סקר: האם יש תחום מוזנח בחייכם

סקר: האם יש תחום מוזנח בחייכם

שאינכם מקדישים לו תשומת לב כמו שהייתם רוצים/צריכים? ניאו סיפר לנו באומץ על כך שהוא הגיע למסקנה שהזניח במשך שנים את תחום הבריאות הפיזית והנפשית שלו. דיון אחר בנושא, העלה ספקות באשר לעובדה שישנם אנשים שמקדישים את כל מרצם לתחום מסויים, ושוכחים שיש גם תחומים אחרים בחיים. ואיפה אתם נמצאים על הסקאלה שבין איזון לבין חוסר איזון מוחלט? האם אתם מזניחים תחום(תחומים) כלשהו בחייכם על חשבון תחומים אחרים? תחומי החיים: בריאות פיזית ונפשית, משפחה, עבודה, יחסים/חברים, תחביבים ועניין, כסף, והשכלה.

שלום לכולם וליעל

אני מודה שהזנחתי את הבריאות שלי מאוד בשנים האחרונות יכולתי להרגיש ממש לא טוב ולא ללכת לרופא בכלל! זאת גם אחת מהסיבות שאני פה בפורום כי השנה אני מתכוונת לשנות את זה לגמרי עוד דבר שהוזנח אצלי זה תחביבים ועניין למשל להאזין לתוכנית רדיו שנהגתי להאזין ופתאום בתוך כל העבודה האינטנסיבית לא מצאתי זמן זה אפילו לא קבלתי החלטה שאני מפסיקה להאזין לתוכנית ברדיו הזאת היא פשוט כביכול נפסקה מעצמה בלי ששמתי לב זה ממש חבל לי כי זאת תוכנית טובה על רמה משהו שמאוד טוב לנפש ותחשבו שבעבר לא היתה תוכנית שהפסדת ופתאום בבת אחת בכזאת קיצוניות אני לא שומעת את התוכנית הזאת בכלל מוסיקה כן שמעתי אבל בעבר הייתי שומעת גם ממש עם עצמי שלדעתי ככה זה הכי טוב לנפש ובשנה שעברה הייתי שומעת לרוב כשהייתי בדרכים זה לא רק אתה לבד עם עצמך אז זה לא אותו הדבר! הייתי שרות לאומי שנה שעברה חובה 40 ש"ש את כל כולי השקעתי בשרות היה לי הרבה סיפוק מהעבודה לפני חודשיים סיימתי

המשך

סיימתי את השרות עכשיו אני צריכה להתחיל להשקיע בעצמי למרות שאני חוששת שכשאמצא עבודה אני עכשיו מחפשת שנה שעברה תחזור למרות שאני לא הולכת לעבוד במשרה מלאה כך שאני מקווה שזה לא יקרה אני פשוט לא יתן לזה לקרות לילה טוב ניגון הלב

המשך

סיימתי את השרות עכשיו אני צריכה להתחיל להשקיע בעצמי למרות שאני חוששת שכשאמצא עבודה אני עכשיו מחפשת שנה שעברה תחזור למרות שאני לא הולכת לעבוד במשרה מלאה כך שאני מקווה שזה לא יקרה אני פשוט לא יתן לזה לקרות לילה טוב ניגון הלב

תמי ב

New member
האמת? יהיה לי יותר קל לענות

על השאלה ההפוכה: האם יש תחום בחיי שאינו מזונח? כן! יש תחום אחד כזה: הילדים. אני מוזנחת, הבית מוזנח יחסית, העבודה לא מוזנחת אבל יכלה להתנהל בקצב מהיר יותר (ואז, מכיוון שאני פרילאנסרית, גם הייתי מרוויחה יותר) בעשרים ושבע השנים שאנחנו יחד, יצאנו לנופש פעם ראשונה ואחרונה לפני ארבע שנים בערך.... (יחד עם הילדים כמובן. לא נופש זוגי. ) יש לי יותר מדי תחומים לעבוד עליהם. מקווה שאספיק לטפל לפחות בחלק....

היי תמי, טוב לראות אותך

אני בטוחה שמתוך החלטה לשנות את המצב, ותשומת לב שתקדישי לכך מדי יום, המצב ישתפר עד מהרה. זה מזכיר לי משהו אישי בקשר לעצמי. אני כל החיים שלי מסתובבת עם עודף משקל בולט, בעצם מאז שאני ילדה קטנה. ניסיתי מליון דרכים לשנות את המצב, התייאשתי נורא, ובסופו של דבר הזנחתי את זה והמצב כמובן רק נהייה גרוע יותר. היום אני אחרי ירידה משמעותית מאוד, ועדיין עם עודף משקל, ואני כל הזמן אומרת לעצמי - אני הזנחתי את העניין כל כך הרבה שנים, ועכשיו אני כבר לא, אבל בכל פעם שאני מסתכלת על עצמי במראה אני רואה עדיין את הבחירות הקודמות הלא טובות שלי. ולמה אני כותבת את זה, כי יש לי הרגשה שאת כן מתחילה לטפל בעניינים, ובכל זאת עדיין מרגישה את תוצאות ההזנחה בסביבה שלך. זה נורא מתסכל, אבל הדברים יתחילו להיראות ככל שתמשיכי להשקיע בהם.

אנילה1

New member
לי יש עכשיו בעיות בריאות שהרפואה

הקונבציונלית לא מצליחה למצוא לזה פתרון מניח על הדעת. אני כל הזמן נתקפת בסינוסיטיס, מקבלת המון אנטיביוטיקה ושוב נעשית חולה. אני חושבת שנתנו לי את כל התרופות הידועות. וזה שוב חזר. בשבוע הבא אני הולכת למרפאה שתמצא אם אני סובלת מאלרגיות למזון. אולי למוצרי חלב שאני יודעת שעושים המון ליחה. ואולי לעוד מיני מזונות.הליחה בריריות האף היא מקום אידיאלי לחיידקים להתפתח. המרפאה עוסקת בביו רזוננס. היא עזרה מאוד לחברה שלי. אי לכך, קשה לי לחשוב על עיסוק חדש, כשאני חולה רוב הזמן.

ורד302

New member
אני סבלתי במשך שנים רבות

מבעיות בריאות רבות: שפעת לעיתים קרובות, כאבי בטן עזים, הקאות, נזלת אלרגית, סינוסיטיס, ומה לא. מעולם לא נמצאה אצלי סיבה פיסיולוגית לכל הבעיות. ככל הנראה הגוף אותת לי שמשהו באורח החיים שלי איננו מתאים לי. לאחר שעזבתי את עבודתי בגלל סיבות שונות, כל בעיות הבריאות נעלמו כלא היו. לא סובלת יותר משום דבר. כבר שנתיים שלא חליתי בשום מחלה, וכמעט ולא היו מיחושים. הצרה היא שעוד לא מצאתי עבודה קבועה...

למעלה