי שזה אמור לקרות בסביבות גיל שנתיים וחצי (וכשזה קרה קודם, נרגעתי). האם מצליח/ה לקפוץ לאחור? כן, לא יודעת ממתי. האם מצליח לקפוץ מהרצפה לכרית או חישוק? כן, בטוח ידעה כבר בגיל 3 (כי זה משהו שעושים במסיבת יום ההולדת בגן)

אדי30

New member
שאלה

למה ישר "ריפוי בעיסוק". אתם לא יכולים ללמד אותה, ללכת איתה יחד לגימבורי, משחקיה כלשהי וללמוד את התנועות? סתם לרוץ איתה לגינה? אם יש לך רופא ילדים קבוע הייתי מתיעצת איתו גם. ובכל מקרה ח"ח לגננת על זה שכל כך איכפת לה מהילדה ואמרה לכם את דעתה!

כי לפעמים

הסיבה שילד לא מבצע דברים מסוימים היא שיש לו בעיה מעבר ואלו הם רק הסימפטומים. ללמד ילד לקפוץ יפתור את הסימפטום, לא יפתור את הבעיה שבגינה הוא לא קופץ מלכתחילה. תפקידה של מרפאה בעיסוק בין היתר הוא לערוך אבחון כולל לילד ואכן לפעמים מוצאים שאין צורך בטיפול אלא פשוט נותנים להורים תרגילים לעשות עם הילד בבית. ולפעמים, מספיקות מספר פגישות - בגילאים האלה בדרך כלל עם ההורה, וכך ההורה רואה כיצד פועלת ומנחה המרפאה בעיסוק ויכול להמשיך את העבודה בבית. בכל מקרה מרפאה בעיסוק שזה תחום עיסוקה או רופא התפתחות הם האנשים המתאימים ביותר להתייעץ יימם ולא רופא הילדים.

shani74

New member
למה לא ריפוי בעיסוק?

או פיזיותרפיה אם צריך? אפשר להיוועץ ברופא לגבי למי צריך לפנות, כמובן, אבל אני לא מבינה למה לא ללכת לשם, הרי בסך הכל נותנים לילד כל מיני תרגילים ומשחקים שם, רק כאלה שמכוונים לעזור להתמודד עם קושי כלשהו, במקום שההורים יעשו את זה בצורה שאולי תהיה לא יעילה או אפילו לא נכונה. וכמו שאמרו פה, יתכן שזה קושי שנובע מדברים אחרים או קשור לדברים אחרים, שגם בהם המומחים יוכלו לעזור, או לפחות לתת להורים כלים למעקב ועזרה בעצמם, אם צריך.

POOH*

New member
אצלנו הייתה בעיה בכל התחומים האלה..

והופנינו לאבחון. ואיבחנו בעיה במוטוריקה גסה. היא טופלה אצל מרפאה בעיסוק ודי מהר ראינו התקדמות. רק רוצה לומר שזה מעבר לכן/לא מצליחה לעשות דברים - חוץ מזה שהיא למדה תכל'ס לקפות נניח וכו' זה חיזק לה את הביטחון בגוף ואת הדימוי גוף [דימוי גוף במובן של אני יכולה לבטוח בגוף שלי שיעשה מה שאני רוצה וחושבת שאני יכולה - לא במובן גוף יפה או לא]. כך שלדעתי חשוב לאבחן ולטפל ומנסיוננו בטיפול לא ארוך ראינו תוצאות שכאמור השפיעו על מעבר לבעיה הפיסית הספציפית. POOH

עונה

בן כמה הילד/ה? שירה בת שנתיים וחודש האם מצליח/ה לקפוץ עם שתי רגליים? כן האם מצליח/ה לקפוץ לאחור? לא ראיתי אותה מנסה אף פעם האם מצליח לקפוץ מהרצפה לכרית או חישוק? מצליחה לקפוץ לחישוק רגל-רגל, לא ראיתי אותה מנסה לקפוץ עם שתי הרגליים ביחד

למעלה