סקר הערכת משקל

bioc1

New member
סקר הערכת משקל

הייתי בהערכת משקל והתינוק שלי גדול!!!
ושנינו לא ממש גדולים...בעלי גבוה אבל רזה ואני ממוצעת (גובה ומשקל)...
בשבוע 35+2 הוא כבר שוקל 3100 והיקף הראש מתאים לשבוע 2+39

אני לא יודעת איך הוא אמור לצאת ממני...

אני בד"כ לא מפחדת מכלום אבל במקרה הזה נראה לי סביר להניח שצפויה לי לידה קשה ואני מפחדת שהוא יתקע בתעלת הלידה ולא יצליח לצאת...

מי קובע ומתי קובעים אם צריך לעשות קיסרי או לא? או האם צריך לעשות זירוז? זה נקבע ע"י הרופא המטפל או ע"י המיילדת בבית החולים?

מה היתה הערכת משקל שלכן בשבוע הזה?
יש פה מישהי עם תינוק גדול כמו שלי שעברה לידה וגינלית רגילה?

תודה לעונות...

ההערכה של ליה היתה 3900

והיא יצאה בשבוע 39 3360.
ההערכות האלה (אצלי) הן תמיד מוגזמות.
וחוצמזה, אני לא חושבת שקשה יותר להוציא תינוק שמנמן. קשה יותר להוציא תינוק עם כתפיים רחבות, אבל מצד שני, זה קשה בכל מקרה, אז מי שם לב, לא ?

יש לי חברה (אמא לשישה, אז אולי זה לא חוכמה) שילדה לא מזמן תינוק ששוקל כמעט חמישה קילו בלידה רגילה, גם לא ידעה להגיד שהיה קשה במיוחד. אז התרשמתי שלפעמים גם לתינוקות גדולים יש לידה "קלה"...

אני חושבת שזירוז המקפידים מתחילים באמצע שבוע 41. אז יש לך עוד הרבה זמן ובקצב האפייה הזה, הוא בטח כבר יהיה אפוי לגמרי לקראת התאריך

21Glory

New member
הערכת משקל זו רק הערכה!!!

לאמא שלי בהריון שלי אמרו שיש לה 'ביג בייבי' תינוקת של 4.500 קילו...
בנוטסף נולדתי כימעט קילו פחות. 3880. "הערכה"-"קשקוש מקרי"

הבת שלי נולדה בשבוע 41

ביום של הילדה עשו הערכת משקל יצא 4150 בסוף נולדה 3890 בלידה רגילה,וגם היא הייתה עם ראש גדול,
אח שלה גם נולד עם ראש גדול בשבוע 38 3440 בלידה רגילה,ובלי תפרים!

1linlin

New member
את הבת שלי העריכו 3900 בשבוע 36

והיא נולדה 3300 בשבוע 39+5 .
ואגב חברה שלי ילדה תינוקת במשקל 4300 בלי יותא מדי בעיות.
שיהיה בהצלחה!

נועה peleg

New member
עשיתי אתמול

שבוע 35+1 2780.
עם הילדים הקודמים ההערכות היו ממש קרובות למשקל שנולדו.
לגבי הקף הראש - אמרו לך לבוא לעשות הערכה נוספת? רוצים לראות שגם אם הראש גדול הוא נשאר פחות או יותר באותו אחוזון ולא גדל.

AlmaGIS

New member
תמיד מפחידים לגבי תינוקות גדולים

טוב, אני ממש רזונת! המשקל שלי הרגיל הוא 48 קילו וגם בעלי רזה. שנינו בגובה ממוצע, ממש לא גבוהים. עם התינוק הראשון היתה לי בטן ענקית וכולם כל הזמן העירו לי על זה והפחידו אותי וגם בהערכת משקל אמרו שהוא גדול, הפחידו אותי שיהיה לי תינוק של 3.600 או משהו כזה (כאילו שזה רע....) בסוף קצת טעו בהערכה והוא ייצא 3.325 (לא קטן) אבל היתה לידה ממש בסדר. אגב בעלי נולד במשקל 4.200 וזו היתה הלידה הכי קלה של חמותי וכנ"ל לגבי אחותי שילדה תינוק של 4.100 והיא קטנטונת והיתה לה לידה ממש קלה.... אני יכולה לספר לך על לידות קשות וארוכות של תינוקות במשקל 2.700 .....

אל תתני שיפחידו אותך, לידה ראשונה תמיד קצת איטית וקשה כי היא ראשונה וזה לא קשור לגודל העובר. לא יקרה שום דבר אם יהיה לך תינוק ששוקל 3.700 וזה לא אומר שהלידה תהיה קשה.

