סקר - הכנסה לגן -

shir007

New member
סקר - הכנסה לגן -

אני בהתלבטות כרגע אם להכניס את הקטנה (18 חודש) לגן או לחכות עוד. אז יש לי שאלה למי שהכניסה את הילד לגן - באיזה גיל הכנסת לגן? באיזה תחומים ראית שיפור אחרי שהילד נכנס לגן (אם ראית)? (למשל - הילד נעשה חברותי יותר). באיזה תחומים ראית חולשה אחרי שהילד נכנס לגן (אם בכלל)? (למשל - הילד היה חולה יותר). תודה!!

ליאם711

New member
אני אכניס את תומר לגן בעוד שנה

והוא יהיה בן שנה -10 חודשים. יש לי אפשרות להשאירו בבית עוד שנה עם אמא שלי שהיא המטפלת הכי מדהימה בעולם, אבל זה נראה לי כבר מוגזם.

ליאתיש

New member
תשובה קצת מורכבת

הגדול שלי היה עד גיל שנה עם מטפלת. עד שהוא שחל - הכל היה מצויין. הלך לטיולים בחוץ, שיחק איתה יפה, וכשאני חזרתי הכל המשיך בסדר. מהרגע שהתחיל לזחול - לא היה לו רגע דל!!! טיפס על כל דבר שזז, פתח כל ארון, הכניס לפה, נתלה - טרזן קטן בבית. בשלב מסויים הוא ואני כבר פשוט השתגענו יחד בבית. כמה אפשר לטפס ולפתוח ולחקור עוד ועוד את אותו הדבר? הוא כל הזמן רצה אקשן - ואני התעייפתי נורא. איך שהכנסתי אותו לפעוטון - הכל הסתדר. שם הוא פעל, היה עם ילדים נוספים, והיו פשיעלויות רבות שהסעירו אותו. הוא גם הסתדר בקשר לסדר יום והגיע הביתה ב 16:00 שמח טוב לב. ואז היה לשנינו הכוח להמשיך עד הערב עם גן שעשועים, טיפוסים וחקירות נוספות. זה עשה לו שבירה באמצע היום - ושבר את מעגל הקסמים של השיעמום והעייפות והעצבים. צריך לחשוב על האופי של הילד (לדעתי בנות פחות פעילות מבנים וזה אחרת אצלן באופן כללי).

עונה!

באיזה גיל הכנסת לגן? 10 חודשים באיזה תחומים ראית שיפור אחרי שהילד נכנס לגן? הסדר יום השתפר, הוא למד להעסיק את עצמו לבד (יותר מלפני הגן),נרדם לבד יותר בקלות ונעשה יותר עצמאי (כמה שאפשר). בכלל אני רואה שהוא אוהב ללכת לגן (בבוקר הוא הולך למטפלת בשמחה ואפילו כבר לא בוכה). (למשל - הילד באיזה תחומים ראית חולשה אחרי שהילד נכנס לגן (אם בכלל)? הוא היה חולה איזה חודש (כולל אישפוז של שבוע) עכשיו הוא כבר התרגל ולא חולה כל כך הרבה (רק חוטף צינון פה ושם) חוץ מזה זה מחסן אותו.

הכנסתי את אסף לגן בגיל שנה וחודשיים

וחצי. מבחינת מחלות
. פשוט דיכאון. כל פעם משהו חדש. מבחינה התפתחותית, אני לא בטוחה שניתן לתלות את זה רק בגן (אלא יותר להתפתחות בגיל), הוא תקשורתי יותר, עקשן יותר (כמו אמא
), עייף יותר
, דעתני יותר. סה"כ אנחנו מאוד מרוצים מהגן וניכר שאספי מאוד נהנה שם. הכי עצוב/מבאס/מעצבן זה העניין של המחלות. אמא של אסף ויואב

noga30

New member
עונה לסקר

מעין נכנסה לגן בגיל שנה וחודש. כשנכנסה לגן היא רק זחלה, ותוך חודשיים, נעמדה התיישבה והתחילה ללכת. קשה ליחס את ההתקדמות לגן, אבל אולי יש משהו בזה שהיא היתה עם עוד ילדים. אני חושבת שהגן תרם לעצמאות שלה בנושא אוכל, והיא גם מסתדרת טוב עם עוד ילדים, אבל זה יכול להיות גם קשור לאופי. בשנה שהיא בגן, היא היתה חולה ארבע פעמים: פעמיים שפעת, פעם שלשולים ופעם וירוס של הקאות. את השפעת היא קיבלה ממני, ולא מהגן, כך שבגדול נראה שזה לא ממש נורא העניין של המחלות. ומה שעברנו כבר השנה, יהיה הרבה יותר קל בשנה הבאה, כי המערכת החיסונית שלה כבר יותר חזקה.

lulyK

New member
ייכנס לגן בגיל שנתיים ו-3

מחכה לענות לחלק השני של הסקר. מקווה שהוא ייהנה שם, לא מחפשת שישפרו לי אותו
.

