סקר - הכנסה לגן -

התשובות שלי

מאיה במשפחתון (7 ילדים שתי מטפלות) מגיל 4 חודשים. קשה לי מאוד להעריך איך היא היתה מתפתחת אם היא היתה נשארת תקופה ארוכה יותר בבית (איתי או עם מטפלת), אבל בסך הכל מאיה התפתחה נהדר והמסגרת היתה טובה לה. נעזרתי מאוד במטפלות בכל נושא המעבר למוצקים, סדר יום וכו'... דברים בסיסיים כאלו שלבד היה לי בטח יותר קשה להתמודד איתם. בספטמבר היא תהיה בת שנה ועשרה חודשים ותכנס לגן רגיל, היא כבר לגמרי מוכנה בעיני למסגרת גדולה יותר עם חצר משחקים, חוגים וכו'... אני חושבת שגיל שנה וחצי הוא גיל מצויין להכניס ילד לגן, כי זה בדיוק הגיל שבו חברת ילדים אחרים הופכת להיות משמעותית, אבל רק את מכירה את הילדה שלך ויודעת מה יהיה הכי טוב בשבילה! וכן, כמו שכולם אמרו, תתכונני למתקפת מחלות בחורף, אי אפשר להמנע מזה...

m a m m y

New member
את הגדול הכנסתי בגיל שנה וארבע

אצלינו זה היה משיקולים כלכליים, אני לא חשובת שהוא התקדם שם יותר ממה שהוא התקדם קודם או היה מתקדם אילו היה נישאר עוד בבית. הוא היה הכי מתקדם בגן מבחינת דיבור וידע, ובמוטוריקה הוא התקדם בקצב שלו ולא ניראה לי שזה שינה משהו. מצד שני אני גם לא חושבת שזה עשה לו רע מבחינת התפתחות. מבחינת מחלות הוא חלה המון בשנה הראשונה.

ליצה

New member
ייכנס בשנה וארבע

מקווה שיאהב את הגן. גם אני לא מחפשת שיפור, אלא התפתחות תקינה. ברור לי שהוא יהיה חולה, אבל זה גם מחזק את המערכת החיסונית.

galizoe

New member
כבר מחכה לתמונת מחזור ראשונה...

נכנסה השנה, בגיל שנה ו-9 ח'. (ילידת פברואר) לרעה: לקח לה המון (ה מ ו ן !!!!) זמן להתרגל ולהפסיק לבכות בבוקר. אולי בגיל צעיר יותר היה יותר קל. היום חולה על הגן ולא מעיפה בי מבט נוסף. חודשיים ראשונים יותר בבית מבגן עקב כל הוירוסים. אבל לזה ציפיתי. למדה מהר מה זה פטל, טופי, ממרח שוקולד.. קיוויתי לדחות עוד קצת. לטובה: התפתחות אדירה של הדיבור (גיל+גן). מדברת אוטוסטרדה. הרבה יותר חברותית מבעבר, יוזמת משחקים עם ילדים חדשים. למדה לשחק יחד, לחלוק, לחכות בתור... כל תכני החגים שהיא מביאה הביתה... נוסטלגיה וכיף אדיר. סה"כ, היתה שנה של התפתחות אדירה, והגן העצים עוד יותר.

T noki

New member
בגיל 9 חודשים (כמעט)

אם היתה לי אפשרות הייתי מכניסה אותו בגיל שנה, שנה פלוס, אבל הייתי חייבת לחזור לעבודה. עודדי תמיד היה ילד חברותי, אבל מהרגע הראשון הוא השתלב נפלא, הכיר ילדים מכל הגילאים, התפתח במהירות, ומאז הוא כל כך חברותי ומשתלב היטב בחברת ילדים מכל הגילאים (זה גן רב גילי עם ילדים עד גיל 3-4-5). במקרה שלנו הוא לא היה חולה יותר - סה"כ ילד בריא (אני חטפתי את רוב החידקים והוירוסים מאז שהוא נכנס לגן והתחיל להביא אותם הביתה...)

הכמסתי את תומר בגיל שנה ועשר

וגם בהדרגה היום הוא בן שנתיים ועד ספטמבר הולך 3 פעמים בשבוע עד אחת אוהב ללכת מצא חברים חדשים מקווה שימשיך כך.

דנדונת

New member
נכנסה לגן בגיל שנה וארבעה חודשים

השיפור היה כל מיני דברים חברתיים - היא פתוחה יותר, פחות נדבקת אלינו, עם יותר ביטחון עצמי. בנוסף, חוג החיות שמתקיים פעם בשבוע הפחית בצורה משמעותית את הפחד שלה מחיות שהיה לפני כן. ההרעה היתה רק בנושא אחד והוא כמובן המחלות. לא עובר חודש (גם עכשיו, בקיץ) שהיא לא מחסירה כמה ימים בגלל מחלה. זה קשה נורא, היא עברה כבר שלושה סבבים של אנטיביוטיקה מאז שנכנסה לגן, וזה נורא מדכא. מה גם שקשה למצוא סידור לימים בהם היא חולה אז אני ובעלי נאלצנו להחסיר לא מעט ימים מהעבודה בשביל להישאר איתה בבית.

לירי תכנס בספטמבר בגיל שנה

היא ילדה חברותית ואוהבת ילדים אז נראה לי שיהיה לה כייף

ציף שלי

New member
ישי נכנס לגן בגיל 9 חודשים

היה חולה כמעט חודשיים אחרי הכניסה (וירוס אחרי וירוס...). אני שמחה שיש לו סדר יום-אוכל, שינה ומשחקים ולי יש זמן איכות איתו אחר הצהריים.

למעלה