סקר הפוך

אביא

New member
לא מדויק

הרעיון אומר שכל חומר נוצר ממשהו. עד שאתה מוכרח להגיע אל דבר אשר לגביו לא חל מימד הזמן ולכן לא שייך לישאול אודותיו מה היה קודם. דווקא תורת היחסות פתחה פתח גדול אל האמונה ואל אחד מעיקריה כפי שכתב הרמב"ם, לפי עיקר זה הקב"ה אינו גוף ולא ישיגוהו משיגי הגוף. כלומר לא ניתן להחיל עליו את כללי הפיזיקה הניוטונית.

אני מסכים איתך

ולענין זה עם שפינוזה, אבל אתה מבין שלמעשה אין חילוקי דיעות בינך לבין הדוגלים בשיטת הקוף? זה סתם ענין של סמנטיקה....

אביא

New member
יש הבדל תהומי....

1) הם טוענים שהכל מקרי בעוד שאני טוען כי זה לא מתקבל על הדעת הגיונית וסטטיסטית. 2) הם טוענים שהכל נעשה במקרה בתנאים העונים לכללי הפיזיקה הניוטונית. לדעתי חייב להיות גורם ראשון אשר אינו מציית לכללים אלו.

אם אני אגיד לך ש:

1. שום דבר לא מקרי ו.. 2. כל תיאוריה טובה עד שתגיע תיאוריה טובה יותר שתחליף אותה. אבל אף תיאוריה לא יכולה לעבור מגבלות של מוח אנושי אז אין לנו חילוקי דיעות, לא משנה מה אני אגיד בנושא? גם אני אם אגיד לך ברדידות שהאדם מוצאו מהקוף? ודרך אגב, כל חיה שיצאה מחיה החליפה אותה. אם האדם מוצאו מהקוף למה יש קופים? וכמו שאנחנו רואים, יש כל מיני מינים של בני אדם, משמע היו סוגים שונים של חיית מוצא? אבל זה מתוסבך מדי בשביל שיחה על כמה שורות, לא?

אומפופו

New member
יש הרבה חורים חסרים

בתורת האבולוציה. זה עדיין לא שולל את התיאוריה, ובטח שחורים בתיאוריה אחת לא מוכיחים תיאוריה אחרת. ( בעיקר כשהתיאוריה האחרת לא מוגדרת ויש בה הרבה יותר חורים לוגיים שהסברם הוא ככה זה ואי אפשר לדעת למה אלוהים עשה דברים ויש לו את הסיבות שלו ואין לנו יכולת לבחון אותה ולשלול אותה). בקשר למה שאמרת, אכן מדובר בתהליכים מקריים, אבל הם נורא מתקבלים על הדעת הגיונית וסטטיסטית! התהליכים האלו משפיעים על כל דבר בחיינו, ונראים בכל מקום: בכביש, בהתפתחות אומות, בהתפתחות חברות, ביחסים בין אנשים, בכלכלה, בהתנהגות האנושית ובטבע. ככל שהופכים בזה זה יותר ויותר הגיוני, למרות החורים. הטיעון השני שלך הוא יותר משאלת לב. בכל מקרה הפיזיקה כבר לא מקבלת את חוקי ניוטון כפשוטם, כי בתנאים קיצוניים זה לא עובד, ולכן איינשטיין פיתח את תורת היחסות שהסבירה את הבעיות בתצפיות. המפץ הגדול, שמקובל על רוב החוקרים, הוא בהחלט מקרה קיצוני. חוקי ניוטון לא היו קיימים בחומר הראשוני ולא בזמן המפץ, אלא רק אחריו.

אביא

New member
מה לא הוגן בה?

חשבתי שאתן בעד "הומור ציני" גם אם יכול להיות שמישהו יפגע.

עמית@

New member
אלא שלא כתבת בהומור.

ומה זה "אתן" הקמתי קהילה ולא ידעתי? התרביתי ולא שמתי לב?

