מדובר במוסך קטן שהמליצו לי עליו.
עברתי להתרשם ולקבוע עם המכונאי. ראיתי שעובד ומעשן. יש לי דעה אבל הייתי מבקש מהקוראים המכובדים לענות ב"כן"/"לא" ורצוי עם נימוק קצר...
השאלה היא האם אדם שמעשן מעל תא מנוע - אזור עתיר אדים דליקים
יכול להחשב למקצוען... בדיוק כמו שלא הייתי שם את הרכב שלי אצל מוסכניק שמתעצל לשלוף בוקסה ופותח ברגים עם פלייר פטנט.
וסיפור משעשע בעניין: באחד הימים ביקרתי במוסך שהייתי מטפל בו וראיתי חבורת מוסכניקים מעל תא המנוע של מאזדה לאנטיס - מוסך אחר שנתקל בבעיה הגיע אל המוסך "שלי" עם הרכב ליעוץ - כשאחד מהם מעשן בזמן שהם בודקים למה אין לחץ גבוה מספיק במערכת ההזרקה ובנזין משפריץ מדי פעם מצינורית הדלק שהם ניתקו. עוד לפני שהספקתי להעיר להם שזה לא הדבר הכי חכם לעשות, הדלק עצמו העביר להם את המסר - הנזק כלל את שתי הגבות של הבחור המעשן וקצת נזק לתא המנוע...
מבחינתי הרכב מבוטח והמוסך מבוטח. אני כמובן מצפה ממנו שידע מתי לא לעשן - למשל כשהוא פותח צינור דלק, אבל בדרך כלל אין סיכון וזה הרגל כל כך נפוץ שזה לא צריך להיות קריטריון לפסילה של מישהו.
עם ריליים שנותנים ניצוץ כל פעם שהם מחליפים מצב, סעפת פליטה שמגיעה לטמפרטורות גבוהות מאוד ובכלל סביבה מאוד עויינת. היה הרבה יותר מפריע לי מכונאי שמפרק צינור דלק באוטו שרק הגיע עם אגזוז לוהט מאשר מכונאי שמעשן כשהוא מחליף צינור מים.