סקר: האופי שלכם

סקר: האופי שלכם

טוב הסקר אולי לא ממש קשור אולי לאופי.. אבל בכל זאת.. מה הייתם מעדיפים אם הייתם עוברים לגור לבד, ועובדים. 1. לעבוד קשה וכמעט לא לחיות כדי לחסוך כסף ללימודים ולהתחיל ללמוד תוך מספר שנים מעטות (עד 3 שנים). 2. לעבוד אבל לעשות כיף.. בלי הרבה חשבונות, אבל עדיין לחסוך כסף, ולהתחיל לימודים אחרי 5-6 שנים. אני מקווה שההבדלים יחסית ברורים.. בבקשה ציינו גם איזה מיקצוע אתם רוצים ללמוד.. אם יש לכם :) תודה!

1.זה בדיוק מה שאני עושה

עובד וחוסך למעבר מן הבית+לימודים. כבר עבדתי שנה וחסכחתי ללימודים שלא עזרו לי בהרבה. עכשיו אני נותן הזדמנות שניה.

high k

New member
אני

לא הייתי בוחרת. אני רוצה לעבוד קשה כדי לחיות, אפשר לשלב בין השניים. כרגע הכיוון שלי מבחינת לימודים הוא מדעי התזונה.

Jazz Singer

New member
אני לא פה ולא פה

אני התחלתי ללמוד שנה וחצי אחרי השיחרור. בשנה א' לא למדתי אבל ב' וג' כן (עכשיו אני בג') ואני עובדת כדי לחיות וגם כדי לחסוך. אגב, אני לומדת מוסיקה.

LadyWolf

New member
קצת מזה וקצת מזה

כי אני עדיין בבית ועושה את הרישיון והפסיכומטרי על חשבון ההורים (שזה סוג של חיסכון לעתיד לא?) הבעיה היא שהלימודים לפסיכו' גוזלים ממני כ"כ הרבה זמן שבקושי יש לי זמן לעבוד בעבודה מסודרת אז בנתיים אני עובדת בתור מדריכה בחוגיי הסיירות של החברה להגנת הטבע שזה לא בדיוק עבודת חיסכון (המשכורת היא לא משהו שמתפרנסים רק ממנו) אבל זאת עבודה מאוד כייפית שהיא יותר לנשמה

אף אחד מהנ"ל../images/Emo13.gif

אני בזמנו שכרתי דירה, עבדתי ולמדתי. לא היה קל: עבדתי הרבה, למדתי חזק והמינוס חגג- למרות שהקפדתי לשים 350 ש"ח בצג כל חודש, למרותהמינוס, ליתר בטחון... מצד שני, ביליתי ככה 5 שנים ושני תארים (B.A: סוציולוגיה-אנתרופולוגיה ושירותי אנוש+ M.A: סטטיסטיקה), ככה שכנראה זהלא היה כ"כ נורא... ועל הדרך- היה לי ממש כיף!!!
(כשאני חושבת על זה...באותה התקופה ביליתי הרבה יותר מהיום...
)

NightElf

New member
כמו הרוב, לא כאן ולא כאן...

אני בחרתי לחסוך במשך שנתיים (שנה ראשונה שלא גרתי בדירה לבד, ובשנה השנייה אחרי שעברתי), ובמקביל לעבוד, ללמוד ולחסוך. בקשר לבילויים, גם יש, אבל כמובן שהרבה פחות ובאופן מתון. המקצוע - נטורופתיה ושיאצו

טוב מה שהכי מעניין אותי אצל כולכם

איך גם עובדים וגם לומדים?! אני לא ממש מבין.. :eek:

Jazz Singer

New member
אצלי זה הולך ככה

בבוקר אני לומדת, 3 ימים בשבוע. בימים שאני לומדת אני עובדת ערב ובימים שלא אני עובדת מתי שבא לי. שיעורים אני עושה שאני חוזרת מהעבודה ובסופי שבוע.

NightElf

New member
עובדים ביום ולומדים בערב

קשה, אבל לא בלתי אפשרי. אך אני חייב לציין שאצלי המכללה, מקום העבודה והבית נמצאים בטווחי הליכה סבירים של 40 דקות בין מקום העבודה לדירה, ושל 4 דקות בין הדירה למכללה, אז מבחינת הזמנים האלה אני ביתרון מסוים...

cyber2200

New member
לעבוד וללמוד...

לעבוד על עצמך וללמוד לקח... ללמוד זה לא כזה כיף... מה עם הודו???? לאן אתם מדרדרים... לימודים וחיים רצינים.

kkarinn

New member
שני הדברים קיצוניים מידי.

אני חסכתי לתואר במשך שנה +. אמנם קרעתי את התחת ב- 2 עבודות (משרה מלאה + חצי משרה), כך שהיו ימים שהייתי עובדת 13-14 שעות, אבל מצד שני לא חסכתי מעצמי, הייתי קונה לעצמי בגדים, יוצאת וכו'. עבדתי גם בשני הקיצים האחרונים, והכסף הספיק לי כמעט לכל התואר (כולל שכר דירה והשאר).

אני מדבר על מצב שאת גם צריכה

לכלכל את עצמך, וגם לחסוך כסף לעתיד.. ללימודים..

למעלה