סקר הפוך

נכון, ברמת העיקרון אם יש אנשים

שגם בתור חילונים לא נותנים מרחב מחיה לילדים שלהם גם כדתיים הם לא יתנו להם את המרחב והבחירה הזו.

אני מנסה לדמיין את המצב הזה...

והתחושה בלב היא לא נוחה ועצובה. אני יכולה להניח שאני לא אהיה מאושרת מזה כי ככל הנראה יהיה לי קושי רב להבין ולהחבר לבחירה שלו. כן, זה יהיה לי עצוב. אני מקווה לכל הפחות, שהוא באמת יהיה מאושר עם הבחירה שלו ושבע רצון מחייו. אני אשתדל שישמר קשר טוב איתו ועם משפחתו (הוא הבן שלי
) אבל אי אפשר לדעת איך הדברים יתגלגלו...

כשנגיע לגשר, נעבור אותו...

אני לא מתיימרת לדעת כיצד אגיב על מצב היפוטתי עוד 20 שנה... זה בטח לא יהיה קל וגם אני בתור בן אדם אעמוד במקום אחר מאשר העכשווי (מן הסתם..). אני רק מקווה שבכל מצב נוכל להמשיך להיות ולקחת חלק בחיים של כל אחד מהצדדים.

שרון9

New member
אתה מוציא אקט אחד מתוך הקשר כללי

ואם מציגים אותו כך, אז באמת זה נראה לי סוף העולם. וזה לא משנה לי אם זו חזרה בתשובה, התנצרות, התאסלמות וכו'. כל שינוי תפיסתי ומחשבתי שכולל אמונה קיצונית ועיוורת בפולחן, טקסים, הליכה כעדר אחר רעיון מסוים, נראים לי קטסטרופלים. אבל הכרתי בחיי חוזרים בתשובה רבים. רובם, הגיעו לדת אחרי מצוקה נוראית, חיפוש עצמי אדיר, התנסויות שונות ומשונות, אובדן משמעות לחיים ועוד. כשהגיעו כבר לדת (ולרוב ממש אחרי זה התנתק הקשר עימם), ראיתי לפחות איזה זיק של שלווה, אושר בעינם, וגם אם לדעתי הוא פיקטיבי לחלוטין, הוא נתן להם איזה שקט נפשי, איזה אמונה שיש משמעות לחייהם. ולכן, אם בתי תגיע בחייה למצוקה מסוימת שלא אני, לא ורדה, ולא אתה נצליח לפתור, אני מוכנה לקבל את הדת כמפלט אחרון.

יהיה לי מאוד קשה

בעיקר בגלל שאני יודעת איזה נתק זה עלול ליצור. אשתדל לכבד את רצונו העיקר שיישאר בסביבה. אין סיכוי עם אמא כופרת כמוני...

שי ז.

New member
דגים מתים לא שוחים

המקסימום שהם יכולים לעשות זה לצוף.

מחשבות

New member
ואנשים חיים הורסים פתגמים?

האם כלב נובח אינו נושך? בוודאי. הכלב הוא חיה נאמנה ולא יהרוס פתגמים לאדם. וגם: כשהוא נובח, הוא לא יכול גם לנשוך.

שי ז.

New member
הוא לא יכול לנבוח ולנשוך בו זמנית

ברגע הנשיכה הוא חייב להפסיק לנבוח כי פיו מלא.

אביא

New member
רק שבתך לא תחזור בתשובה...

זה עלול ליצור לי בעיה, שכן סוף סוף יוכח לי שאדם יכול לצאת מקוף.

אביא

New member
למה אני מאוד רציני.....

נראה לי בלתי אפשרי שייצא אדם חושב מאמבה. עד היום זה לא הוכח לי, אולי בנותיו של הנ"ל יוכיחו.

ואם אני אגיד לך

שהאדם עשוי לאגד בתכונותיו רמות אלו ואחרות של כל היצורים שנמצאים "תחתיו" בסולם האוולוציוני- נפתור את הבעיה?

אביא

New member
לא הבנתי למה כוונתך

בוודאי שיש תכונות משותפות לכל היצורים. אך אין זה אומר שהם ממקור אחד.

אבל ברור שכולם ממקור אחד, נכון?

ומה איכפת לי איך אתה קורא לאותו מקור? המקור הוא אחד ויחיד ורק ההתפצלויות שלו מרובות. אז מה איכפת לך כמה שלבים עברה ההתפצלות? זה פרט טכני בלבד. העיקר הוא שהכל בא מאותו מקור...

אביא

New member
מאותו מקור? בוודאי

המקור הוא בורא אחד. ממש כמו ששני בנינים מאיטונג באים מאותו מקור. הרעיון של אבולוציה אקראית כאשר הכל החל בתא בודד שנוצר רנדומלית פשוט לא עומד סטטיסטית.

בחייך- ומי יצר את התא?

אל תהיה קטנוני. הכל ממקור אחד וזהו. אם זה רואה שלבים כאלו מתוך האין סוף וזה רואה שלבים אחרים- מה זה משנה? העיקר המקור, נכון? תציק לכל אוולציון מאיפה הגיע ומאיפה הגיע ובסוף שניכם תעמדו פנים אל פנים מול האינסוף- בין אם באמונה ובין אם בחוסר אמונה. מה זה משנה אם לדעת אחד כמה שלבים אחרי האינסוף יש אמבה וממנה יצא החיידק וכו' ואתה מקבל את הדברים ככתובם? המקור נשאר אותו מקור, נכון?

למעלה