אני הכנסתי בגיל שנה וחצי

וההתפתחות מאז היתה ממש מהירה גם שפתית, גם מוטורית ואצלנו... כן, הילד חולה המון מאז וזה מאוד מבעס

מאדרה

New member
כניסה לגן

אנחנו הכנסנו את הקטנה בגיל 14 חודש (בדיוק לפני חודשיים).מבחינת התפתחות : יותר עצמאית,רוצה רק לאכול לבד,רוקדת,מפטפטת יותר,למדה מילים חדשות - אני מאוד מרוצה וגם הילדה זורחת. מבחינת מחלות - בעיה ,הייתה כבר חולה פעמיים/שלוש בתקופה קצרה.לעומת קודם שלא חלתה בכלל(איתי בבית) יש פלוסים ומינוסים כמו בכל דבר. הדבר הטוב שעשיתי שהיא לא נכנסה בתחילת שנה עם כולם ולכן ההסתגלות היתה מהירה.הילדים לא בוכים כי הם כבר ותיקים והיא התרגלה בקלות

ניקי ב

New member
הבן בגיל 7 וחצי חודש

קטנה בגיל שנה ההתפתחות המוטורית היתה מהירה. שניהם מאוד אהבו את החברה. הגדול היה חולה בהתחלה המון התחסן ונגמר. הקטנה תודה לאל טפו טפו

משוש30

New member
מתן עכשיו בן שנה וחצי ונכנס לגן

בספטמבר. לדעתי הוא בשל לזה כבר עכשיו...אם היתי יכולה הוא כבר היה שם.

מכניסה בספטמבר, יהיה בן 10 חוד'

אז אני לא ממש יכולה לענות, מה שכן קראתי לפני כמה זמן שילדים שהלכו לגן וחלו הרבה בשלבים מוקדמים אילה, הם ילדים בריאים יותר, זה מחזק מאוד את המערכת החיסונית עד כדי מניעת מחלות סרטניות בהמשך. ואגב הייתי מכניסה כבר קודם אם היה אפשר, כמה שאני חולה עליו, אני מתחרפנת לאיטי בבית. אני גם מרגישה שמבחינת העשרה יש לגננות מנוסות הרבה יותר לתרום ממני.

sharoni101

New member
גן.....

אנחנו הכנסנו את עומר עכשיו בגיל 9 חודשים. אני חושבת שזה חשוב אינטרקציה חברתית כבר בגיל הזה, כי זה מלהיב אותם החברה מסביב וזה כמובן חשוב להתפתחות וכו'. אצלך אני מבינה שהיא יותר גדולה, אני הייתי עושה את הצעד הזה זה ייתן לה המון, לפי מה שאני רואה אצל ילדים של חברים.

hagaram

New member
אני הכנסתי אותה בגיל 11 חודש

מעבר לזה שהיא למדה המון דברים חדשים - לצייר, צבעי גועש, ארגז חול, מילים חדשות, מה שלי היה הכי חשוב זה - היא למדה לאכול.... נכנסה לאיזה סדר יום שלא היה לה איתי ונשארה עם שני בקבוקים ביום, בוקר וערב! גם גמילת הלילה מבקבוק היתה ממש קלה אחרי שנכנסה לגן. חולשה? היא הרבה יותר צמודה אליי (היא כבר כמעט 4 חודשים בגן) ואבדה את כישורי המשחק העצמי שלי כשאני לא בסביבה... בסך הכל, אני מאוד מרוצה!

dan iel g

New member
בגיל 10 חודשים ולא להאמין איזה ילדה

מדהימה היא הפכה להיות... אני אומרת שאם אמא יכולה להשאר בבית, אז כמה שיותר, אבל אם לא עדיף גן על מטפלת. אצלי היא הפכה ממפונקת לחברותית, למדה להעסיק את עצמה, חייכנית הרבה יותר פשוט שמים וארץ.

shir007

New member
תודה לכולן על כל התגובות

עוד לא הגענו להחלטה, אבל מעניין לקרוא את כל התשובות!

shir007

New member
תודה שוב על התגובות

נראה לי שאנחנו קצת הולכים לעבר הלא נודע, אם נחליט להכניס לגן...

בגיל שנתיים +4 אופק התחילה גן

וחוץ מזה שהיא הייתה חולה המון, אני בעיקר רואה שינוי עצום בתחום מדאיג אחר- היא פשוט קולטת שם את כל הדברים השליליים- כמו להרביץ ולקלל, וככה צילדה מקסימה ומנומסת ומתוקה, היא הופכת לטרול עצבני שיורק ומקלל.... בעעע.... חבל שאי אפשר לשלוח ישר לבית הספר....

סקרנלית

New member
למה חבל?

בתי הספר של היום הם כלל וכלל לא מציאה. הוי אומר: גזירת פטמות וכל מיני אכזריות ואלימות בלי סוף. תשמחי ש(בינתיים) האלימות האכזרית הזו עוד לא הגיעה לגני הילדים.

shir007

New member
נבהלתי.. ../images/Emo3.gif

ד"א - את חושבת שבבי"ס יותר טוב? נראה לי שיותר גרוע...

למעלה