אגב עכשיו אצלי אותו סיפור: חודש שישי והבטן ענקית וכבר התחילו כל הנשמות הטהורות להגיד, וואו תהיה לך תינוקת מאוד גדולה... בלה בלה בלה.... רק הפעם זה כבר לא מזיז לי, הגוף שלי יתמודד עם הגודל שיבוא, התינוקות מותאמים לגודל של אמא שלהם.

הכל בסדר, תהי רגועה! לא הייתי ממהרת לחשוב על זירוזים וקיסרים....

לא לההערכות משקל אינן מדע מדויקתרגש

ברוב המקרים האגן של אמא מתאים לתינוקי ללא קשר לגודל הפיזי שלה
יכולה להרגיע שבהריון קודם אמרו לי 4200-4300 וש"ננסה" טבעי וילדתי לידה טבעית תינוקת במשקל 3.700 בשבוע 39+6
וגם עכשיו בשבוע 37 ההערכה כבר 3500.... אז כנראה של תצא קטנטונת
לא כל תינוק במשקל 4.000 מחייב קיסרי...או זירוז.. או התייחסות מיוחדת.

אני..

הבת שלי תמיד הייתה גדולה בהערכות, ולא, לא הייתה לי סכרת הריון, ולא, אנחנו לא גדולים אלא ממוצעים, ולא, לא נולדנו במשקל גבוה במיוחד (אני 3200 בעלי 3700 או קצת פחות)

הערכת משקל בשבוע 40+3 3700
לידה ב 40+4 במשקל 4065!! לידה וגינלית, רגילה (בלי מכשירים) עם אפידורל ועם תפרים.
היה לה ראש לא קטן והיה לי קשה עד שבסוף בא רופא והתיישב לי על הבטן כדי לעזור בדחיפות

מצד שני חברה שלי ילדה חודש לפני ילדה במשקל 3100 וגם לה ישבו על הבטן, אז כנראה זה רק בגלל לחיצות לא אפקטיביות ולא תמיד באמת קשור רק לגודל
מצד שלישי לקרובת משפחה שלנו נולד בן לפני חצי שנה במשקל 4200+ בלידה רגילה בלי מכשירים ובלי תפרים!! ושברה לי את השיא..

בקיצור הכל אפשרי

ט ו ש ה

New member
קודם כל - לנשום ולהרגע

הערכת משקל היא הערכה. היא לא מדע מדוייק, וטווח הטעות בה הוא לא קטן (כ - 10%).
העובר שלך גדול, אבל לא ענקי
אם מחשבים לפי שבוע 35 הוא באחוזון 86. לפי שבוע 36 הוא באחוזון 78. זה לא קטן, זה נכון, ובהחלט בצד הגדול של הסקאלה, אבל זה גם לא איזה ענקון מטורף

צריך לזכור ששלושת המדדים שעליהם מתבססת ההערכה הם היקף הראש (שאנחנו יודעים שגדול), היקף הבטן ואורך עצם הירך. אם יש לך בעל גבוה, בהחלט יכול להיות שעצם הירך של התינוקי ארוכה, ואז יש לכם תינוק גבוה ולא כבד.
עכשיו, מה שחשוב לזכור הוא שאין קשר בהכרח בין גודל הראש לקושי בלידה. יש נשים שמתקשות ללדת תינוקות של 2.5 קילו, ויש נשים שתינוקות של 4 קילו מחליקים מהן בשניה.
חבל להכנס מראש לסרטים בגלל זה, ובטח שאין שום סיבה לדבר עכשיו על קיסרי, כיוון שקיסרי על רקע משקל מתייחס רק לתינוקות מעל 4.5 ק"ג (אם אין סכרת. אם יש סכרת מדובר ב - 4 ק"ג).
במקרים של ראש גדול, באמת שאין דרך לדעת האם האגן מספיק גדול בשביל התינוק עד שלא מנסים, אבל שוב, צריך לזכור שבסופו של דבר האגן הוא איבר די גמיש בלידה, ומתרחב לא מעט, ושברוב המקרים, האגן מותאם לגודל של ראש התינוק ומאפשר מעבר תקין וסדיר.

ולהרגעה נוספת:
בלידה הראשונה שלי ילדתי בת חמודה וקטנטונת (3 ק"ג בשבוע 42).
בהריוןה שני, התינוק שלי היה ענקי בהערכות (יותר משלך, בשבוע שלך הוא הוערך ב - 3400.....), עם היקף ראש מטורף והערכת משקל סופית בשבוע 40+1 של 4.120 ק"ג....

