סקר - הצעדה בירושלים

GreatGTM

New member
סקר - הצעדה בירושלים

אם אפשר תשתדלו לענות בקצרה כדי שלא יהיה הרבה בלאגן. אני מעדיף שלא יתפתח דיון בשרשור הזה כדי שיהיה קל אח"כ לסכם את התוצאות/לקבל יותר מ-5 עונים (כי השאר יפנו לויכוח קודם...) :) 1) הצעדה של הגאים בירושלים, את/ה מסכימ/ה? א) כן. ב) כן, אבל לא ליד שכונות חרדיות. ג) כן, אבל שיתרחקו מבנייני האומה. ד) לא. * אפשר לבחור את ב ו-ג ביחד. 2) תגובת הציבור החרדי: א) מוצדקת. ב) מוצדקת אבל קיצונית מדי (אלימות רבה) ג)לא מוצדקת. 3) משהו שעלה לי לראש עכשיו. אם נבחן את תגובת החרדים נראה שם לקחים מההתנתקות; קודם מו"מ, בג"צ וכל הכלים הדמוקרטים ואח"כ, כשכלו הקיצים, אלימות חסרת מעצורים. שאלת הסקר היא: האם אני צודק? כלומר האם למעשה לא הותרנו להם ברירה בשביל הזה והחטא היחידי שלהם הוא חוסר היכולת להשלים עם ההחלטה? כך שמה שאנחנו רואים עכשיו הוא שהציבור החרדי ניסה קודם דרכי שלום ואח"כ אלימות כיוון שהוא דבק במטרתו. אז האם הטענה שהעליתי נכונה לדעתכם (בלי להתייחס לממדי האלימות, התייחסתי לזה בשאלה הקודמת): א) נכונה. ב) לא נכונה. אבקשכם לענות בהתאם לסעיפי הסקר בלי להוסיף משפטים נוספים כדי שיהיה זה רק סקר ולא דיון. תודה

niv1990

New member
תשובות

1) א , כלומר הם לא ממש שואלים אותי ולא צריכים לשאולף שיעשו מה שהם רוצים. (חח הוספתי משפט, מצטער אבל זה נועד להבהיר). 2) ג. 3) זה שהם לא הצליחו למנוע את החופש שלהם להפגין באמצעים חוקיים לא מהווה לדעתי סיבה לעבור לאלמיות, לה ממש הבנתי את הטענה שלך.

GreatGTM

New member
הבהרה

לדעתי יש פה הקבלה בין ההתנתקות לבין תגובת החרדים: שניהם ניסו כל צעד דמוקרטי קודם ואז פנו לאלימות (ההיקף אצל החרדים נראה גדול אבל אי אפשר לדעת, כמו גם בהתנתקות). במשפט אחד אני שואל: האם דחפנו אותם לפינה? כלומר זה הצעד האפשרי שהותרנו להם חוץ מלא לעשות כלום ואז תתקיים צעדה כמו שהתקיימה ההתנתקות.

niv1990

New member
אזנ אני לא יודע

לא בדקתי מה ניתן לעשות, זו שאלה אינפורמטיבית, לא סוביקטיבית אז פשוט ניתן לבדוק אותה אם זה מענין אותך.

GreatGTM

New member
לא

זה תלוי בדעתו של אדם. תמיד ישנן חלופות לכל דבר אבל האם אתה מוכן לשקול אותן? הצב עצמך במקומו של אדם חרדי מאמין וכך תוכל לענות על השאלה.

niv1990

New member
אמרת שאתה לא רוצה דיון :\

לכן אקצר: כתבת: "כשכלו הקיצים", לפחות אני הבנתי את זה בתור זה שלא היו להם עוד דרכים. אם הם פעלו בכל הדרכים ולא מנעו את זה אז לדעתי אין לפעול באלימות, אך לי זה לא מפריע. אם הייתי חסיד של רב שחושב במקומי ומורה לי מה לעשות, והייתי אדוק, והדת היתה חשובה לי מחופש האדם, אז הייתי משתמש באלימות. אני לא טוען שהחרדים כאלה, מן הסתם חלקם כן וחלקם לא, חלקם נוקטים באלימות וחלקם לא. ושוב, אתה שאלת אם הוא ניסה את כל הדרכים הלא אלימות, אני לא מכיר את כל הדרכים ולא את כל מה שבהוא ניסה. אך אלימות לא מחויבות מהמציאות לדעתי.

ולהלן התשובות הנכונות....

1) א. אין שום ביסוס חוקי ומוסרי למנוע המצעד כפי שהוא היום. 2) ב. זכותם הדמוקרטית למחות, כל עוד הם פועלים בדרכים דמוקרטיות. 3) ב. אין דבר כזה שאין מה לעשות. תמיד אפשר להגיש עוד בג"ץ, לפנות שוב לממשלה, שוב לעירייה, הכל. מה שאתה טוען זה שזה אשמתנו שהם פנו לאלימות, כי לא הסכמנו לטענותיהם.

למעלה