סקר הא-סקס הקטן

queen helen

New member
סקר הא-סקס הקטן

כמה אנשים מוכרים פרסמו היום את הכתבה הזו בפייסבוק. כמובן שהרבה היא לא מחדשת, אבל המשפט הבא תפס את עיני: Dr Bogaert's research suggests that a "fraternal birth effect" seemed to be a factor: asexuals are more likely to have older brothers. His findings have also established that "asexuals, like gay people, are more likely to be left-handed". But what does any of this mean in terms of understanding asexuality better? "If I had the funds, I'd commission brain-imagery studies to show how an asexual person processes sex. This would help lead us to other answers: is this hormone related? Is asexuality genetic?" את מה לגבינו? יש לכם אחים בוגרים? אתם שמאליים או ימניים?

queen helen

New member
התשובות שלי:

1. יש לי אח מנישואין קודמים של אבא שלי, אבל ההפרש ביננו עצום, כך שמבחינתי אין לי אחים גדולים ממני. 2. בידיים ימנית, ברגליים הצליחו לשכנע אותי ביסודי שאני שמאלית, אבל לא נראה לי שזה נכון.

את מזוייפת!

orald

New member
אחים מצד האב לא נחשבים.

כל הטענה של "אחים בוגרים" הם רק מצד האם, שכביכול(אני לא יודעת כמה זה מעוגן במציאות, אז "כביכול") האיזון ההורמונלי ברחם משתנה קצת.

queen helen

New member
כן, שמעתי את התאוריה הזאת

מצד שני - על כל דבר אומרים שיש שילוב של גנטיקה ושל סביבה, אז במקרה שלי, אין השפעה משום סוג.

עונה על כ-ל הסקר (פספת חלק מהשאלות!!)

האם יש לי אחים בוגרים?: כן, 4 מעלי. האם אתם אוהבים הומואים?: כן!!! האם אתם שמאליים?: לא
אולי זה מסביר את היותי א-פורה
אגב, אני נשברתי די מהר בקריאה... יש שם עוד משהו מעניין שפספסתי?

queen helen

New member
מאיפה לעזאזל הבאת את השאלה השניה?

הכוונה היתה שא-מיניים הם ~כמו~ הומואים. מהר לעשות שיעורי בית באינגליש!

חחחחחחחחחח

חזרתי להודעה שלך ומוכרחה לומר שזו לא טעות באנגלית. המשפט שלך חתוך וראיתי את הקטע הבא: "like gay people" תחום בפסיקים מה שגרם לי לחשוב שזה עוד משהו ברשימה. רק עכשיו הבנתי אחרי מה שכתבת איך הניקוד במשפט היה צריך להיות. אני לא אשמה שעברית ואנגלית לא עובדים יחד ותפוז משבש משפטים באנגלית. בגלל זה אני חותכת אותם...

מה שמעלה אגב, את השאלה הבאה:

הומואים נוטים להיות שמאליים????? אגב, איש יקר שאני מאוד מעריכה והגיב על הא-מיניות כשספרתי לו עליה: כן, כן ברור. תוך כדי הנהון.. אמר לי בהזדמנות אחרת כששאלתי אותו ממה הוא חושב שזה, משהו שהוא טען גם על הומוסקסואלים. לא משהו רע. אבל משהו שאני לא רוצה לפרט כאן.

ברומבית

New member
בזזזז

אחים בוגרים? יש לי אחות קטנה שיותר בוגרת ממני, איך מחשיבים את זה?
ימניים או שמאליים? ימנית
ואני בכלל "מינית עצמית" (או משהו בסגנון) שזה לא נחשב

orald

New member
עד כמה שאני בכלל א-מינית...