עמית@

New member
ואם זה אכן היה בהומור, אז יפה לך.

יכול להיות שהיום אני לא מחודדת כהרגלי

אביא

New member
כנראה שחוש ההומור שלך עדיין לא

התפתח באותה אבולוציה.... "אתן" הכוונה לחברות אותו פורום שנאה מפורסם הטורחות בכל הזדמנות להרעיל את האוירה כאן בפורום.

עמית@

New member
טוב- חזרתי לעצמי.

חוש ההומור שלי בסדר גמור- תודה, הוא מתפתח היטב ויש לו כבר כמה שיניים. נעים לדעת שאי רצון להטיל מום בילדך נחשב מעשה של "שנאה" ובקשר להרעלת האווירה- לא נעים לי להעיר אותך מתרדמת אלף השנים שנפלה עליך- אבל אנחנו בפורום באינטרנט, אנשים בוגרים, דעות מנוגדות, קטבים. לא התחייבתי להחליק עבורך פינות ולהגיש לך הכל על מצע רך ונעים לרביצה הזויה.

אביא

New member
מי שגר בבית זכוכית שלא יזרוק אבנים

אין לי בעיה עם דעות חילוניות למהדרין. שי ואשת הדייג הביעו פה דעות אתאיסטיות להפליא אני מעריך אותם ומוכן לדון עימם על הכל. (כולל על ברית מילה) אבל- מה שאתן עושות הינו הרעלת האוירה, קשור או לא קשור לנושא את טורחת להכניס נושא טעון לכתוב דברים שבידוע יגרמו לסערה ואחר כך להעלב דוגמת הקוזק הנגזל.

עמית@

New member
אתה טועה- אבל מילא.

איפה הכנסתי דברים שיעוררו סערה? אני מכניסה רק דברים שאני מאמינה בהם ועומדת מאחוריהם- בלי קשר ישיר על איך-זה-ישפיע-על-אביא.

אביא

New member
עד כמה שזכור לי ביותר ממקרה אחד

כתבת "בבודאי תתלו אותי וכו'" (או משהו דומה) לפני שהתחלת שירשור פרוע. פתיחה שמעידה על כוונה. אז בבקשה את תתממי

עמית@

New member
סלח לי- מותר לי להעלות שרשור הנוגע

לשבויים (גם אם לפני רגע סיימנו דיון לוהט בענייני פוליטיקה) מכיוון שיש לי איזו אמונה שהעולם מורכב גם מדברים שאינם נעימים- ואפשר לדבר עליהם גם בפורום הורים אבל אתה רוצה לרחוץ בנקיון כפיך, ולא לעורר שום אדווה במים, וזכותך. שרשור פרוע? בחיי, אני מתחילה לאבד את סבלנותי, איפה אתה חי? איפה אתם חיים? אני יודעת יפה שאתה מודע ומסוגל גם להתדיין על ענייני היום ולמעלה מכך- ואני רואה בפתיחת דיון כזה עניין חיובי, לא שלילי אם אתה רוצה שאשב בפינה ואדבר על חיתולים ועל מלאווח בלבד, בבקשה- אבל זה לא בשבילי.

אביא

New member
זכור לי לפחות מקרה נוסף אחד....

בו פרצת לך מאי שם והטחת קיתונות רותחים בציבור שלם. אז הבנתי לא בשבילך פורום להיות הורים, בשבילך פורום ריב ומדון, זכותך, אך אל תצפי שכולם יקראו את דברי ההסתה שלך וישתקו.

עמית@

New member
אפשר דוגמא?

ואתה יודע מה? אתה טועה- כל כך טועה שזה כואב. זה בהחלט פורום הורים עבורי. והגדשת את הסאה בעלבונותיך.

עמית@

New member
אביא- אני מפסיקה כאן.

לא בא לי היום להתכתש אם אתה כל כך רוצה להשתלח- שלח לי מסר. לא מתאים ולא ראוי.

למעלה