סקר גיל גן

נעהלֶה

New member
תשובות שלי-

1. עד גיל 8 חודשים עדי הייתה איתי בבית (הייתי מובטלת), אח"כ מצאתי עבודה אז הייתה מטפלת (דפוקה), בגיל שנה ו-4 נכנסה למעון והכל נפלא. מאוד מרוצה, ומצטערת שלא הכנסתי אותה לשם מהתחלה. 2. לא הייתי מרוצה מהמטפלת, הרגשתי שהילדה צריכה קצת יותר גירויים וגם שיקול כספי. 3. עדי התפתחה נפלא, מאוד שמחה והשתלבה יפה. 4. עדי נמצאת 10 שעות במעון (!) (7.00-17.00)

ג ל י 1

New member
בעקבות השירשור, שאלה על תרומת

מסגרת להתפתחות של התינוק, בני בן 10 חודשים ולא כ"כ מפותח מוטורית, לא עושה כפיים , לא עושה שלום, לא נותן לי דברים על פי פקודה, לא נעמד. הוא זוחל גחון בלבד. האם זה באמת נכון שמסגרת תורמת להתפתחות יותר מהירה? כי ממה שאני שמעתי, זה נורא תורם. אני בהתלבטות נורא קשה, אני רוצה להישאר עם בני עוד קצת בבית, אבל מצד שני הוא די מאחר בהתפתחותו, אז מה עושים?

lulyK

New member
בזמן שהוא "מאחר" בהתפתחות של דבר

אחד, הוא כנראה מפתח דבר אחרים (לאו דווקא מהסוג הנראה לעין). התאוריה שלי היא שבמסגרות ילדים אכן נאלצים לתת קדימות לכל מיני מיומנויות הישרדותיות, אבל אולי זה בא על חשבון דברים אחרים שהיו מעדיפים לפתח באופן טבעי. בלי קשר, אם נראה לך שהבן שלך מעוכב התפתחותית, תמיד יש מה לעשות. אל תסמכי על גננת שמטופלת בעוד 10 ילדים לדאוג לבן שלך.

בגיל שנה ושמונה

עד אז עם מטפלת ואיתי כמובן החל מ 15:30 רק בגיל שנתיים אני רואה שעומר התחיל להתעניין הילדים אחרים, כך שנראה לי הגיוני יותר שהנימוק החברתי היה רלוונטי לנו רק מגיל זה השיקולים שלנו היו כלכליים בעיקר

למעלה