סקר- השפעה

סקר- השפעה

בעקבות כמה הודעות כאן מהזמן האחרון ובשביל מידע לעצמי בלי סיבה מיוחדת אני עושה סקר לא מדעי שלא מתיימר להיות כזה. מוזמנים להשתתף.

RSPA

New member
641 וחצי

RSPA

New member
וברצינות, אולי כדאי לציין במשך איזו תקופה

או לציין כמה זמן את/ה צמחוטבעוני.
אני - 15 שנים והמספר שציינתי - משוער.

יוספה 51

New member
שניים הצטמחנו וגם הורידו

דברי חלב (לא הורידו ביצים), עוד ארבעה הפחיתו בהרבה צריכת בשר, חלקם כי אין להם ברירה (אוכלים אצלי) וחלקם משתכנעים תוך כדי.

subatoi

New member
1, נראה לי.

אחי הצטמחן קצת אחריי, והטבען קצת לפניי. זה נקרא שהוא הטבען בהשפעתי?

נראה לי שכן

מצלתיים

New member
אישה אחת, שגררה איתה את בעלה

ושני ילדים. היא והבת הקטנה טבעוניות לגמרי, הילד הגדול ואולי גם בעלה אוכלים עדיין לפעמים קרניסטי אצל הסבים.

subatoi

New member
בטוח ש-1, מקווה ש-4 בסה"כ.

אני חושב. כלומר, ארבעה שנמצאים בשלב זה או אחר בדרך לצמחונות (לחיוב ולשלילה) במהרה בימינו ונאמר אמן. שניים מהם חברים/מכרים, שניים מהם בני דודים.

בילי28

New member
אחותי הפחיתה צריכת בשר באופן משמעותי

הורי הפסיקו לחלוטין לאכול בשר. לצערי, ביצים, דגים ומוצרי חלב הם עדיין אוכלים (גם אחותי וגם הורי). אחותי טוענת שהיא לעולם לא תפסיק לאכול בשר ושבני אדם תמיד ימשיכו לאכול בשר. הורי טוענים שבגיל שלהם (77 ו-73) קשה לעשות שינויים דרסטיים וחוץ מזה יש בדגים חומרים שחיוניים עבורם. באיזה חומרים מדובר אמא שלי לא ידעה להגיד. אוףףףףף!!

noa555555

New member
המון אנשים .. קשה לספור את זה.

כמעט כל מי שמכיר אותי כמעט הפחית קצת . חוץ מאלה שממש עושים דוקא ומגחכים באופן קבוע בסגנון "השתגעת "?

noa555555

New member
אני מנסה לעשות חישוב על כמה אנשים השפעתי

אני טבעונית שנתיים פחות חודשיים בערך , נדמה לי . משהו כזה.
הראשונה שהתטבענה לדעתי היתה הבת שלי הגדולה. הקטנה הצטמחנה .
עזרתי לטבען חברה של חברה , שהיתה כבר בדרך, על ידי הדרכה.
ואז עוד אחת.
הבת שלי טבענה חברה במשך הזמן הזה.
וצמחנה עוד כמה חברים על הדרך , שהתחילו להפחית גם לכיוון טבעונות . זה נחשב בסדרה ההנדסית שלי עדיין ?

בינתיים טבענתי עוד מישהו בפייס , וגם הוא טיבען כבר שניים שלושה.
הדרכתי עוד כמה טבעונים בדרך איך עושים את זה , בפייסבוק .

מישהי הצהירה שעברה לטבעונות בעקבות שרשור בפייס, אחרי שקראה אותי (כהצהרתה ) .

אני משערת שיש עוד כמה טבעונים אילמים בשטח .
ההשג הכי גדול הוא שלידי אנשים מתחילים להתבייש בצריכת תוצרי החי והמת שלהם . זו התחלה מעולה של מודעות . מכאלה אני לא מצפה בשלב זה ליותר מאשר הפחתה (למרות שאני יודעת שזה רחוק מלהיות פתרון כלשהו .. אבל גם מודעות זו התחלה ) .

אני מנסה לסכם מספרים , אז נגיד 5-6 ?

מענין כמה חיים של בעלי חיים נחסכו בגלל שלפני כמעט שנתיים ראיתי את ההרצאה של גארי ואז נכנסתי לפורום . אה?