אחים מבוגרים: לא. אחות אחת מבוגרת. שמאלי: לא. ימנית וממש גרועה עם יד שמאל רוב הזמן. אוהבת הומואים(רק כי השאלה מצאה חן בעיניי, למרות שהיא לא קיימת במאמר עצמו): מאד. אבל שיהיו חמודים ונחמדים.
אבל אני גם טראנסג'נדרית ו"הומואית"(פאנסקסואלית, אבל לצורך העניין זה נחשב כ"הומו", אני בטוחה), אז תיאוריית האחים המבוגרים וכו' לא תקפה לגבי בכלל.

תשובות

1. יש לי אח בוגר אחד. 2. ימנית אבל יכולה להשתמש גם בשמאל (לא באותה רמה). זה לא אמבידקסטריות. סתם אימנתי את שמאל לתפקד כמו ימין בגלל שהיה לי מצ'עמם בשיעורים בחטיבה XD

התשובות שלי

שני אחים גדולים ממני (בהפרש של 7 שנים ו-4 שנים ממני) ואחות קטנה ממני ב-10 שנים ואני ימנית

אני הכי קרובה ללענות על הסעיפים הללו

יש לי שתי אחיות גדולות, ואמנם אני ימנית ביד ובעין - אבל אני שמאלית ללא עוררין ברגל ובאוזן. אבל כל הקטע של ה"fraternal birth effect" זה שאחרי שנולדים ילדים זכרים רבים, הגוף של האם מפריש יותר הורמונים נקביים בעת ההיריון בציפייה לאיזון עם נקבה (או משהו בנוסח, אני לא סגורה על זה
) - מה שכביכול אמור להביא במקרים אלה לנטייה מינית הומוסקסואלית. אז לא ברור לי איך בדיוק זה קשור לא-מיניות

orald

New member
כן, לזו הכוונה בהשפעת האחים הבוגרים על מיניות

אני אחרי 2 בנות ושני בנים

והכל בתוך 4 שנים. זה כנראה יצר איזון מושלם בהורמונים שגרם למחיקה של כל נטייה שהיא

k500

Active member
מנהל
בוגרט יקירנו גם מצא שא-מיניים פחות משכילים

שא-מיניים באים ממצב סוציו אקונומי נמוך יותר ממיניים, שא-מיניים נמוכים וקטנים יותר ממיניים (!!), שיש יותר שחורים מלבנים ועוד כל מיני דברים מגוחכים, רק שכחו לומר לנו שהמחקר המהולל שלו לא התבסס על א-מיניים, אלא על סקר כללי שנעשה בבריטניה ומהשאלון הזה הוא הסיק מסקנות ממי שענה על השאלות שנוגעות ליחסים, חוסר תפקוד, אלה שהצהירו על חוסר מיניות כלשהי וכו'. וכל זה היה מחקר שהתפרסם בשנת 2004. אולי לא מדובר בכתבה הזאת על המחקר הזה, אבל צריך גם לראות את מי הוא חקר כאן, כמה השתתפו ועוד גורמים נוספים. אני מכיר גם מחקר שנעשה על ארבעה נשאלים וממנו הסיקו מסקנות- יפות ומעניינות, אבל עדיין, זה מספר מצומצם מאוד של נחקרים.

p019

New member
יש לציין שמחקרים אחרים הגיעו למסכנות הפוחות

יש מחקרים שמראים כי א-מיניים מגיעים ממצב סוציו אקונומי גבוה יותר. יש מחקר שטוען שא-מיניים אינטליגנטים יותר, ויש שטוען שהם פחות אינטיליגנטים. אז הייתי מתייחסת לכל זה במידע המטעימה. אבל רעיון נחמד זה לבחור מידי פעם 2-3 שעלות דביליות כאלו (כמו ימני/שמאלי, גובה ממוצע/מעל לממוצע/ מתחת לממוצע) ולהריץ סקר בפורום. כך שבפעם הבאה בהרצאה ישאלו על מחנה משוטף של א-מיניים (הם לרוב שואלים את זה) נוכל לומר שביצענו מחקרים מספר והתשובה היא - שעדין לא מצאנו.

למעלה