סקר + דיון

סקר + דיון

האם הייתם מעסיקים את האוס בתור רופא בבית החולים שלכם? הסקר הוא מאד מצומצם ולכן אני צופה שהדיון המשמעותי יתקיים כאן.
אז ככה: כידוע, האוס הוא רופא ובעיקר מאבחן מצויין. קיימים בו מכלול של דברים שהופכים אותו לכזה: הוא חכם ביותר [ויש הסוברים שאף גאון], יש לו ידע נרחב, חשיבה יצירתית ולא שגרתית, הוא מוכן לעשות הכל למען פתרון המחלה, ועוד. עם זאת, יש לו אופי לא נוח בעליל, הוא ציני, מתנשא ומזלזל, קשה לעבוד איתו, והוא נוטה לעשות דברים נגד החוק ואף נגד רצון החולים. (דברים שמנהל בית חולים בוודאי מסתייג מהם מאד) וכמובן שגם ביתרונות שבו וגם בחסרונות יש עוד הרבה מה להרחיב. אז מה אתם אומרים? מה הופך את האוס לרופא טוב ומה הופך אותו לרופא שבלתי אפשרי לעבוד איתו? והאם הייתם מעסיקים אותו אע"פ אותם דברים? והאם לדעתכם, יש בו תכונה ספציפית, שגורמת לקאדי להשאיר אותו בבית החולים? אם כן, מהי? ואם לא, האם לדעתכם זה פשוט המכלול של הדברים והתוצאות בפועל? (מס' החולים שהוא מציל למשל) מקווה שלא הצפתי אתכם ביותר מדי שאלות, אשמח לקרוא כל דבר שיש לכם להגיד בעניין, ומאחלת לנו דיון מהנה ומרתק

עונה

נדמה לי שהעלתי כאן דיון דומה מזמן כבר, אבל תמיד כייף להציג את דעותיי שוב. כפי שכבר אמרתי בעבר, אני כן הייתי מסוגלת להיות בסביבתו ולעבוד איתו, אבל זה לא אומר שאני באמת רוצה. כמובן שיש אנשים עם אופי כזה, ואפילו רופאים כמוהו, אבל בהחלט, אף אחד לא היה מוכן להעסיק אותו. אני חושבת שקאדי העסיקה אותו בגלל מספר סיבות: 1. הוא רופא מעולה, גאון, היא יודעת עד כמה הוא נודניק, אבל היא מוכנה להעסיק אותו כי הוא ירפא הרבה חולים. 2. היא מכירה אותו גם לפני, אז היא יודעת מול מה היא מתמודדת, זה שונה לעומת מישהו שלא מכיר אותו. אני חושבת שאם לא הייתה לי ברירה, הייתי עובדת איתו, בתור קולגה, אבל אם הייתה לי הזדמנות טובה יותר במקום אחר, לא הייתי נשאר לעבוד יחד איתו, ואם הייתי מנהלת, כמו קאדי, הייתי מעסיקה אותו, כי בסך הכל הוא רופא מעולה. תראו, יש עוד מלא סיבות למה "כן" ולמה "לא", אבל אני מעדיפה שלא להגעיל אותכם. שבת שלום אנה

o r t a l i t

New member
עניתי "כן",

בניגוד ל'האם היית רוצה שהאוס יטפל בך ?' [התשובה בבירור היא כן], כאן נאבקתי, כי ברור שיש המון חסרונות בעיניין... החיסרון העיקרי הוא כספי, כי אני מסוגלת להתמודד עם אנשים, גם כאלה כמו האוס. אבל מלבד הטיעונים של ווגלר [שנאתי אותו, אבל מה לעשות שיש צדק קל בפיו] על ההוצאה של כסף רב בשביל מס' חולים מצומצם שמטופל שם, יש גם את כל העיניינים המשפטיים וכלמיני בזבוזי כסף [האחמ ספוילר;] ושטויות. מלבד זאת, הקונצים שלו עם הויקודין [ררר חלק עיקרי ספוילר, אנשים שצופים בעונה 3 יבינו בלי שאני אגיד]. מצד שני, אני חושבת שמטרתו של בית חולים היא להצליח להציל אנשים, אם מחלקות רגילות לא מספיקות - צריך כזו לאיבחונים מיוחדים. האוס רופא מעולה, מלא בהיגיון ובמחשבה קיצונית שלא סגורה בריבוע קטן ופתוחה לאיבחונים, גם אם כביכול הם לא ככ מתאימים סטטיסטית, ואני חושבת שקאדי יודעת את אלה... והיא גם די מצליחה להשתלט על האוס, בכל זאת - אז היא מעסיקה אותו P:

סלוניק

New member
לא.

האוס הוא הדבר האחרון שצריך בית חולים במדינה שיש בה כל יומיים וועדת חקירה חדשה.

למעלה