קשה לי לענות על כך

לא ידוע לי על מישהו בסביבה שלי שעשה שינוי, אפילו ברמה של הפחתת צריכה מהחי, בהשפעתי.
אני כן יודעת שיש אנשים בסביבה שלי, שהיו מלכתחילה צמחונים והפחיתו את צריכת החלב שלהם אבל לא יכולה לומר שזה דווקא בהשפעתי.

אני גם יכולה לומר שלפעמים אני מופתעת מה"לייקים" שאני מקבלת בפייסבוק על פוסטים או תמונות שקשורים לטבעונות, מאנשים שככל הידוע לי אין להם קשר לטבעונות. או חברים שלי בפייסבוק, שבחיים לא הייתי חושבת שיהיה להם איזשהו קשר לנושא פתאום אני רואה אותם עושים לייק לעמודים שקשורים לטבעונות בדרך זו או אחרת.
זה כמובן לא בהכרח אומר שהם עברו לטבעונות, אולי כן ואולי לא, אבל כנראה שבכל זאת יש איזושהי השפעה.

מה שכן, אני יודעת שאחותי, שאינה צמחונית אבל יש לה הרבה חברים טבעונים, כבר הודתה פעם או פעמיים שהשיתופים שלהם בפייסבוק וכל הדיבורים סביב הנושא עשויים בסוף להשפיע עליה לעשות את הצעד. (אגב, אולי לא ממש קשור אבל למרות שהיא אינה צמחונית היא אוהבת לאכול בבודהה בורגרס. אולי גם זה בהשפעת החברים הטבעונים שלה. יש סיכוי שהיום אני אלך איתה לארוחה שם
)

subatoi

New member
אגב, צריך לזכור שגם השהיה פה בפורום היא חלק

מהמשחק. הטבעונים בהווה שהגיעו לפה צמחונים, טובענו בידי מי שכבר היה פה, ומי שנוכח פה מצמחן ומטבען את החדשים. זה הרבה פחות מוחשי, אבל זה קיים.
כמו הפייסבוק וכמו כל מידע אחר שנחשפים אליו (דוכנים, מאמרים, הפגנות), רק שזה לא מדיד ולא כמית בכלל. אבל זה משהו שצריך לזכור, גם זה קורה.
וכ"כ טוב שכך.

עכשיו אני יודעת, מטובען אחד (לפחות)

חזרתי עכשיו משבת במרכז ליוגה, שבו אני מתארחת אחת לשבועיים בשבת, בשיעורי יוגה, סעודות וכו'.

בסעודה מישהי סיפרה לי שאתמול, בסעודה שאני לא הייתי בה היה מישהו שהוא חבר שלי בפייסבוק שבמהלך הסעודה אתמול הוא סיפר שאני שכנעתי אותו לעבור לטבעונות. לפני כן הוא היה צמחוני ובעקבות הפרסומים שלי בפייסבוק הוא הוריד ביצים וחלב מהתפריט.

מה שמעניין זה שמדובר באדם שלפני כן היו לי לא מעט וויכוחים איתו והוא אפילו טען שטבעונות זה קיצוני. הוא היה מאלה שמשוכנעים שחלב וביצים אורגניות זה בסדר, עד שפרסמתי מידע גם על התעשייה הזאת.
האמת שהיה לי איזשהו "חשד" שהוא עבר לטבעונות כי בזמן האחרון הוא פתאום דווקא עשה לייק על דברים שכתבתי על תעשיית החלב והיו עוד דברים אצלו שגרמו לי לחשוב ככה אבל עוד לא הייתי בטוחה.

מה שמלמד אותי שדווקא אלה שמביעים הכי הרבה התנגדות, דווקא להם לפעמים יש פוטנציאל הטבענות, כי הרבה פעמים הוויכוחים האלה הם וויכוחים שלהם עם עצמם...

עדיין לא בטווח המדיד, אבל

1. אמא שלי נשמעה כבר כמה פעמים טוענת שבהשפעתי היא כבר כמעט לא אוכלת בשר (ואני לא גרה שם או משהו, כך שאי אפשר לומר שזה אילוץ
)
2. מספר חברים קרובים הביעו עניין להפחית ו/או הצליחו לנהל איתי דיון נורמלי ופורה בנושא.

נכון, זה לא "הישג" מדיד אבל זה גם משהו.

למעלה