בסופו של דבר, נולד מתוק במשל 3.820, בלידה לא פשוטה, שהחלק הכי קל בה היה יציאת הראש
.

בקיצור, אל תלכי מראש בגישת ה"צריך ניתוח/זירוז/מה שהרופא יחליט".
יש עוד זמן, ויש עוד אפשרויות טובות שאפשר לנצל.

ההריון האחרון

היה לי עובר גדול (מעל אחוזון 95)
בחודש תשיעי ההערכות ירדו. בגלל שהייתי אחרי קיסרי אמרו שאם ההערכה תגיע ל4 קילו ינסו להתחיל לידה ו/או ניתוח. כאמור, בחודש תשיעי קצב הגדילה הואט וכבר לה היה איום כזה. נולדה אגב 3600 בשבוע 40+5.
אם אין קיסרי בעברך ברוב המקומות מיילדים רגיל עם הערכה של עד 4.5 ולא חסרות נשים שילדו טבעי תינוקות גדולים

(אני לא זוכרת לגמרי מספרים, אבל לפני חודש תשיעי ההערכות היו מעל ל3 קילו בטוח, כי אני זוכרת שהייתי בהלם
)

מה לגבי הערכת משקל נמוכה?

אני בשבוע 34 והעוברית החמודה במשקל 1.800
כולם שואלים אותי אם אני אוכלת מספיק :(
לפי מה הבנתי טווח הטעות בהערכת המשקל הוא לרוב למעלה...כלומר שייתכן והיא אפילו יותר קטנה.
בינתיים אני במעקבים חוזרים ונשנים מלא אולטראסאונדים ומוניטורים ודופלר ויועצי הריון בסיכון...

מקווה שיהיה בסדר.

neomiad

New member
גם אצלנו צפלון

קצת יותר שמנמן משלך אומנם - בשבוע 32 1700, זה יוצא אחוזון 35. וגם אותי שואלים במבט מודאג אם אני אוכלת מספיק

חייבת לומר שברגע הראשון דאגתי כשהטכנאית של הא"ס עשתה פרצוף וביקשה למדוד שוב..

המחשבה שמרגיעה אותי, זה שאני בעצמי נולדתי בסוף הריון, בזמן - במשקל 2 ק"ג בלבד. אני פשוט בנאדם קטן מימדים גם בבגרות והייתי פצפונת. למעשה, ביומיים אחרי הלידה הגעתי למשקל של העוברית שלך (שוב, בשבוע 40!!) ובסה"כ הייתי תינוקת בריאה לחלוטין. אמא שלי כנראה היתה מעבירה לך טיפ - גם אם היא קטנה, אל תכנסי לפאניקה אם הכל יוצא תקין. זה לא בגלל משהו שאת עושה או לא עושה, פשוט יש תינוקות קטנים.

צפלון?

אני יודעת ש1700 לשבוע הזה זה נורמלי! העוברית שלי בשלב הזה הייתה באותו משקל ולא העירו לי על זה משהו.... הגדולה שלי באותו שבוע שקלה 1775 ונולדה 3 קילו בשבוע 38.

כל עוד קצב הגדילה נשמר

זה בסדר.
האמצעית שלי היתה אחוזון 5 בהריון, וגם כתינוקת. (אפילו פחות..)
אני חושבת שרק עכשיו (היא בת 3 וחצי) היא בערך באחוזון 10 או משהו כזה.

froggit

New member
יש אנשים גדולים ויש אנשים קטנים

וזה מתחיל מהבטן. על עוד העובר לא שובר משמעותית אחוזונים למעלה או למטה - זה תקין לחלוטין.

הבן שלי היה מהקטנים, נראה לי סביב אחוזון 30 ואולי פחות, נולד בשבוע 37 (לבחירתו
) במשקל 2.670 שזה משהו כמו אחוזון 8 ונשאר שם לא מעט. קצת ירד (וכולם נכנסו להיסטריה כי הוא יצא מהגרף) וקצת עלה. היום הוא בן כמעט 2 והוא באחוזון 30 בערך. הוא פשוט מהקטנים, גם אנחנו לא גדולים.

הבת שלי שקלה בלידה 3.850 והיתה לידה מדהימה

טבעית, מהירה, בלי אף שריטה ובטח שלא תפרים. הרבה יותר קלה מהלידה של אחותה הקטנה ששקלה 3.270. לא תמיד יש קשר בין גודל העובר ובין קלות או קושי של הלידה. מעבר לזה, ההערכות לא תמיד נכונות, אצל תלמידות שלי ראיתי הרבה מקרים של פספוס מאד רציני בהערכת המשקל, לשני הכיוונים.

למעלה